Instagram #1

Groen doen Shoppen

Wilt u geen tasje?

12 april 2016

Inmiddels zal iedereen er wel zo’n beetje aan gewend zijn dat je in de winkel geen tasje meer krijgt. Hoewel ik altijd al eigen opvouwbare tasjes bij had kreeg je er natuurlijk standaard eentje. Zo zonde, want ik heb thuis inmiddels een heleboel plastic zakjes (overigens prima te gebruiken als vuilniszakjes). Vandaag deel ik een boel toffe herbruikbare zakjes! Handig om in je tas te stoppen en altijd eentje bij je te hebben.

Dat ik een zwak heb voor de spullen van Eef Lillemor moge duidelijk zijn. Toen ik een tijdje geleden ontdekte dat ze ook opvouwbare tasjes verkoopt was ik meteen enthousiast. Wat zijn ze leuk! Ik heb ook altijd een zwak gehad voor Kitsch Kitchen, ik word zo vrolijk van hun spullen! Ook zij verkopen een aantal leuke opvouwbare tasjes. Ik heb overigens thuis minstens tien opvouwbare tasjes liggen. Geintje van mijn vriendinnen op mijn vrijgezellenfeest, ik kreeg er toen van iedereen eentje cadeau in de meest foute bloemenprints. Hoe dan ook… ik gebruik ze wel πŸ™‚

Opvouwbare tasjes - Bringinghappiness.nlβ–² 1. Tasje pandaberen – Eef Lillemor β–² 2. Tas Cotton panda – Eef Lillemor β–² 3. Tasje druppels – Eef Lillemor β–² 4. Opvouwtasje Flamingo – Kitsch Kitchen β–² 5. Tasje wolken – Eef Lillemor

 

 

Opvouwbare tasjes - Bringinghappiness.nlβ–² 1. Shopper roze – Kitsch Kitchen β–² 2. Tas Polar Bear – Eef Lillemor β–² 3. Opvouwtasje Ampola – Kitsch Kitchen β–² 4. Opvouwtasje Rosario – Kitsch Kitchen β–² 5. Opvouwtasje Exotica – Kitsch Kitchen

Hoewel ik het in eerste instantie een beetje betuttelend vond denk ik wel dat het zinvol is om na te denken over het gebruik van plastic tasjes. Als ik naar mezelf kijk heb ik een grote box vol met plastic tasjes. Ik gebruik ze maar als vuilniszakjes, zodat ze nog enigszins nuttig gebruikt worden. Ben jij al een beetje gewend aan het feit dat je geen tasjes meer krijgt in de winkel? Wat vind je van de maatregel, ben je het er helemaal mee eens of vind je het complete onzin?

[bctt tweet=”Wilt u geen tasje? Een verzameling met de allerleukste (opvouwbare) tasjes!” username=”lonn3k3″]

Credits: De foto’s van de tasjes zijn niet door mijzelf gemaakt en gebruik ik met toestemming van Eef Lillemor en Kitsch Kitchen. Waarvoor dank!

 • Diana
  12 april 2016 at 07:29

  Wauw, hele mooie tasjes!

 • Carla
  12 april 2016 at 07:48

  Hier in BelgiΓ« is dat al een tijdje terug ingevoerd,geen plastieken tasjes meer maar persoonlijk vind ik dat ze daar al terug in het verzwakken zijn,standaard zit er een op plooibaar tasje in mijn handtas,sommige gekochte saaie en sommige zelfgemaakte πŸ˜‰ maar die jij uit gekozen hebt zijn veel mooier!!

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:41

   @Carla: Serieus?? Ik kom regelmatig in Antwerpen en ik krijg volgens mij altijd plastic zakjes. Ook in Gent laatst. Maar het is dus eigenlijk ook afgeschaft?

   • Carla
    16 april 2016 at 09:21

    Ja enkele jaren geleden ging het zoals bij jullie nu,dat er geen zakjes meer werden gegeven mits betaling maar nu is dat jammer genoeg niet echt meer van toepassing.Ze kijken zelfs vreemd op als je een eigen tasje bij hebt πŸ˜‰ maar daar stoor ik me niet aan.

 • Kelly
  12 april 2016 at 08:09

  Wat een schattige tasjes!

 • Iris
  12 april 2016 at 08:15

  Wat een leuke tasjes!

  Ik moet zeggen dat ik altijd wel probeer een opvouwbaar tasje bij me te hebben, maar er zijn momenten dat je opeens even een winkel induikt terwijl je dat helemaal niet van plan bent… en dan moet ik soms toch een tasje kopen. Maar ik voel me daar dan nu wel schuldiger over dan voorheen, dus wat dat betreft “werkt” het wel.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:43

   @Iris: Ik heb er altijd twee in mijn handtas zitten. Ze wegen natuurlijk niets en ze zitten gewoon in een binnenvakje. Het lastige is inderdaad dat ik niet altijd van tevoren weet of ik iets ga kopen.
   Het is vooral vervelend als je iets koopt wat groter is. Daar heb je over het algemeen geen tassen voor.

