Instagram #1

Lijstjes Reizen

Vijftien reisdilemma’s (aka luxeproblemen)

20 oktober 2014

Zonvakantie of wintersport?
Ik ben echt gek van skiën, zeker als het mooi weer is. Ik kan dan echt genieten van de prachtige omgeving en het omlaag zoeven van een berg. Echt ik vind het fantastisch! Het sfeertje eromheen, de sneeuw, de vin chaud en de gezelligheid, maar na een week vind ik het wel prima om naar huis te gaan. Daarom kies ik toch voor de zomervakantie. Vaak gaan we dan wat langer weg en wat je doet is natuurlijk wat gevarieerder. Zomervakantie dus en daarom hieronder een foto van een skivakantie. Gewoon, omdat dat lekker onlogisch is ; ).

20140700SkieenLon

Vakantie aan de kust of in het binnenland?
Hoewel ik van de zee houd in de herfst en winter hoef ik in de zomer niet per se naar de kust. Sterker nog, zomer aan de kust vind ik een straf. De hele dag liggen in dat plakzand, echt de hel! Ik ben dol op bergen en die vind je over het algemeen in het binnenland. Ik kies dan toch voor het binnenland.

Europees eten of Aziatisch eten?
Jeetje wat een lastige. Ik ben gek op Aziatisch eten en heb tijdens onze reizen door Azië echt zo ontzettend lekker gegeten. Als ik echt moet kiezen kies ik echter toch voor Europees eten. Na een tijdje rijst en noodles gegeten te hebben verlang ik toch altijd weer naar ‘Westers’ eten. En dan bedoel ik niet die vette hap die in het buitenland wordt verstaan onder ‘westers’ eten, maar gewoon lekkere groenten en aardappeltjes.

20090600Balipuratirta

Weg met vriendinnen of weg met partner?
Met partner, wij zitten samen zo op één lijn wat reizen betreft. Tijdens onze wereldreis (ik noem het maar zo, want we zagen niet de hele wereld, maar he dat zijn maar details) hebben we ons ruim 5,5 maand zo goed vermaakt samen. Ik ga het liefste met hem op vakantie. Ik kan dan 100% mijn eigen vreemde ik zijn, heerlijk!

Actieve vakantie of luiervakantie?
Actief! Ik kan niet luieren. Ik herhaal.. ik kan NIET luieren. Echt niet. Ik word daar zo ongelooflijk onrustig van. Mij een dag op het strand leggen is zo’n beetje het ergste wat je me aan kunt doen. Ik moet op pad. Dat wil niet zeggen dat ik bergen moet beklimmen of lange fietstochten wil maken, maar ik wil wel veel zien. Lekker slenteren door een stad, met de auto een stuk rijden, oude kerkjes in of gewoon op berg zitten en lekker het dal inkijken. Zolang ik maar op pad ben.

Azië of Afrika?
In eerste instantie zeg ik Azië, maar ik kies toch voor Afrika. Simpelweg, omdat ik in Azië al het een en ander heb gezien. Nu is het tijd om Afrika te ontdekken.

20090600Balirelax

Barcelona of Rome?
Rome bezocht ik al weer flink wat jaren geleden. Op de middelbare school om precies te zijn. Met z’n allen in een bus gepropt, 22 lange uren rijden naar Rome om dan een overvol programma af te werken en dan na een week uitgeput thuis te komen. Ik heb heel wat aardbeitjes geplukt voor deze schoolreis. Het was geweldig en Rome is nog steeds een van mijn favoriete steden. Barcelona heb ik echter nog niet bezocht en die stad staat al lange tijd hoog op mijn wishlist.

3 weken kamperen of 1 week luxe hotel?
Poeh.. Ik heb niet zo heel veel met kamperen moet ik eerlijk bekennen. Backpacken, hostels, gedeelde badkamers.. het maakt me niet zoveel uit, maar met kamperen maak je me niet echt blij. Ik kies dan toch voor 1 week luxe hotel.

