Instagram #1

Recepten

Witlofsalade met appel en rozijnen

9 juni 2017
Witlofsalade op Bringinghappiness.nl

Over het algemeen aten wij thuis witlof vooral warm bereid. Je kent het wel met ham, kaas en een gekookte aardappel. Ik hou er erg van. Bij mijn schoonfamilie kreeg ik echter regelmatig een salade met rauwe witlof en het werd een van mijn favorieten.

Nu moet ik bekennen dat ik deze salade altijd op gevoel maak. De ene keer gaat er meer appel in dan de andere keer. Soms zijn de verhoudingen in de dressing anders en de ene keer wel ik de rozijnen en de andere keer niet. Dus proef tijdens het maken of het naar je zin in is en pas eventueel het een en ander aan.

Ingrediënten

▲ 3 stronkjes witlof
▲ 1 of 2 appel(s)
▲ handje rozijen (eventueel geweld)
▲ 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
▲ 1 eetlepel fritessaus/mayonaise
▲ Optioneel: citroensap
▲ peper/zout

Witlofsalade op Bringinghappiness.nl

Bereidingswijze

▲ Verwijder de kern van de witlof en snijd de stronkjes fijn. ▲ Snijd een appel in kleine stukjes en meng deze samen met de (gewelde) rozijnen door de witlof. ▲ Meng in een schaaltje de yoghurt met de fritessaus, peper, wat zout en eventueel een beetje citroensap. ▲ Meng de saus door de witlof. ▲ De salade is nu klaar om op te dienen.

Witlofsalade op Bringinghappiness.nl

Eet smakelijk!

 • Esmee
  9 juni 2017 at 18:50

  Aww verdorie! Ik had net gisteren witlof gemaakt en nog wel wat over kunnen houden. Ik ga ‘m in elk geval onthouden voor de volgende keer, want het lijkt me wel heel lekker.

 • Lief meisje
  10 juni 2017 at 20:16

  Zo af en toe eten wij ook een witlof salade. Maar dan met andere ingrediënten.

 • Linda
  10 juni 2017 at 23:12

  Dank voor dit recept! We hebben jarenlang geen witlof gegeten, weet eigenlijk niet waarom, maar sinds ik een hele lekkere witlofschotel met boursin heb gevonden, staat deze groente toch weer regelmatig op tafel. Maar deze salade ziet er ook ontzettend lekker uit, die ga ik binnenkort een keer proberen!

 • Henders Hazel
  27 oktober 2017 at 18:18

  Ziet er lekker uit zeg!

Stay weird