Instagram #1

Online

Wat ik tof vind aan Snapchat

9 november 2015
Snapchat - Bringinghappiness.nl

Snapchat dus.. ik snapte er in den beginne echt helemaal niets van en plots realiseerde ik me ‘dit is het.. ik ben nu echt TE oud om met het nieuwste van het nieuwste mee te gaan’. Maar ik vogelde het met behulp van wat tips op internet uit en nu vind ik Snapchat gewoon heel tof!

Waarom?

Simpel.. het is lekker ongecompliceerd. Het gaat niet om het weg zetten van iets moois. Je hoeft geen mooie foto’s te delen, je kunt meer de ‘werkelijkheid’ delen. Snapchat kent weinig filters en je kunt geen foto’s uploaden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op Instagram. Wat zeg ik.. ik hou van Instagram. Feit is alleen dat ik probeer om mijn account zo mooi mogelijk te maken. Foto’s die bij elkaar passen, je kent het misschien wel. Daardoor mis ik die persoonlijke noot een beetje, soms wil ik iets onbenulligs delen, maar vind ik de foto niet mooi genoeg. Daar komt Snapchat om de hoek kijken. Hier kan ik foto’s delen van mijn leven (dat soms meestal oersaai is). Foto’s achter de schermen zeg maar. Ik deel deze foto’s in een verhaal en de foto is dan 24 uur zichtbaar en daarna verdwijnt hij weer.

Snapchat - Bringinghappiness.nlZelf deel ik vooral foto’s. Ik geef eerlijk toe dat ik nog niet het lef heb gehad om mezelf te filmen, maar dat (neem ik me nu voor) ga ik zeker nog wel eens doen. Beloven jullie dan niet te lachen om mijn Brabants accent? I can’t help it ;-). Zelf ben ik niet zo dol op ellenlange filmpjes die sommigen delen, kost me net iets teveel tijd, maar iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeuren. Af en toe een filmpje tussendoor vind ik dan juist wel weer erg tof.

Ik vind het erg leuk om zo een kijkje te krijgen in het leven van anderen. Je klikt snel even een verhaaltje door, reageren kan niet, en je gaat weer door met je bezigheden. Zelf even een foto maken en uploaden is zo gedaan dus echt veel tijd hoeft het niet te kosten. Je kunt nauwelijks bewerkingen uitvoeren en hashtags doet Snapchat niet aan.

Mensen volgen

Je kunt mij vinden op Snapchat onder de gebruikersnaam: Lnnk. Als jij al op Snapchat zit, laat dan vooral je gebruikersnaam achter, zodat ik je kan volgen. Daniëlle deelde een tijdje geleden al een hele lijst met bloggers die op Snapchat zitten dus mocht je nog bloggers zoeken om te volgen, neem dan vooral een kijkje op haar blog.

Huh? Hoe moet dat dan?

Ik kan hier natuurlijk een hele uitleg plaatsen, maar andere bloggers zijn mij (gelukkig) al voor gegaan! Mocht je nu hetzelfde gevoel hebben als ik had toen ik met Snapchat startte. Iets met te oud, niet hipster genoeg… neem dan eens een kijkje op het blog van Marlous. Zij schreef een uitleg over Snapchat. Elka deelde een post ‘Snapchat voor dummies‘, ook very handig.

Zit jij al op Snapchat? Of vind je het helemaal niets?

 • Sarah
  9 november 2015 at 07:27

  Leuk hé Snapchat! Ben er ook helemaal fan van. Begreep er ook niets van in het begin maar nu is het zo leuk om snel eens iets te delen. 🙂 Ik schrijf dit jaar trouwens mijn thesis over de ‘Beautification’ op Instagram en de trend om meer de ‘werkelijkheid’ te tonen via bv. Snapchat. Ik begrijp dus helemaal je gevoel. 🙂 Groetjes,

 • Dina
  9 november 2015 at 07:37

  Jaaa Snapchat vind ik ook leuk. Ik heb precies hetzelfde als jij, ik hou van Instagram, maar op Snapchat hoeft het er niet mooi uit te zien of zo..

 • Milou
  9 november 2015 at 07:39

  Leuk, ik ga je toevoegen! 🙂

 • Renske
  9 november 2015 at 07:44

  Haha, zelfs ik snapte er de ballen van en voelde mij, met mijn 24 jaar, oud. Oeps! Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en ik heb inmiddels snapchat, haha. Ik heb je inmiddels toegevoegd!

