Instagram #1

Interieur Reviews

Simba matrassen + opgefriste slaapkamer

2 maart 2017
Slaapkamer Simba Matras

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Simba of ik hun matrassen wilde testen. Tja.. een matras online bestellen. Ik kon me er eigenlijk niet zoveel bij voorstellen. De vorige keer dat ik een matras ben gaan kopen heb ik op tig matrassen geleden om ze uit te proberen. Toch lijkt het een reële mogelijkheid te zijn, getuige het aantal partijen die voet aan de grond (proberen) te zetten. Juist, omdat ik er nogal huiverig voor was wilde ik het graag proberen.

Ooit hadden wij op onze slaapkamer een donkergrijze muur. Ik weet nog steeds niet wat ons toen bezield heeft, maar de kleur heeft er niet heel lang opgezeten. We verfden hem al snel over met ‘Early Dew’ van Flexa. Inmiddels een beroemde kleur volgens mij. Een tijd geleden verplaatsten we ons bed en verfden we de muur daarachter ook. We kozen hier voor de kleur ‘Geordend’ van Histor. De kleur van Histor is iets groener. Beiden kleuren combineren prima en zijn lekker fris.

Slaapkamer Simba MatrasWij zijn een eeuwigheid op zoek geweest naar nachtkastjes, maar omdat de ruimte tussen ons bed en de muur/kast niet heel groot is was dat lastig. Uiteindelijk hebben we er krukjes van IKEA weggezet en dat werkt echt perfect. Ik kan ze nu niet volstoppen met rotzooi, maar ik kan er wel een flesje water, een boek en mijn telefoon op kwijt. Ik word nu gedwongen om het opgeruimd te houden. Ik zit er nog wel over te denken om ze een likje verf te geven, maar vooralsnog vind ik het prima zo.

Op het bed liggen nu dus de matrassen die ik heb gekregen van Simba. We hebben er nu inmiddels een paar maanden op geslapen en ik vind dat ik nu dus ook pas iets nuttigs over deze matrassen kan zeggen.

Slaapkamer Simba Matras

Bestellen & levering

Bestellen ging heel simpel. Er is feitelijk geen keuze, er is 1 matras en that’s it! Het enige waar je over na moet denken is de maat van het matras. Zelfs daar hoef je eigenlijk niet over na te denken, want dat wordt eigenlijk al bepaald door de afmetingen van je bed. Ik bestelde twee afzonderlijke matrassen, omdat het hoofdeinde van ons bed omhoog kan.

Een paar dagen laten stond er een weinig vrolijke UPS-man voor de deur die twee grote pakketten af kwam leveren. De UPS-man vond de pakketten misschien te groot, maar wij hebben met z’n tweeën juist af staan vragen hoe ze in hemelsnaam die matrassen in die dozen hebben gekregen. Toen we de dozen openmaakte zagen we twee opgerolde matrassen vacuüm in plastic verpakt. Ze leveren een speciaal mesje mee om het plastic open te kunnen snijden zonder het matras te beschadigen.

Zodra het plastic eraf is begint de matras zijn eigen vorm aan te nemen. Eerste indruk? Wat een dik matras! Ik schat dat hij zeker zo’n 5 centimeter hoger is dan ons eigen matras.

Slaapkamer Simba Matras

Maar uhm.. slapen die matrassen ook lekker?

Nu moet ik er even bij vertellen dat ik vrij snel last krijg van mijn rug. In de meeste hotels e.d. word ik ’s morgens gebroken wakker. Ik slaap eigenlijk alleen lekker op mijn eigen matras. Dat gezegd hebbende.. Ja dit matras slaapt lekker. Heerlijk zelfs. Ik ben oprecht een beetje verwonderd. Klinkt suf, ik weet het, maar ik vind dit matras dus echt heerlijk liggen.

Met een baby in huis die niet altijd doorslaapt kan ik natuurlijk niet zeggen dat ik altijd uitgerust wakker word, maar dit matras zorgt er wel voor dat ik tussendoor goed slaap. Het matras is stevig, maar niet hard. Ik vind het lastig om de eigenschappen goed te beschrijven. Hij is wel echt anders dan het matras dat wij hebben met alleen pocketvering, maar ik vind ze beiden heel erg goed slapen. De matras van Simba heeft een wat zachtere toplaag en daar zak je iets in.

Boeken - Bringinghappiness.nl

Online bestellen dus?

Nu blijft het lastig, een matras online bestellen. Want al slaap ik er heerlijk op, dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor jou ook een goed matras is. Een matras die voor iedereen geschikt is daar geloof ik niet per se in, maar dat hij voor veel mensen wel goed is dat geloof ik wel. Het fijne is dat je de matras 100 dagen uit kunt proberen. Ligt hij niet fijn dan kun je hem kosteloos retourneren. Weinig risico dus.