Citytrip of natuurvakantie?
Beiden! Ik kan niet kiezen.. nou vooruit als ik dan echt echt moet kiezen dan ga ik voor de citytrip. Ik kan enorm genieten van een weekendje weg. Ik hou van mooie gebouwen, oude kerken, shoppen, lekker eten en drinken en een beetje rondslenteren door een stad.

20090600Balioffertjes

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?
Tja de wereldreis hebben we al gehad (al bezochten we niet alle continenten) dus ik ik zeg nu: de wereld zien in meerdere keren. Hoe vaak in een mensenleven kun je ontslag nemen/onbetaald verlof nemen om een paar maanden te reizen? Met een kleine is het helemaal wat lastiger geworden dus voorlopige houden we het op drie weekjes zomervakantie. Die verre reizen komen wel weer.. of niet ; )

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
Vliegtuig staat gelijk aan verre reizen en zou het dus bij voorbaat al winnen. Toch kies ik op dit moment voor ‘weg met de auto’. De auto geeft je zoveel vrijheid en er is in Europa nog zoveel moois te zien.

Backpacken of cruisen?
Backpacken. Hoewel ik nu niet per se meer mijn kamer met meerdere mensen wil delen vind ik het wel fijn om niet teveel te plannen als we op vakantie gaan. Ik boek het liefst zo min mogelijk en als ik ergens weer wil vertrekken moet ik dat ook kunnen doen zonder vast te zitten aan een reservering. Backpacken staat voor mij een beetje gelijk aan op de bonnefooi reizen.

20090600BaliMonkey

Alles regelen of op de bonnefooi?
Ik zei het hier boven eigenlijk al. Ik regel het liefst zo min mogelijk. Ik hou van de vrijheid om te kunnen gaan en staan waar ik wil. Als ik een bepaald plekje beu bent wil ik mijn spullen kunnen pakken en weg kunnen.

Roadtrip of op één plek blijven?
Absoluut een roaaaadtriiiip! Wanneer vertrekken we?

Deze tag is van Chantal van Reisdoc.

 • Dita
  20 oktober 2014 at 07:10

  Leuk om te lezen! 🙂

 • Justine
  20 oktober 2014 at 07:29

  Haha leuke tag! Deze moet ik onthouden 😀 tof om te lezen dat je al zoveel gereisd hebt, dat wist ik nog niet van je! 🙂

 • Joyce
  20 oktober 2014 at 07:40

  Wat een leuke tag en een fijne antwoorden. Ik zou ook graag naar Afrika gaan. Maar ik zou met de kleine man voorlopig echt niet weten hoe. En sowieso hebben we er momenteel ook helemaal geen geld voor. Jammer dat reizen zoveel geld kost!

  Ik ga de tag binnenkort van je overnemen 🙂

 • Frauke
  20 oktober 2014 at 08:50

  Wauw! Heel leuk om te lezen. Ben echt jaloers op het feit dat je al zoveel van de wereld hebt gezien, lijkt me heerlijk verrijkend. Ik kan ook niet stil zitten trouwens, om aan het strand te liggen kan je in je eigen land ook blijven vind ik haha. Ik zou denk ik skivakantie boven zonvakantie verkiezen omdat ik het ZO graag doe, maar nu ik al een paar jaar niet meer naar de zon ben geweest zit ik echt in héle grote twijfel voor dit jaar :(! X

 • Nanda
  20 oktober 2014 at 09:50

  Heerlijk om te lezen deze tag, bij mij staat hij ook bijna klaar… En die antwoorden komen aardig overeen. Grappig!

  En in Europa is genoeg te zien met kleintjes. No problem. Hoef je echt niet op een plek te blijven, of te kamperen.

  Wat heb je al veel gedaan, nice!

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:26

   @Nanda: Leuk! Wanneer ga je hem publiceren?
   Ja Europa is ook prachtig dus dat gaat helemaal goed komen.

