Instagram #1

DIY

Terracotta potjes beschilderen

9 december 2016

Terracotta potjes beschilderen klinkt misschien erg suf, maar het eindresultaat vind ik zelf dan wel weer erg leuk. Hoe dan ook.. vandaag weer eens een DIY van mijn kant. Een simpele zoals jullie wel gewend zijn van mij. DIYen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Ik vind terracotta potjes leuk, maar ik hou ook van wit en pasteltinten. Om het geheel een beetje te breken besloot ik een aantal potjes te schilderen. Ik gebruik gewoon simpele acrylverf. Wellicht zal de verf geen jaren houden, maar dan kunnen ze altijd nog naar buiten. Terracotta potjes koop je o.a. bij het tuincentrum, over het algemeen zijn ze heel goedkoop. Let er wel op dat je er een schoteltje bij koopt, er zit namelijk een gat in de onderkant van het potje. Ook IKEA verkoopt leuke terracotta potjes.

Benodigdheden

β–² Terracotta potjes
β–² Acrylverf
β–² Kwasten

Potjes verven - Bringinghappiness.nl

Werkwijze

β–² Het voordeel van terracotta potjes is dat je ze prima kunt overschilderen. Echte voorbereidingen zijn dan ook niet nodig. β–² Zoek de juiste kleur verf uit en doe deze op een bordje. β–² Trek nu met je kwast strepen van onder naam boven. Probeer enigszins dezelfde lijn aan te houden met af en toe wat uitschieters. Het is maar net wat jij mooi vindt. β–² Laat de verf nu drogen en verf hem daarna opnieuw. Mijn potjes waren vrij glad dus ik heb er een aantal lagen opgezet. β–² Als de potjes droog zijn kun je ze gebruiken.

Pilea peperomioides- Bringinghappiness.nlMocht je nu met deze DIY aan de slag gaan dan zou ik een geweldig vinden om het eindresultaat te zien. Tag me vooral even op Facebook, Instagram of Twitter. Veel plezier met deze simpele DIY!

Ik deelde al eens eerder een DIY met terracotta potten en deze is ook nog steeds erg leuk om te doen. Je vindt hem hier.

 • Anna Maria
  9 december 2016 at 09:05

  Zo simpel maar eigenlijk zo leuk!

 • Heleen
  9 december 2016 at 12:20

  Leuk zeg! Die potjes van de Ikea zijn inderdaad heel leuk. Ik heb ook weleens een variant gezien met streepjes en stipjes. Die vond ik ook heel leuk als variatie.

  • Lonneke
   10 december 2016 at 14:34

   @Heleen: Ja wat dat betreft kun je echt alle kanten op!

 • irma
  9 december 2016 at 13:34

  Wat een super leuk idee zeg!

  • Lonneke
   10 december 2016 at 14:33

   @Irma: Dank je wel! Fijn weekend!

 • Inge
  9 december 2016 at 14:53

  Ja wat een grappig idee! Ik heb extra bloempotten nodig, want ik heb steeds meer planten en stekjes (hoera!)

  • Lonneke
   10 december 2016 at 14:33

   @Inge: Ik herken het. Gelukkig zijn deze potjes wel heel betaalbaar.

 • annouska
  9 december 2016 at 17:22

  Het is zo simpel om te doen, maar het resultaat is echt super tof.

  • Lonneke
   10 december 2016 at 14:33

   @Annouska: Dank je wel!

 • Anouk
  13 december 2016 at 14:05

  Het ziet er leuk uit! Sowieso is het beschilderen van plantenpotjes erg leuk!

 • AwkwardCityChicks
  7 januari 2017 at 01:07

  Ik vind het idee erg leuk, maar de uitvoering niet zo spannend. Misschien is een bloemetje of zonnetje hier en daar wel gezellig.

Stay weird