Instagram #1

Boeken Koken Reviews

Skinny weeks & Wicked weekends

15 februari 2015

Inmiddels ben ik alweer twee weken bezig met de kookchallenge #ikkookboek en het gaat erg goed! Zo nu en doen krijg ik een fotootje door van een van jullie met daarop het gerecht dat jullie hebben gekookt. Dat vind ik echt onwijs leuk dus blijf ze vooral sturen op Twitter, Instagram of per e-mail. Wie weet komt je gerecht hier nog voorbij!

20150200LNNKskinnyweeks

Deze week koos ik recepten uit het kookboek ‘Skinny weeks & Wicked weekends‘ van Gizzi Erskine. Het boek geeft gezonde recepten voor door de weeks, zodat je in het weekend eens uit de band kan springen. Prima idee wat mij betreft, maar ondanks dat had ik er nog nooit uit gekookt. De recepten spraken me gewoon niet per se aan. Ken je dat? Dat je een kookboek tig keer doorbladert, maar niet echt iets vind wat je aanspreekt? Hoe dan ook.. deze week stapte ik daar overheen en ik koos een paar gerechten die me wel wat leken. Ik zal het nu maar gelijk toegeven, ik moet dat vaker doen. De gerechten die ik kookte waren namelijk erg lekker.

20150200Wortellinzensoep2Eén van de recepten die ik afgelopen week maakte is een wortel-linzensoep (blz. 44). Nu ben ik gek op wortel en op linzen dus het was op zich geen verrassing dat ik deze soep lekker zou gaan vinden. Ik denk dat ik dit recept komende week nog met jullie ga delen. Het is zo’n soepje die snel klaar is, goed vult én lekker is! Gerecht 1 = geslaagd!

20150200KerrieschotelDeze kerrieschotel met kip en yoghurt (blz. 77) was erg lekker, maar toen ik eraan begon had ik het recept niet helemaal goed doorgelezen. Halverwege het recept kwam ik er dus achter dat ik de kip een nacht moest laten marineren. We aten die avond dus onverwachts iets anders en de kip ging met marinade en al de koelkast in. Het wachten was de moeite zeker waard! De salade van mango, tomaat, ui, munt en limoensap was er lekker fris bij. Gerecht 2 = geslaagd!

20150200TonijnsaladeIk maakte ook nog een tonijnsandwich met kappertjes, komkommer en bleekselderij. Eigenlijk moesten er kwarteleitjes bij, maar aangezien ik die niet in huis had gebruikte ik een gewoon kippeneitje. Dit was zeker lekker, maar ik moet zeggen dat ik de tonijnsalade die ik normaal maak lekkerder vind.

Aanrader dit kookboek?

Ja hoor dat zeker. Het boek is tof vormgegeven. Helaas staan niet bij alle recepten een foto, maar dat stoort me in dit boek niet heel erg. Word dit mijn nieuwe favoriete kookboek? Dat niet per se, maar er staan zeker leuke gerechten in. Ik heb nog wel een aantal recepten die ik uit wil gaan proberen waaronder de runder rendang, Thaise rijstschotel met kip en de Vietnamese pannenkoeken. Het kookboek is verkrijgbaar bij Bol.com, maar is ongetwijfeld ook bij andere boekhandels te verkrijgen.

En komende week…

Kook ik uit ‘Miss Dahls heerlijkheden‘ van Sophie Dahl. Uit dit kookboek kookte ik al vaker. Eén van de gerechten die ik maakte uit dit boek is rijstepap, een recept gebaseerd daarop deelde ik al eens op mijn blog. Ik heb al een aantal recepten genoteerd voor aankomende week.

20150200missdahlsheerlijkheden

Doe jij komende week met me mee? Al is het maar 1 receptje! Deel je gerecht via #ikookboek via Twitter of Instagram

 • Aïsha
  15 februari 2015 at 10:30

  Ha! Hier zat ik op te wachten. Ik ben niet direct fan van linzensoep, maar misschien toch eens het proberen waard. Ik heb de Thaise rijstschotel met kip van blz 78 vaker gemaakt. Erg lekker! En de pindakaas cornflake brownie is ook lekker

 • Rensina Steursma
  15 februari 2015 at 14:10

  Oh wat weer een leuke en prachtige update!
  Wat heb je toch geweldig servies en maak je prachtige foto’s.
  Trouwens ik heb net een blogberichtje geschreven over de kookchallenge.
  Die kom vrijdag pas online, want ga pas beginnen in de voorjaarsvakantie (22-02)
  Ben benieuwd of het allemaal gaat lukken.
  Groetjes, Rensina

 • Margot
  16 februari 2015 at 09:55

  Die salade met mango klinkt wel erg lekker!

 • sammie
  16 februari 2015 at 11:55

  Op jouw foto’s ziet al het eten er heerlijk uit en ik lust niet eens tonijn salade 😉 Ben erg benieuwd naar aankomende week!

 • Suuz
  16 februari 2015 at 12:33

  Klinkt erg lekker allemaal!!! Ik ga eens even bladeren door dat boek 🙂 ben benieuwd!

Stay weird