 • Tineke
  12 april 2016 at 08:29

  Die met die beertjes zijn wel heel erg schattig!
  Liefs

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:43

   @Tineke: Ja schattig he? Ik moet zeggen dat ik alles van Eef Lillemor schattig vind πŸ™‚

 • Veerlez
  12 april 2016 at 08:30

  Wat een heerlijke tasjes! <3 ik heb er al veels te veel, dus ik mag er echt geen meer aanschaffen! Ik ben ze nu zelfs aan het weggeven, omdat de verzameling echt te groot is πŸ™‚

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:44

   @Veerlez: Oh oeps! Wel lief om ze weg te geven πŸ™‚

 • Rowan - sillysis.nl
  12 april 2016 at 08:56

  Ik ben fan van herbruikbare tasjes! Ik probeer er altijd 1 in mijn handtas te hebben. Super makkelijk en veel liever voor het milieu! Ik ben nu ook wel verliefd geworden op een aantal tasjes hierboven, maar ik kan niet kiezen! haha.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:44

   @Rowan: Ienemiene mutte?

 • sammie
  12 april 2016 at 09:06

  Ik heb al maanden altijd standaard zo’n opvouwbaar zakje in mijn tas zitten en gebruik ‘m regelmatig. Knalroze met aardbeien πŸ˜€ Deze zijn ook allemaal leuk!
  Het plastic verhaal vind ik toch wel een beetje onzin. Alle verpakkingen zijn zo’n beetje van plastic, als ik de supermarkt uitloop met een niet plastic tas is de inhoud toch voornamelijk verpakt in plastic. Bij een kledingzaak vind ik het ook irritant dat je geen tas meer mee krijgt, ik koop voor een aardig bedrag een stapel kleding en moet dat dan proppen in een vouwtasje of moet betalen. Of, nog erger, krijg een papieren tas mee.. Daar moeten ook bomen voor verdwijnen dus vind het allemaal een beetje onzin.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:46

   @Sammie: Knalroze met aardbeien? Waar waar waar?
   Ja ze zouden inderdaad iets aan de plastic verpakkingen moeten doen. Ik irriteer me het meeste aan stuksverpakkingen. Dus bijvoorbeeld koekjes per stuk verpakt in een plastic zak. Of de koffiecapsules van bijvoorbeeld Lidl. De capsule is van plastic en dan zitten ze ook nog per stuk verpakt..

 • Anita
  12 april 2016 at 09:06

  Wat een leukerds! Ik ben fan van de katoenen tassen en die heb ik ook een aantal in huis. Plastic tasjes vroeger ooit goedkoop gekocht die gebruik is haast nooit moet ik zeggen.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:39

   @Anita: Ja katoenen tasjes zijn ook zo leuk. Die heb ik ook een aantal hele toffe liggen!

 • Liset - Beautydagboek
  12 april 2016 at 09:44

  Wat een mooie inspiratie! Ik zoek nog een paar leuke, maar die van Eef Lillemor zijn wel heel cute! Jammer dat ze zo duur zijn :(.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:46

   @Liset: Dat snap ik wel ja πŸ˜‰

 • Angelina
  12 april 2016 at 10:20

  Wat een leuke tasje! Ik vergeet het nog net iets te vaak als ik naar de stad ga.. 😐 En dat terwijl ik zoveel handige leuke tasjes heb liggen haha.. Misschien is een opvouwbaar tasje toch wel handiger dan! πŸ˜‰

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:40

   @Angelina: Het voordeel daarvan is dat je ze gewoon standaard in je handtas kunt stoppen. Er zitten er bij mij altijd twee in het voorvakje en dat is handig. Ik weet namelijk niet altijd van tevoren of ik iets ga kopen.

 • Suuz
  12 april 2016 at 11:31

  Aaah wat een leuke tasjes zeg!!!!

 • Judith
  12 april 2016 at 11:53

  Ik heb standaard stoffen tassen onder in m’n kinderwagen en sinds kort ook een opvouwbare…. Die is alleen zo leuk dat ik hem als gewone tas met eten naar m’n werk meeneem πŸ˜…

  Wat een leukerds heb jij hier verzameld!!!

  Misschien heb ik ee toch nog wat meer nodig 😜

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:38

   @Judith: Ik vind die stoffen tasjes ook altijd zo leuk en die heb ik er dan ook een heleboel liggen. Twee in de kinderwagen, twee in de auto etc. Altijd handig!

 • Vlijtig Liesje
  12 april 2016 at 12:19

  Nummer vijf is mijn favoriet. Geweldig die bloemen!

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:46

   @Vlijtig Liesje: Ja die vind ik zelf ook echt geweldig!

 • Jantine
  12 april 2016 at 12:30

  Wat zijn ze leuk! En ja, ik vind eigenlijk ook, hoe fouter hoe beter, zoals die met die bloemen en zo πŸ˜€
  Mijn man en ik hebben ook elk een paar van dat soort tasjes in onze tassen zitten. Ik heb er onder andere een van de Zeeman, die begonnen vorig jaar al met een recyclebare, opvouwbare tas. Kostte een euro, is heerlijk stevig, en als hij kapot is kan ik hem gratis ruilen voor een nieuwe. Dat is lekker praktisch, maar soms is minder praktisch voor de mooie tasjes gaan gewoon leuk xD

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:47

   @Jantine: Dat is slim van Zeeman! En goed betaalbaar. Op die manier kun je er makkelijk een aantal verspreid weg leggen. In je auto, in je handtas etc.

