Instagram #1

Boeken Reviews

(*) Koptelefoon op, en luisteren maar!

4 april 2016
Storytel - Bringinghappiness.nl

Eindelijk ‘las’ ik weer eens een boek, nou ja ik luisterde naar een audioboek via Storytel. Ik geef eerlijk toe dat ik luisterboeken vroeger mega suf vond. Het herinnert me altijd aan een stoffige hoekje in de plaatselijke bibliotheek waar die audioboeken stonden. Ik denk daar nu heel anders over. Echt, ik ben de laatste tijd nergens zo enthousiast over geweest als over de ‘ontdekking’ van audioboeken. Ik vind ze geweldig!

Jongens, ik ‘las’ weer een echt boek!! Geen Nijntje, geen Woezel & Pip en ook niet Kikker, maar een heuze thriller! Mag de vlag uit?

De laatste jaren kwam ik dan ook nauwelijks nog aan het lezen van boeken toe. Naar een boek luisteren terwijl ik bezig ben in huis met alles suffe klusjes klonk mij dan ook als muziek uh.. een boek in de oren. Omdat ik nog bevallingsverlof heb bedacht ik mij dat het wel een goed idee was om ‘De Kraamhulp’ van Esther Verhoef te luisteren (lekker passend). Zodra mijn kinderen op bed lagen startte ik de app op, stopte ik de oortjes in mijn oren en ging ik al luisterend aan de slag. Echt, wat een uitkomst! Terwijl ik deed wat ik altijd deed luisterde ik naar een boek en weet je, dat gaat prima samen. Ik had verwacht dat ik me heel erg zou moeten concentreren, maar dat valt reuze mee. Het enige dat je echt niet kunt combineren met een audioboek is lezen 😉 En geloof me dat heb ik, gek genoeg, nog geprobeerd ook. Een blogpost typen terwijl je naar een boek luistert is ook niet zo’n goed plan, maar verder.. it’s amaaaaaaazing, je kunt alles terwijl je luistert.

Storytel - Bringinghappiness.nl

Uhm.. Storytel dus?

Storytel is een digitale abonnementsdienst waar je voor een vast bedrag van 9,99 euro per maand onbeperkt boeken kunt luisteren. Zeg maar, de Spotify/Netflix van de audioboeken. Ze hebben een grote collectie audioboeken in allerlei genres waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit.

Het Nederlandstalige aanbod is groeiende. Storytel produceert een groot deel van zijn audioboeken zelf, omdat niet alle boeken door uitgeverijen worden omgezet naar een audioboek. Het doel is natuurlijk om een steeds groter aanbod te hebben. Behalve Nederlandstalige boeken kun je bij Storytel ook terecht voor Engelstalige boeken. Nu heb ik zelf toch een voorkeur voor Nederlandstalige boeken, maar als jij Engelstalig geen probleem vindt dan kun je, je hart zeker ophalen.

Zo’n abonnement, zit je daar lang aan vast?

Het fijne is dat je niet aan een minimum abonnementsperiode vast zit, je kunt per maand opzeggen. Je kunt er dus bijvoorbeeld ook voor kiezen om in de zomer een abonnement af te sluiten.

Storytel - Bringinghappiness.nl

Wanneer en hoe luister je dan?

Ik luister op verschillende momenten via de app die ik op mijn telefoon heb staan. Bijvoorbeeld wanneer ik in huis bezig ben of wanneer ik ga slapen, dan luister ik nog even een half uurtje. Je kunt in de app zelfs een timer instellen, zodat hij dan bijvoorbeeld na een half uur stopt met voorlezen. Ik vind het heerlijk rustgevend in ieder geval.

Het fijne is dat je de boeken ook offline kunt opslaan, zodat je altijd en overal naar het boek kunt luisteren zonder dat je gebruik hoeft te maken van je databundel. De app onthoud precies waar je bent gebleven dus je kunt op ieder moment verder gaan in een boek. Je kunt ook meerdere boeken tegelijk luisteren en dan houd hij van ieder boek exact bij waar je bent gebleven. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig in ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ van Paulien Cornelisse en ‘The Rosie Project’ van Graeme Simsion. Het eerste boek had ik al gelezen, maar ik vind het plezierig om het boek een keer te ‘horen’.

