Instagram #1

Europa

Slapen in Berlijn

25 september 2013
Berlijn

Leuke tripjes gaan altijd zo snel voorbij. Zo ook onze trip naar Berlijn. Het was een geweldig weekend waarin we heel veel gelopen hebben en veel gezien hebben. Hoewel Berlijn een prima metro-stelsel heeft en we hier ook veel gebruik van gemaakt hebben, loop je in zo’n weekend toch heel veel. Het is dan wel prettig om ’s avonds terug te komen in een fijn hotelletje of appartement.

Ik heb vaak de voorkeur voor een appartement in plaats van een hotel, omdat deze vaak wat gezelliger zijn en je een eigen koelkast hebt en mogelijkheden om zelf te koken (wat we dan meestal niet doen ; )). We verbleven in Berlijn in Cozy-Off Kudamm Apartments. Mocht je nog eens naar Berlijn gaan dan kan ik je dit plekje echt van harte aanraden!


20130900Berlijn7De verhuurder heeft meerdere appartementen in Berlijn die hij verhuurd. Wij verbleven aan de Bayerische Straße (Wilmersdorf) en zaten daar op zo’n vijf minuten lopen van een metrostation, supermarkt en de Kurfürstendamm. Er is gratis wifi en je auto parkeren is ook mogelijk. Het belangrijkste van alles? Het appartement is mooi ingericht, schoon en gezellig!

20130900Berlijn10Het appartement waar wij in zaten was klein, maar slim ingericht. De badkamer zag er prachtig uit, evenals de slaapkamer. De bedden lagen heerlijk en dat is niet geheel onbelangrijk. Tijdens onze wereldreis hebben we menigmaal in een tweepersoonsbed met 1 matras met een kuil in het midden gelegen.

BerlijnEr zat tevens een kleine keuken in waardoor je eventueel zelf zou kunnen koken. Nu zal ik tijdens een stedentrip niet zo snel zelf koken, maar alleen al het hebben van een koelkast vind ik een pluspunt en het is iets wat ik in hotels altijd mis. Ik wil mijn water koud kunnen liggen. Bovendien vind ik het prettig om even rustig te kunnen ontbijten en niet afhankelijk te zijn van veel te duur hotel-ontbijtje.

BerlijnEr is maar een nadeel aan dit appartement en dat is het feit dat het best gehorig is. De eerste nacht was iemand in de flat duidelijk vergeten zijn wekker uit te zetten. Dat betekende dat vanaf het moment dat we terugkwamen in het appartement (20:00) tot minimaal 2 uur ’s nachts er een wekker is afgegaan. Ik dacht echt dat ik gek werd van dat gepiep! Gelukkig hebben we de rest van de nachten prima geslapen ; )

Berlijn

Wat heeft jouw voorkeur? Hotel, hostel, couchsurfen of een appartement?

 • Stacey
  25 september 2013 at 15:04

  Wow, heel mooi. Ik ga het appartement zeker onthouden, een tripje naar Berlijn staat immers al enige tijd op de planning.

 • Con leche
  25 september 2013 at 15:32

  Inderdaad een erg mooi appartement, goed om als uitvalsbasis te gebruiken om de stad te verkennen. Ik vind hotels ook vaak wel fijn en in Frankrijk bijvoorbeeld zijn Chambres d’Hôtes (B&B’s) ook favoriet.

 • Anne
  25 september 2013 at 15:40

  Ziet er goed uit! Mooie plek ook om te zitten 🙂 Normaal slaap ik op citytrips meestal in een hotel, maar zo’n appartement lijkt me eigenlijk veel leuker…

 • Karlijn
  25 september 2013 at 16:49

  Wat ziet het er netjes uit! Dat bed ligt volgens mij heerlijk. Ik heb mijn hele jeugd gekampeerd in Frankrijk, maar heb ook een paar keer een stedentrip gedaan. Dan gaat mijn voorkeur toch wel naar een appartementje. Maar couchsurfen wil ik graag eens proberen, lijkt me echt een gave beleving.

 • Veronica
  25 september 2013 at 19:01

  Wat een onwijs mooi appartement zeg! Daar zou ik wel een week kunnen verblijven, maar dan zonder die wekker 🙂

 • Anne
  25 september 2013 at 19:02

  Als ik naar Berlijn ga kies ik ook vaak voor een appartement. In Oost-Berlijn, mijn favoriete deel van Berlijn, heb je ook weinig hotels en veel appartementen. Dit appartement ziet er wel heel goed uit, dus ik ga deze zeker onthouden!

 • Marjolein
  25 september 2013 at 19:42

  Ziet er echt supergaaf uit! Gewoon een klein huisje in Berlijn; heerlijk! Ik vind appartementjes ook altijd stukken fijner dan hotels, dit is veel gezelliger.

 • Fabianne
  25 september 2013 at 20:58

  Ziet er gezellig uit! Ik vind appartementen ook altijd wel fijn :).

 • Joyce
  25 september 2013 at 21:01

  Ziet er mooi uit zeg! Ik ga het liefst in een hotel. In ieder geval in Parijs zijn we in een hotel geweest. In November gaan we naar Berlijn en zitten we ook in een hotel. Ben benieuwd 🙂

 • Nina
  25 september 2013 at 21:27

  Ziet dat er even leuk uit!! Ik slaap meestal in een hotel, heerlijk als je bed is opgemaakt als je terug komt en de handdoeken zijn verschoond. Wat dat betreft ben ik fan van luxe.

 • Mieke
  25 september 2013 at 21:49

  Wij kiezen meestal voor een hotel, maar zo’n appartement is toch ook wel heel fijn lijkt me! Ziet er erg mooi uit. Beetje jammer van die wekker…

 • Saa
  25 september 2013 at 22:07

  Ziet er gezellig uit!

 • Nena - whatevergivesjoy
  26 september 2013 at 10:22

  Wauw, toch lijkt het me een erg fijn appartement! Jammer van de gehorigheid uiteraard (maar dat ben ik van hier thuis ookal gewoon :(…)

 • Maaike
  26 september 2013 at 12:18

  Leuk appartement! Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar een hostel of appartement. Couchsurfing wil ik ooit nog een keer proberen.

 • Marlies
  26 september 2013 at 13:03

  Mooi appartement! Ik ga over 2 weken naar Berlijn, dus ben benieuwd hoe ik het vind 🙂

 • Sas
  26 september 2013 at 20:15

  Oh heerlijk! Ziet er erg mooi uit

 • Marcella
  26 september 2013 at 22:16

  Wauw, ziet er echt prachtig uit! Ik vind een appartement wel fijn met je eigen spulletjes. Daarentegen vind ik een ontbijtbuffet ook wel perfect. Heerlijk als een kamer of appartement zo fijn netjes en mooi ingericht is, dat is genieten! Ik ga je tip onthouden, want wil ook nog es met m’n lief naar Berlin!

 • Rebecca
  28 september 2013 at 12:36

  Super mooi appartement, ik hoor dat Berlijn een aanrader is om eens een keer te bezoeken! (; Dus dit appartement ga ik zeker in gedachten houden!

 • Wanda
  29 september 2013 at 13:23

  Vroeger gingen we altijd in een stad voor een hotel, maar de laatste keer in Barcelona hadden we ook een appartement en dat is ons toen goed bevallen. Net wat meer ruimte dan in een hotel en niet zo afhankelijk van bv het ontbijtbuffet e.d.

Stay weird