Instagram #1

Zwangerschap

Een beetje geneuzel over zwanger zijn

24 november 2015
Zwangerschapsdiabetes - Bringinghappiness.nl

Jeetje inmiddels ben ik alweer 32 weken zwanger. Hoewel ik enerzijds de weken voorbij zit te kijken lijkt de tijd ook weer voorbij te vliegen. Over uiterlijk 7/8 weken komt er een kleintje bij.. aaaah! Ik hoop zo dat alles goed gaat met de kleine meid en ik ben zoooo nieuwsgierig!

Uiteraard speelt de zwangerschapsdiabetes nog steeds een hele grote rol. Inmiddels ben ik ook snelwerkende insuline gaan spuiten. Enerzijds baal ik daarvan, maar aan de andere kant kan ik nu (hopelijk) net iets makkelijker eten. Op zich kon ik het allemaal nog wel redelijk onder controle houden, maar ik was dat bakje yoghurt in de morgen echt HE-LE-MAAL zat! Durfde ik maar een halve boterham of een appel te pakken dan schoten mijn bloedsuikers al omhoog. Daarom spuit ik nu sinds een paar weekjes ook wat insuline voor de maaltijd. Het vervelende is dat mijn waarden momenteel alle kanten opschieten en dat er geen peil op te trekken is. Ik vind het momenteel dus best lastig om mijn waarden goed te houden. Feitelijk is mijn voedingspatroon t.o.v. een aantal weken geleden niet veranderd, maar toch prik ik nu vaker te hoog terwijl ik ook nog eens insuline spuit. Frustrerend, maar ik probeer maar te onthouden dat dit (als het goed is) een tijdelijke situatie is. Ik realiseer me nu ook wat diabetes voor een impact heeft op iemands leven en dat ik in mijn handjes mag knijpen als het na mijn zwangerschap ook verdwijnt. Ik hoop het echt..

Zwanger - Bringinghappiness.nlaEnnieweej, afgelopen week mocht ik weer langskomen bij de gynaecoloog en werd er weer een echo gemaakt. Dat is dan wel weer het voordeel van een ‘medische’ zwangerschap, je krijgt veel vaker een echo en dat is prettig. Gelukkig bleek uit de echo dat de groei van de kleine helemaal gemiddeld verloopt. Dat was zo ontzettend fijn om te horen, want dat is natuurlijk het doel van het dieet en nu de insuline. Hopelijk blijft de groei gewoon netjes zo verlopen. Duimen jullie met me mee?

 • Kimberley
  24 november 2015 at 06:53

  Ik vind het echt onwijs knap hoe je ermee omgaat. Je bent gewoon een top mama! En ik hoop met je mee dat het allemaal weg is, zodra je bevallen bent. Toevallig ben ik gisteren nog geweest om mijn suiker te laten meten, omdat mijn kindjes allebei heel groot waren. Zelf vind ik het vervelend, maar dan lees ik jouw stukje en dan denk ik ‘Ja, toch goed dat ze het testen!’.

  • Lonneke
   26 november 2015 at 16:39

   @Kimberly: Ja het is zeker goed om te testen inderdaad. Hopelijk zijn jouw suikers gewoon in orde!

 • Frauke
  24 november 2015 at 07:35

  Ah wat goed dat de baby goed groeit! En ik vind het heel knap hoe je dealt met de zwangerschapsdiabetes, want het lijkt me echt niet handig. Zeker niet als je waarden echt alle kanten opgaan! Het lijkt me ook maar saai om elke ochtend yoghurt te eten, dus ik snap wel dat je nu die snelwerkende insuline spuit! Ik hoop heel hard met je mee dat het na de zwangerschap verdwijnt πŸ™‚ X

  • Lonneke
   26 november 2015 at 16:41

   @Frauke: Ja het is wat saai, maar inmiddels heb ik de knop maar omgezet, want zelfs met insuline lijkt yoghurt de beste weg te zijn. Ik ga na de bevalling lekker broodjes eten πŸ™‚

 • Dina
  24 november 2015 at 08:07

  Natuurlijk duimen wij mee! Zo spannend dat jullie de kleine over niet al te lange tijd al mogen verwelkomen. Natuurlijk is de zwangerschapsdiabetes niet prettig, maar die extra echo’s lijken mij inderdaad wel leuk. Het is zo fijn om te zien dat alles goed gaat met je kleintje.

 • Joyce
  24 november 2015 at 08:12

  Fijn dat de kleine goed groeit! Nog even door broeden X

  • Lonneke
   26 november 2015 at 16:42

   @Joyce: haha ja.. ik voel me een echte broedkip momenteel.