De boeken worden door verschillende personen voorgelezen en het kan zijn dat de ene voorlezer je beter ligt dan de andere. Sommige auteurs lezen hun eigen boek voor zoals bijvoorbeeld Paulien Cornelisse. Haar boek ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ is op die manier nog gaver. Ik vond bijvoorbeeld dat ‘De Kraamhulp’ prettig voorgelezen word, maar ik moest wel wennen aan het feit dat bijvoorbeeld zingen in het boek ook betekend dat de voorlezer zingt.

Storytel - Bringinghappiness.nl

Boekenplank

Af en toe zit ik de app een beetje af te struinen, op zoek naar leuke boeken. Deze kun je dan opslaan op je eigen boekenplank, zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden. Dat vind ik echt ideaal.

Categorieën

Je kunt in de app heel handig zoeken op categorieën. Op dit moment vind je de volgende categorieën in de app terug: biografieën, Drama & Poëzie, Econimie & zakelijk, Erotische fictie, Fantasy & SciFi, Geschiedenis, Harlequin, Kinderen, Klassiek, Korte verhalen, Misdaad, Non fictie, Persoonlijke ontwikkeling, Romans, Taal en Young adult.

Storytel - Bringinghappiness.nl

Giftcard

Wat ik zelf ook erg leuk vind is de mogelijkheid om een giftcard cadeau te doen. Heb je nu iemand in je omgeving die twijfelt over Storytel of die niet aan lezen toekomt? Je kunt iemand 1 of meer maanden luisteren cadeau doen. Een origineel cadeau is het wel!

Gratis uitproberen?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Storytel? Normaal gesproken is het altijd al mogelijk om Storytel 14 dagen gratis uit te proberen. Via Bringing Happiness kun je Storytel nu maar liefst 30 dagen uitproberen. Je kunt via deze link een account aanmaken en Storytel 30 dagen gratis uitproberen. Let op, vind je het niets dan moet je de dienst wel weer zelf opzeggen! Dat is overigens zo gedaan via je accountinstellingen. Geen brieven of e-mails nodig dus.

Je kunt in die tijd een heleboel boeken luisteren! Het is vooral ideaal om uit te proberen of het luisteren naar audioboeken je ligt. Ik kan me best voorstellen dat je het helemaal niets vindt, maar daar kom je maar op 1 manier achter. Ik ben echt heel erg verrast en zo ontzettend blij dat ik het geprobeerd heb!

Storytel - Bringinghappiness.nl

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Storytel.

 • Iris
  4 april 2016 at 08:54

  Hah, om de tijd te hebben om een boek te lezen mét kinderen is een verademing! Storytel proberen staat op mijn lijstje voor mijn aankomende verlof voor de tweede.. ik weet nog hoe ik zat te klooien om te proberen tijdens de borstvoeding tegelijkertijd een boek te lezen bij ons zoontje.. dat werd ‘m dus niet. Audioboeken lijken me een stuk geslaagder.

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:53

   @Iris: Dat werkt echt perfect. Ik luister ook tijdens het voeden en dat gaat perfect. Ik ben niet afgeleid van mijn dochter, want ik heb wel echt de interactie met haar, maar toch luister ik ook. Ik kan het echt aanraden eens te proberen.
   Wanneer ben je uitgerekend?

   • Iris
    5 april 2016 at 12:55

    20 mei. Dus ik heb nog eventjes.. Hoewel ik moet toegeven dat de tijd behoorlijk vliegt tijdens zo’n tweede zwangerschap.