 • Wieneke
  9 november 2015 at 08:20

  ik zit nog in de ontkenningsfase. Ik heb twee keer de app gedownload en twee keer snapte ik het niet en had ik geen zin om het uit te zoeken. Niks voor mij eigenlijk, misschien moet ik toch die blogjes eens gaan lezen en enthousiast worden 😉

 • Frauke
  9 november 2015 at 09:02

  Snapchat! Ik vind het zo leuk dat steeds mensen het hebben. Zelf doe ik er al járen aan, maar het is natuurlijk fijn dat ik nu met meer en meer vrienden kan snappen :D. Het is inderdaad heerlijk ongecompliceerd! Voorlopig gebruik ik het alleen privé haha. X

 • Dita
  9 november 2015 at 09:22

  Ik had het laatst gedownload en snapte er helemaal niets van. Haha.. Dus maar even die blog posts lezen 😉

 • sammie
  9 november 2015 at 09:45

  Ja Snapchat is leuk 🙂 ik volg je al!

 • Nicole
  9 november 2015 at 09:59

  Ik zit er sinds kort (weer) op maar snap er nog niks van..
  Dus mensen, volg mij @meiseigenwijs en wie weet ga ik het nog leuk vinden 😛

 • Maris Maria Renne
  9 november 2015 at 11:37

  I LOVE Snapchat! Soms deel ik dagen niets, maar ik kijk eigenlijk wel dagelijks, ben een echte lurker 🙂
  Thanks voor de linkjes, het duurde bij mij idd ook even voordat ik doorhad hoe alles werkte en nog steeds swipe ik regelmatig de verkeerde kant op.
  Snapchat is lekker spontaan en niet gelikt, dat vind ik er leuk aan. En al die verschillende accenten van bloggers, I like 🙂
  Mensen die te vaak over 1 ding meerdere filmpjes achter elkaar delen (eindeloos verhaal dus) ontvolg ik na een tijdje. Het moet wel snel, leuk en vermakelijk blijven.

 • Marjolein
  9 november 2015 at 20:07

  Ik weet dus door dit blog pas wat Snapchat überhaupt is. Terwijl ik me “vroeger” zo had voorgenomen om dingen te blijven volgen; ik loop nu al lichtjaren achter 🙁 Maar het verschil met Instagram is dus dat alles weer verdwijnt na een x aantal uren??

 • Miranda
  9 november 2015 at 21:31

  Ik zit nu on de fase dat ik het een beetje begin te begrijpen, ik heb het nu 3 maanden en ik snapte er de ballen niet van. Maar het begin te komen, bedankt voor dit blog en de tips.

 • Debbie
  9 november 2015 at 23:41

  Ik heb Snapchat ook pas ontdekt hahaha. Snapte er eerst geen snars van, maar YouTube heeft geholpen. Nu nog het lef vinden om filmpjes op te nemen 😛
  Kun je eigenlijk zien hoe vaak je filmpje is bekeken? Enne, reageren kan toch wel?

 • Vlijtig Liesje
  10 november 2015 at 11:07

  Ik zit nog in het eerste stadium: ik snap het niet.

 • Loes
  10 november 2015 at 14:17

  Grappig om te lezen, ik zit hier ook nog een stadium voor, haha: ik heb geen snapchat en zie er de toegevoegde waarde ook nog niet van. Leuk om te lezen wat jouw ervaringen zijn en hoe je het gebruikt.

 • Angelina
  10 november 2015 at 16:40

  Ik heb je toegevoegd! 😉 Ik snapte er eerst ook helemaal niets van haha.. Begin het nu door te krijgen, maar vergeet nog regelmatig foto’s of iets te plaatsen.. 😛 Ik heb het lef ook niet om mijzelf te filmen hoor, weet ook niet zeker of dat ooit gebeurd haha..

 • Liliane
  15 november 2015 at 19:33

  Nou ik kan niet wachten tot je eerste Snapchat filmpje 😀
  En ja hoor, dat beloof ik 😉

 • Estrella
  15 november 2015 at 19:51

  Ik heb het inmiddels voor de tweede keer op m’n iPhone gezet, maar het er weer vrij snel vanaf gegooid. Ik vind het gewoon nutteloos en ook niet leuk om random foto’s te versturen, die dus ook niet echt ‘fotografisch verantwoord’ zijn. Ik probeer op Instagram om echt mooie foto’s te uploaden en ik heb soms ook weleens het gevoel dat ik gewoon wat meer random dagelijkse dingetjes wil delen, maar misschien dat ik daar nog eens een aparte Instagram voor neem of anders meer niet. Eigenlijk heb ik m’n blog al voor dat soort dingen.

 • Marcella
  23 november 2015 at 13:24

  Ik zit er ook op, al heb ik nog niets geplaatst. Ik ben aan het uitvinden hoe het werkt, en dat vind ik al best lastig 😉 Granny!

Stay weird