Instagram #1

Boeken Reviews

Boek: Saskia Noort – De verbouwing

1 augustus 2010

Titel: De verbouwing
Auteur: Saskia Noort
Oordeel: **

verbouwing

Dit boek heb ik al weer een hele tijd geleden gelezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek niet geweldig vond. Het is een lekker boek om op een vrije regenachtige middag op de bank weg te lezen, maar echt spectaculair wordt het verhaal niet. Het blijft allemaal wat oppervlakkig en ik erger me soms aan de hoofdpersoon. Je leeft erg naar de ontknoping toe en die blijkt dan wat teleurstellend.

In het kort:

“Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.

Maar schijn bedriegt. Mathilde is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanig chantabele positie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt.

De verbouwing gaat over de maakbaarheid van het hedendaagse leven en de bijkomende druk om te presteren en er goed uit te zien. Waar ligt de grens: hoe ver ga jij?”

 • Miekoe
  1 augustus 2010 at 19:28

  Heb dit boek nog niet gelezen. Jammer dat het tegenviel!

  • Lnnkz
   2 augustus 2010 at 12:28

   @Miekoe: ach dat heb je wel eens 😉

 • Sanne
  1 augustus 2010 at 21:03

  Ik heb sowieso een hekel aan de boeken van Saskia Noort. Ik vind ze vergezocht, slecht geschreven en heel oppervlakkig. Ik moet zeggen dat ik dit boek het toppunt vond, vond De Eetclub nog enigszins dragelijk.

  • Lnnkz
   2 augustus 2010 at 12:29

   @Sanne: Ik ben het met je eens. De eetclub was wel oké, maar deze vond ik niet veel soeps.

 • Elisa
  2 augustus 2010 at 04:34

  Ik ken dit boek niet, en ik denk ook niet dat ik het gouw zou lezen, jammer voor je dat hij tegenviel. :-/

 • Marcella
  2 augustus 2010 at 10:41

  Helemaal mee eens, ik vond het verhaal ook niet echt goed. Saskia heeft veel betere boeken geschreven!

 • Annet
  2 augustus 2010 at 14:22

  Jammer dat het zo tegenviel! Op naar het volgende boek 😉

 • ° Insoon °
  3 augustus 2010 at 07:16

  Soms heb je dat hè, dat een boek tegenvalt.

  Een fijne dinsdag!
  liefs Insoon

 • Anouk
  3 augustus 2010 at 12:57

  Ik zou het ook niet heel erg snel gaan lezen, wel jammer dat hij tegenviel…

 • Shazz
  3 augustus 2010 at 13:29

  De omschrijving klinkt inderdaad wel leuk, maar balen dat ie zo tegenvalt zeg..

 • Eva
  4 augustus 2010 at 14:16

  Ach, ik vond hem wel leuk voor ff tussendoor maar inderdaad geen hoogstaand boek. Jammer!

 • Ukkie
  6 augustus 2010 at 09:24

  even off-topic:
  ik ben bezig met een update van mijn linken pagina (www.justadropofwater.nl/links ) en het leek mij een leuk idee om dat deels met vrolijke plaatjes te doen.
  Heb jij een plaatje (115x 115 pixels) waarmee ik jou zou kunnen linken?

 • Mariella
  8 augustus 2010 at 09:58

  Hm ik wilde dit boek eigenlijk meenemen op vakantie.. Maar ben (gelukkig?) toch voor twee andere boeken gegaan haha

 • Carmen
  8 augustus 2010 at 10:02

  Ik heb het boek eens in de winkel zien liggen ja, toen leek het me wel leuk, maarja…

 • Jorien
  12 augustus 2010 at 16:51

  Dit boek staat al ontiegelijk lang op mijn wishlist.. binnenkort ga ik hem echt kopen nu ik dit weer heb gelezen 🙂

 • Renesmurf
  13 augustus 2010 at 21:46

  Dat is toch jammer, dat het tegenvalt, dan geeft dat een onbevredigend gevoel.
  Nu ben ik geen lezer, maar soms kijk ik wel eens een film of zo.

 • Sunlover
  23 augustus 2010 at 18:32

  Jammer dat die tegenviel, boeken van Saskia Noort zijn goede boeken, deze ken ik nog niet..

  Vind je het goed als ik je ga linken… Ben hier voor het eerst, maar je site ziet er gezellig uit 🙂

Stay weird