    • Lonneke
     5 april 2016 at 12:59

     @Iris: Oh absoluut.. doordat je er al eentje hebt ben je veel drukker en heb je wat minder tijd om bewust stil te staan bij je zwangerschaps. Althans dat was bij mij het geval. Ga je begin mei met verlof? Dat is eigenlijk al best snel 😉

 • Melle
  4 april 2016 at 10:10

  Ik ben inmiddels ambassadeur van Storytel, haha 🙂 Zo enthousiast! Allemaal mensen zijn door met mij/door mij boeken aan het luisteren. Ik luister het nog steeds met veel plezier. Echt heel fijn om mijn tijd op de fiets of reizend zo ‘nuttig’ te besteden.

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:51

   @Melle: Ik ben ook zo enthousiast! Ik had het eigenlijk niet per se verwacht, maar er is een wereld voor me open gegaan haha.

 • Veerlez
  4 april 2016 at 12:29

  Ik heb dus een account aangemaakt door een blogpost van een ander. Ik vind het fijn om soms te luisteren, maar ik merk dat ik er eigenlijk een beetje verlamd door raak, er staan zoveel leuke boeken op Storytel en ik heb niet de tijd om al die boeken te luisteren. Ik zou bijna denken ‘had ik maar meer reistijd naar mijn werk’ haha

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:54

   @Veerlez: Snap ik. Uiteindelijk moet je gewoon met een boek beginnen. Ik had dat in het begin ook met Netflix.. ik was alleen maar uren bezig met kijken wat er op stond in plaats van een film of serie te kijken. Zo zonde!

 • Maaike
  4 april 2016 at 15:44

  De gewone openbare bibliotheek heeft ook een app om boeken te beluisteren.

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:55

   @Maaike: Ik heb daar bij mijn bibliotheek niets over gezien, maar ik begrijp wel dat niet alle uitgeverijen audioboeken maken dus dan zou het aanbod kleiner zijn? Maar goed, de bibliotheek is over het algemeen ook stukken goedkoper volgens mij. Ik heb nu alleen een abonnement voor mijn dochter en dat is gratis.

 • Jennifer
  4 april 2016 at 19:02

  Ik ben sinds vorige week ook lid daarvan. Heb nog niet zoveel geluisterd, maar het bevalt me wel!

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:56

   @Jennifer: Leuk! Ik ben benieuwd welk boek je aan het ‘lezen’ bent?

 • Vlijtig Liesje
  5 april 2016 at 07:56

  Ik zie zeker het nut van luisterboeken, maar zelf houd ik er niet van. Met vijf kinderen moet ik al zo vaak luisteren, dat ik in mijn vrije tijd daar geen zin meer in heb. Ik lees liever zelf.

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:57

   @Vlijtig Liesje: Ik lig hier in een deuk om jouw reactie.. haha. Jij geniet ’s avonds gewoon van de stilte 😉
   Ik vind zelf lezen ook nog steeds fijn, maar ik krijg het momenteel gewoon niet voor elkaar.

 • Saar
  5 april 2016 at 12:30

  Ik ga het uitproberen. Misschien vind ik het wel wat!

  • Lonneke
   5 april 2016 at 12:58

   @Saar: Zeker doen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 • Lotte
  5 april 2016 at 19:54

  Totaal los van het onderwerp, maar euh… Waar heb jij die leuke notitieboekjes gevonden? 🙂

  • Lonneke
   7 april 2016 at 12:32

   @Lotte: Die heb ik (volgens mij) gekocht bij Sissyboy. Het klein boekje met de boompjes kocht ik bij de Sostrene grene. 🙂

 • Marcella
  12 april 2016 at 20:43

  Je hebt me best nieuwsgierig gemaakt Lonneke! Zou het ook fijn zijn om te luisteren tijdens het fietsen naar m’n werk, of juist bij het racefietsen?

 • Dingen die je kunt doen als je alleen bent - Bringing Happiness
  1 april 2017 at 15:55

  […] meezingen met de foutste liedjes. Die haarborstel is nog steeds een prima microfoon. ▲ Lees of luister een boek! ▲ Kansloos uren katten-filmpjes op YouTube kijken. Gewoon, omdat het kan. ▲ Uren […]

Stay weird