 • Dita
  24 november 2015 at 08:48

  Wat fijn dat de kleine meid goed groeit. Nog even.. de tijd gaat zo snel! Succes de laatste weken.

 • Judith
  24 november 2015 at 09:02

  Even een stom iets maar was je altijd je handen voordat je je waardes controleert? Als je iets zoets hebt vastgehad dan kan dit het resultaat beΓ―nvloeden…. En dat kan dus door het bammetje van dochterlief komen of van de pot jam die je op tafel zet!

  Heel veel succes met de laatste loodjes! En ik duim dat je suiker verdwijnt over een paar weken!!!

  • Lonneke
   26 november 2015 at 16:41

   @Judith: geen stom iets hoor, maar dat doe ik inderdaad! Ik meet zelf vaak twee keer, omdat het apparaatje soms verschillende waarden geeft.

 • Renske
  24 november 2015 at 10:26

  Fijn om te lezen dat jullie dochtertje goed groeit. Dan is het dieet en insuline inderdaad met een goed doel. πŸ™‚ Ik vind het knap hoe je ermee om gaat, hoewel ik mij kan voorstellen dat het op sommige momenten echt doodvermoeiend is. Ik duim met jullie mee!

  • Lonneke
   26 november 2015 at 16:44

   @Renske: Dank je wel! Doodvermoeiend, maar voor een goed doel πŸ˜‰

 • Suuz
  24 november 2015 at 10:30

  Ik denk aan je lieverd!!! Lijkt me echt frustrerend af en toe… ik duim voor jullie!!!!! Komt goed:-) Super om te lezen dat het met het kleine meisje goed gaat!!! Heeeel veel liefs

 • Nina
  24 november 2015 at 10:40

  Hi Lonneke,

  Ik hoop dat de insuline gauw zijn werk zal doen. En dat het daadwerkelijk over is na de zwangerschap. Succes met deze laatste loodjes, je bent net wat verder dan ik (hier 29 wk) πŸ™‚ !

 • Milou
  24 november 2015 at 11:27

  Balen dat je nu ook novorapid moet spuiten. Maar aan de andere kant, ik zou er ook wel ‘blij’ mee zijn zodat je nu eindelijk weer een beetje anders kan gaan eten. Lijkt mij zo moeilijk! Vooral nu ik ook zwanger ben eet ik echt andere dingen en moet ik niet aan kwark denken in de ochtend. Echt super knap hoe je er mee om gaat. Ik zit ook hoog in m’n waarde ’s ochtends, bij mij staan de testen ook al gepland helaas. Ben erg benieuwd.
  Wel super dat de kleine het goed doet! Heel veel succes met de laatste loodjes.

 • Lotte
  24 november 2015 at 11:48

  Wat goed dat alles goed gaat met de baby! Ik duim alvast met je mee dat de diabetes na je zwangerschap verdwijnt.

 • Vlijtig Liesje
  24 november 2015 at 12:49

  Fijn dat alles weer goed was. Dat is inderdaad het voordeel van zo’n regelmatig echo!

 • Anita
  24 november 2015 at 14:26

  Ik duim heel hard voor je mee!

 • Sheila
  24 november 2015 at 18:25

  Natuurlijk duim ik met je mee! Ik hoop echt dat dit niet blijvend zal zijn (met alle respect naar mensen die diabetes wel elke dag hebben) en dat je na je zwangerschap (+ 9 maanden natuurlijk hè), weer terug bent in je oude lichaam! En super spannend, inderdaad. Ik ben zo benieuwd hoe jullie dochtertje en zusje straks gaat heten!

 • Sanne
  25 november 2015 at 16:34

  Ja hoor, ik duim voor je! You can do it. πŸ™‚

 • Wendy
  25 november 2015 at 22:02

  Vervelend zeg die diabetes! Ik heb van m’n zwangerschap een lamme schildklier overgehouden dus dat was ook flink rommelen met medicijnen en voeding maar nu gaat het goed! Ik duim mee dat je er straks vanaf bent, kont vast goed!

 • Wendy
  25 november 2015 at 22:03

  *komt, haha πŸ˜‰

 • Bianca Schrijft
  25 november 2015 at 22:26

  Nog even door bijten, dan heb je straks wat moois in je armen liggen. Ik hoop voor je dat je suiker snel stabiliseert en weg blijft na de zwangerschap.

 • Saskia
  28 november 2015 at 08:47

  Heftig hoor die zwangerschapsdiabetes. Ik hoop voor je dat het inderdaad snel verdwijnt na de zwangerschap, maar dat komt vast goed!

 • Tamarah
  2 december 2015 at 08:30

  Succes met de laatste loodjes!

Stay weird