Instagram #1

Mama & Mini

Taartjes ‘bakken’

28 december 2016
Taart 'bakken' - Bringinghappiness.nl

Peuter wil tegenwoordig graag helpen in de keuken. Helpen is niet per se het juiste woord, maar ze wil in ieder geval meekijken. Met een hoop kabaal trekt ze een kruk naar de keuken (tillen is natuurlijk te zwaar) en zet hem voor het aanrecht. Nieuwsgierig klimt ze erop en probeert ze alles te pakken wat er te pakken valt. Met hete pannen op het vuur krijg ik het dan toch enigszins benauwd en vaak verstop ik het krukje dan even 😉

Deze taartjes zijn dan wel weer perfect om samen te maken, want er komt geen vuur aan te pas. Althans het ligt er een beetje aan of je de banketbakkersroom zelf maakt, maar dat kun je ook van te voren doen. Het gaat natuurlijk vooral om het idee.

Taart 'bakken' - Bringinghappiness.nlIk was in ieder geval lui en ik kocht een zakje banketbakkersroompoeder van de Jumbo die je aan moet lengen met room. Het eindresultaat heeft bijzonder weinig te maken met banketbakkersroom, maar dat mocht peuter niet zo deren.

Taart 'bakken' - Bringinghappiness.nlEen paar kant-en-klare taartschelptjes, wat vlaaivulling en je bent eigenlijk al klaar. Peuter kon de room prima met een lepel op de schelp scheppen en ook de kersenvulling was geen probleem.

Taart 'bakken' - Bringinghappiness.nlOpeten was natuurlijk het mooiste deel van het ‘bakken’ van de taartjes. Tja.. ik kan haar geen ongelijk geven, want hoewel deze kant-en-klare room een soort van dikke vanillevla was, smaakten ze prima. Het leven moet je vieren toch?

Taart 'bakken' - Bringinghappiness.nlHet prachtige kleed (zo blij mee!) is van Tas-ka, de beslagkom en het kleine bordje zijn van Flying Tiger en het schortje is van Silly Billyz en die zijn echt ideaal!

Fijne dag vandaag!

 • Inge
  28 december 2016 at 13:03

  Aahh wat schattig! Mango is net zo: altijd meehelpen (maar hij werkt eerder tegen dan mee, hihi!)

 • Sammie
  29 december 2016 at 21:22

  Ze zien er vrolijk en smakelijk uit! Leuke foto’s 🙂

 • Heleen
  30 december 2016 at 13:17

  Heel leuk! Leuk idee voor de tweede week van de kerstvakantie, thanks!

Stay weird