 • Estrella
  20 oktober 2014 at 10:14

  Leuk geschreven! Zelf ga ik eigenlijk nooit (meer) op reis. Vroeger als kind ben ik in heel veel landen geweest met m’n ouders en daarmee heb ik voor mijn gevoel wel voldoende vakantie en reizen gehad voor een heel mensenleven. Ik taal er gewoon ook niet naar. Een dagje naar een leuke stad vind ik eigenlijk leuker dan echt op reis 🙂 Sowieso is in je eentje op reis ook maar ongezellig en zeker als je dan ook nog slechtziend bent, behoorlijk behelpen. Ik ben wel in 2004 in m’n eentje naar Londen geweest. Dat was leuk, maar ook ontzettend duur.

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:25

   @Estrella: In mijn eentje reizen vind ik ook niet zo leuk moet ik bekennen. Mijn ergste reishonger is met die lange reis ook wel gestild. Ik reis nog steeds graag, maar over het algemeen nu wat dichterbij.
   Londen is overigens zo’n geweldige stad, maar zo duur!!

 • MySimplySpecial
  20 oktober 2014 at 11:18

  leuk om te lezen en wat een mooie foto’s!

 • Saar
  20 oktober 2014 at 11:54

  Leuk om te lezen! En van die foto’s krijg ik verschrikkelijke heimwee naar Bali!

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:24

   @Saar: Oh Bali.. zucht.. ik wil er weer heen. Toeristisch of niet, ik vind het gewoon een leuk eiland 🙂

 • Jorien
  20 oktober 2014 at 14:43

  Wat leuk om te lezen, een tag als deze had ik nog nooit voorbij zien komen!

 • Annebelle
  20 oktober 2014 at 16:31

  Nu heb ik zin in een roadtrip!

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:23

   @Annebelle: Ja sorry! 😉

 • Eva
  20 oktober 2014 at 22:50

  Wat een leuke tag zeg! Heb steeds veel meer zin om meer van de wereld te zien dan ik tot nu toe gedaan heb, heb dat vanuit huis helemaal niet meegekregen maar de reiskriebels beginnen wel te komen!

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:23

   @Eva: Bij mij is dat ook pas later gekomen eigenlijk en toen had ik het gelijk heel erg te pakken 😉

 • Lauriëtte
  20 oktober 2014 at 23:21

  Qua antwoorden lijken we erg op elkaar! Wat een superleuke tag! 😀 Zou ik hem over mogen nemen? 😀

 • nenacecilia
  21 oktober 2014 at 11:26

  Heel leuke antwoorden!
  Wij vertrekken binnen 3 weken naar Israël voor een weekje. En in december 3 dagen Stockholm!
  JEEJ!

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:22

   @Nenacecilia: Gaaf! Ik heb wel gehoord dat het daar erg mooi is. Stockholm is sowieso heel erg gaaf! Het is alweer een hele poos geleden dat ik daar was en ik wil er graag weer eens heen.

 • Vlijtig Liesje
  21 oktober 2014 at 11:38

  Leuke tag! Ik blijf zelf het liefste thuis.

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:22

   @Vlijtig Liesje: En dat is ook heel erg lekker hoor! 🙂

 • Chantal - Reisdoc.nl
  21 oktober 2014 at 12:32

  Leuk om te lezen, Lonneke! De tag is van mij afkomstig, zie http://www.reisdoc.nl/reisdilemmas/. Bedankt alvast voor de credits 🙂

  • Lnnk
   22 oktober 2014 at 12:19

   @Chantal: Kijk problem solved! Ik zet je erbij 🙂

 • Saskia
  21 oktober 2014 at 23:21

  Leuke gevarieerde antwoorden. Als je al zoveel gereisd hebt kun je deze tag met een mooie berg ervaring invullen.

 • Sanne
  22 oktober 2014 at 11:45

  Leuke tag en prachtige foto’s zeg! Helemaal met zo’n grijze dag als vandaag, doet dat me heel erg goed 🙂

 • Marcella
  22 oktober 2014 at 21:13

  Leuk om te lezen, mooie foto’s ook! Wanneer gaan we Lille verkennen? 😉 Ik wil ook zoveeeel mogelijk zien, dus dat matcht wel goed!

Stay weird