 • Lottes Anekdotes
  12 april 2016 at 13:07

  Meestal heb ik wel een tasje in mijn auto of in mijn fietstas zitten, in allerlei leuke kleuren en prints (en één is opgeplooid zelfs net een kiwi, dat kreeg ik van de Zespri), maar helaas vergeet ik het ook regelmatig een keer. Dan probeer ik toch nog aan het milieu te denken door ergens een lege kartonnen doos mee te gritsen, want dan gebruik ik die als speelgoed voor mijn konijnen. Echte plastiek tasjes komen er hier niet meer in!

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:48

   @Lotte: Een kiwitas, dat klinkt heel leuk πŸ™‚ Een karntonnen doos is zeker ook prima, maar dat vind ik in de stad van wel onhandig. Zeker als je nog naar andere winkels moet.

 • Nathalie
  12 april 2016 at 14:57

  Handig! Ik moet ook eens wat van die tasjes erbij aanschaffen, zodat er in iedere tas standaard één zit.

 • Nicky
  13 april 2016 at 20:26

  Wat een leuke opvouwbare tasjes! Ik heb er al superveel. Ik heb er namelijk een zwak voor.. πŸ™‚

 • Sheila
  14 april 2016 at 07:27

  Ik heb het altijd onzin gevonden om plastic tastjes mee te krijgen van de winkel, zonde van het milieu. Ik loop al zo’n 10 jaar rond met eigen tasjes. Voor mij persoonlijk heeft deze maatregel dus al jaren geen nut meer. Maar ik ben wel blij dat die doorgevoerd is. Mensen accepteerden altijd ondoordacht het tasje. Grappig dat mensen door €0,10 daar pas extra over gaan nadenken. De wetenschap dat het zonde is voor het milieu was blijkbaar nooit genoeg. Nou goed, het resultaat is er nu en daar ben ik blij mee.

  Ik loop nu een paar jaar met die linnen tasjes van de Hema (voor €1,50) rond. Ik heb er een stuk of 10 gekocht en ze liggen in elke tas die ik heb. En in de buggy. Ze zijn sterk en ik vind ze leuk met al die teksten.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:56

   @Sheila: Ja die stoffen tasjes zijn heel fijn. Ik heb zelf ook veel stoffen tasjes liggen. Zoveel leuke printjes en ze gaan heel lang mee.
   Ik moet eerlijk zeggen dat ik de tasjes ook altijd ondoordacht accepteerde.. Als ik dan bij de eerste winkel een zakje had gehad deed ik bij de volgende winkels de spullen daarbij, zodat ik uiteindelijk maar een zakje had.
   Het niet aannemen/kopen van een plastic zakje voelt als een druppel op de gloeiende plaat en daarom denk ik dat mensen er niet zo over nadenken. Werkelijk alles zit in plastic. Het zou nuttig zijn als fabrikanten daar eens wat aan zouden doen. In mijn gemeente wordt plastic apart ingezameld.. echt het is bizar hoeveel dat is! Restafval hoef ik nu nog meer eens in de vier weken buiten te zetten.

 • Ester
  15 april 2016 at 19:12

  Ik ben inmiddels onafscheidelijk met mijn Eco tas. Overigens heb ik nog een tip: bij Wibra hebben is een leuke opvouwbare vlucht passen. Ik heb er zelf eentje gekocht in Swatch met kusmondjes erop. Superleuk en ook nog eens heel goedkoop.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:56

   @Ester: Goed tip, daar ga ik ook eens kijken!

 • Annouska
  16 april 2016 at 08:22

  Ik had met kerst een hele gave gekocht met watermeloenen. Maar van de week besefte ik mij dat ik geen idee meer heb waar dat tasje is. Zonde want ik hekel het om te betalen voor tasjes. Ik snap het hele idee er wel achter hoor, want ik vind het ook zonde voor het mileu, daarom kocht ik juist zo tof tasje.

  • Lonneke
   16 april 2016 at 08:57

   @Annouska: Watermeloenen? Ja wat leuk!! Jammer dat je hem niet kunt vinden. Misschien kom je hem nog tegen πŸ™‚

 • Eva
  16 april 2016 at 14:10

  Ik neem nog altijd saaie totebags mee die ik ooit op een event heb gekregen, wordt misschien wel eens tijd voor vrolijkere exemplaren πŸ˜‰

 • Miriam
  18 april 2016 at 18:38

  Oh my gosh…voor iemand die helemaal lyrisch is van drukke printjes is dit echt the bomb! haha. Heel leuk =D

 • Marcella
  27 april 2016 at 08:06

  Toffe tasjes Lon! Als ik naar de supermarkt ga heb ik altijd een tas bij me. Kleding kopen met tas moet nog wennen. Dat zit nog niet helemaal in m’n ritme op de een of andere manier.

Stay weird