Slaapkamer Simba Matras

Wat kost dat dan?

Zelf heb ik voor twee losse matrassen gekozen. Het hoofdeinde van ons bed kan omhoog en dan is een groot tweepersoonsmatras niet zo handig. De matrassen die ik heb zijn 90 X 200 cm en kosten 529 euro per stuk. Kies je voor een tweepersoonsmatras van 180 X 200 cm dan ben je 899 euro kwijt. Volgens mij zijn dat nette prijzen.

Hoeslakens

De matrassen zijn relatief hoog. Mijn hoeslaken pasten er net omheen, maar zodra ik het hoofdeind van mijn bed omhoog deed schoten ze los. Gelukkig zijn er ook hoeslakens te koop voor dikkere matrassen en is dat ‘probleem’ dus ook makkelijk op te lossen. Ik kocht nieuwe hoeslakens van het eigen merk van Wehkamp en die blijven perfect zitten, ook als ik het hoofdeinde van mijn bed omhoog doe.

Slaapkamer Simba Matras

Oh ja…

Ik ben zo lang op zoek geweest naar een roze sprei, maar dat bleek niet zo makkelijk te zijn. Blijkbaar wil niemand onder een roze sprei liggen 😉 Uiteindelijk vond ik er eentje bij H&M Home en daar ben ik zo blij mee! De binnenkant is lichtgrijs dus ik kan hem altijd nog omkeren.

 • Dita
  2 maart 2017 at 07:20

  Mooie foto’s heb je er van gemaakt! Ik mocht een tijdje terug een matras van Emma matras testen. Die lijkt er erg veel op.

  • Lonneke
   2 maart 2017 at 08:38

   @Dita: Dank je wel! Ik ga je review eens opzoeken 🙂

 • Ayla
  2 maart 2017 at 09:29

  Jaloers, jaloers! Ik aas al maanden op een Simba-matras maar moet nog even wachten totdat we echt verhuisd zijn en een nieuw bed gaan kopen. Waar ik wel benieuwd naar ben, maar jij denk ik ook niet weet omdat je twee losse hebt: wat gebeurt er als je partner beweegt? Want als mijn vriend op onze huidige matras beweegt, dan schiet ik een meter de lucht in. En ik wil geen losse want we liggen altijd samen in het midden… Twijfels! Ik vind je roze sprei trouwens echt mega leuk, staat ook leuk bij de muur!

 • irma
  2 maart 2017 at 09:56

  Lijkt me echt heerlijk!
  (Een een prachtig sprei!)

 • Roos
  2 maart 2017 at 11:58

  Ik lig zelf ook op een Simba en vind het echt mega comfortabel. En ik ben zelf ook érg lang op zoek geweest naar een roze sprei en uiteindelijk geslaagd bij Ikea, haha 😉

 • annouska
  2 maart 2017 at 13:53

  Wat een hele fijne samenwerking om zo een matras te mogen testen. Dat zou ik ook wel willen aangezien mijn vriend al maanden slecht slaapt op zijn matras en we aan het sparen zijn voor een nieuwe. Maar goed, nog maar even door sparen dus haha.

  Jullie kamer ziet er trouwens mega tof uit.

 • Ineke
  2 maart 2017 at 14:54

  Wat een mooie slaapkamer!! Hier ook simba matras en mijn zwakke rug is mij nog steeds dankbaar.

 • Anna Maria
  2 maart 2017 at 15:34

  Ik vind de kleuren combi in jouw slaapkamer wel heerlijk!!! Die muur en dan de roze sprei… Dat ik dat eigenlijk zeg is wel heel grappig, de persoon die eigenlijk niet van roze houd…

 • Maris Maria Renne
  2 maart 2017 at 23:31

  Wat een toffe kleuren op de muren! Mooie combi! Misschien leuk om de Ikea krukjes in dezelfde kleur te schilderen?
  Nu wil ik ook een roze sprei trouwens 🙂
  En een nieuw matras 😉

 • Mariët
  3 maart 2017 at 17:42

  Wat een heerlijke kleurencombinaties in jullie slaapkamer! En die roze sprei is echt heul leuk, die wil ik ook!
  Fijn dat dit matras lekker ligt voor jou.

 • Kim
  15 maart 2017 at 21:55

  Ik word heel enthousiast van jouw verhaal maar inderdaad een matras kopen op internet vind ik toch wel lastig.

 • Nicole
  9 mei 2018 at 10:42

  Super mooi gedaan! Ik ben jaloers haha.

Stay weird