Instagram #1

Recepten

Thaise kippensoep met kokosmelk

14 mei 2013

Deze Thaise kippensoep met kokosmelk is een van mijn favoriete soep-recepten. Simpel om te maken en vol van smaak. Zelf vind ik het wel lekker wanneer de soep een beetje pittig is, zeker in combinatie met de limoen, maar je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Ingrediënten

voor 4 personen
▲ 2 stengels citroengras
▲ 1 ui, fijngehakt
▲ 2 kippenbouillonblokjes
▲ 1,25 liter water
▲ Zest van een limoen
▲ Een stukje gemberwortel van ongeveer 2 cm
▲ 1 blik kokosmelk (400 ml)
▲ 1 rode peper, fijngesneden en zonder al te veel zaadjes óf 2 eetlepels rode curry
▲ 3 eetlepels nam pla (Thaise vissais)
▲ 300 gram kipfilet
▲ 5 eetlepels limoensap

Extra

▲ Koriander
▲ Handje ongezouten pinda’s
▲ Rijstnoodles

20130507Thaisekippensoep2

Bereidingswijze

▲ Verwijder van de citroengras de buitenste schil. Snijd de stengels in drie stukken. Breng de citroengras samen met het water, ui, kippenbouillonblokjes, limoenzest en de gember aan de kook. ▲ Laat deze bouillon ongeveer een uur zachtjes koken met een deksel op de pan. ▲ Haal nu de citroengras, ui en de stukjes gember uit de bouillon (je zou hem door een zeef kunnen gieten). ▲ Voeg nu de fijngesneden rode peper, kokosmelk, limoensap, vissaus en de kipfilet toe. Laat de soep nu nog een minuut of 8 koken. Wil je de soep wat steviger? Voeg dan wat rijstnoodles toe.. ▲ Verdeel de soep over een paar kommen en decoreer met flink wat koriander en eventueel wat pinda’s.

20130507Thaisekippensoep3

Eet smakelijk!

  • Eline
    14 mei 2013 at 18:06

    dat ziet er super lekker uit!

  • Shanti
    14 mei 2013 at 19:48

    Oh my… dit lijkt me HEERLIJK!

  • Nanda
    15 mei 2013 at 09:51

    Dit klinkt echt heerlijk! Ga dit snel een keer maken 🙂

  • Mieke
    15 mei 2013 at 11:22

    Dat ziet er goed uit en klinkt heerlijk!

  • Ann
    16 mei 2013 at 10:57

    Weer een heerlijke recept!

  • Jorien
    16 mei 2013 at 12:44

    Mmmm dit is wel echt iets voor mij! Ga ik proberen <3

Stay weird