Instagram #1

Reviews

Sorbetmaker van SilverCrest

18 september 2016
Sorbetijs

Zoals sommigen misschien wel weten was ik de afgelopen weken op vakantie in Frankrijk. In de Lidl daar kwam ik een sorbetmaker van SilverCrest tegen. Het is een apparaat waarmee je van bevroren fruit ijs kunt maken. Nu deed ik dit altijd al in mijn keukenmachine, maar die is eigenlijk vooral geschikt voor grote hoeveelheden. Ik besloot de gok te wagen en het ding in mijn kar te mikken.

Tja en ik zou er geen blog over schrijven als ik niet enthousiast was over deze sorbetmaker. Ja ik ben me er van bewust dat de herfst begonnen is (al zit ik nog in zomerse sferen), maar ik vind dit apparaat wel de moeite van het noemen waard. Noem het maar even een snelle tip!

Sorbetmaker - Bringinghappiness.nlHet apparaat werkt heel simpel. Je vriest een dag van te voren wat fruit in of je gebruikt diepvriesfruit. Haal dit 20 minuten voor gebruik uit de vriezer en leg even op een bordje. Wees niet ongeduldig en laat het fruit echt even liggen. De structuur van het ijsje zal daardoor beter zijn en waarschijnlijk is het ook beter voor het apparaat πŸ˜‰

Bevroren fruitVervolgens stop je het fruit in de sorbetmaker, zet hem aan en dan duw je het fruit zachtjes naar beneden. Aan de onderkant zet je een bakje weg waar het ijs in valt. Tussendoor moet je natuurlijk extra fruit toevoegen, maar dat gaat erg simpel. Je kunt soorten fruit mengen door ze om en om in de buis te doen, maar je kunt het ijs achteraf ook even goed roeren. Dat laatste doe ik meestal, omdat hij dan mooier van structuur wordt.

Sorbetmaker - Bringinghappiness.nl

Schoonmaken?

De machine is makkelijk uit elkaar te halen. De onderdelen bevatten geen kleine hoekjes en gaatjes waar vuil achter kan blijven. Alleen het messenblok heeft een soort rubbertje waar wat achter kan blijven zitten. Daar moet je wel even op letten. Alle onderdelen, op het mes en het motorblok na, in de vaatwasser. De machine is weer net zo snel in elkaar gezet als dat je hem uit elkaar haalt.

Sorbetmaker - Bringinghappiness.nl

Tevreden?

Ik ben in blij dat ik de gok heb genomen, want ik vind het een fijne machine. Qua levensduur kan ik nog niet veel zeggen, want ik heb hem net. De tijd zal het leren. De ijsjes zijn in ieder geval heerlijk en bovenal gezond. Mijn oudste dochter vind het ijs uit deze machine heerlijk en daar ben ik stiekem heel blij om, want meer dan fruitsuikers zitten er niet in. Uiteraard kun je achteraf nog wel wat extra’s toevoegen. Zo roer ik er soms een paar eetlepels Griekse yoghurt doorheen voor een soort yoghurt-ijsje. Is het ijsje heel zuur, wat bijvoorbeeld wel eens kan wanneer je bevroren frambozen gebruikt, dan kun je er eventueel nog wat honing aan toevoegen. Het prettige van het eindresultaat is dat je exact weet wat erin zit.

Overigens kun je het apparaat ook gebruiken om een bijvoorbeeld een smoothie bowl te maken. Kwestie van op het einde goed doorroeren, eventueel met een scheutje melk. Smullen maar!

Kopen?

Kom je toevallig nog een sorbetmaker van SilverCrest tegen bij de Lidl dan is hij zeker het overwegen waard. Ik heb er iets van 25 euro voor betaald. Belgische lezeressen kunnen hem eventueel ook nog online bestellen.

 • Elisa van Propvol
  18 september 2016 at 09:58

  Ik kende het apparaat niet, en soms is een gok wel iets wat je moet nemen toch πŸ™‚

 • Romy
  18 september 2016 at 10:54

  Wat een fijn apparaat en niet duur ook! Ik hoop dat je er nog veel lekkere sorbets mee kunt maken.

 • Suuz
  18 september 2016 at 12:39

  Oh wauw! dat klinkt goed!!!!! ik ga eens kijken bij de lidl!

  • Lonneke
   22 september 2016 at 19:56

   @Suuz: Ik vind het echt een apparaat voor jou hoor πŸ˜‰

 • Valerie
  18 september 2016 at 22:32

  Ah, dit kende ik nog niet! Dit lijkt me heeeel chill!

 • Puck
  19 september 2016 at 22:08

  Leuk dingetje! Ik heb een mini ijsmachine, maar het nadeel daarvan is dat je dus nog 45 minuten moet wachten voor je ijs werkelijk af is… Als ik deze ooit ergens tegenkom sla ik hem ook meteen in!

 • Inge
  19 september 2016 at 22:09

  Lijkt mij een heel handig ding! Je weet nu inderdaad exact wat er in je ijs zit en in de winkel zit er zoveel troep in.. Ik ben stiekem een beetje fan!

 • Vlijtig Liesje
  20 september 2016 at 11:24

  Fijn dat het goed bevalt, en vooral ook dat hij makkelijk is schoon te maken.

 • Nikki
  20 september 2016 at 17:59

  Wauw bij de lidl! Wat een goeie zeg:D Ik ga zeker eventjes kijken daar:D ziet er zo lekker uit!
  gr, Nikki

 • annouska
  25 september 2016 at 20:32

  Klinkt als een ideaal apparaat. Jammer dat ik hem hier niet ben tegen gekomen.

Stay weird