Instagram #1

Interieur

Saai hoekje in huis?

24 september 2015
My home - Bringinghappiness.nl

Al maanden zat ik me een beetje te irriteren aan een saai hoekje in huis, om precies te zijn in de huiskamer. We hebben een hele tijd geleden namelijk witte gordijnen opgehangen en daardoor was alles ineens zo wit wit. Het is maar een heel smal hoekje en omdat er gordijnen hangen is er niet zoveel plek om iets weg te zetten.

My home - Bringinghappiness.nlEn dus bedacht ik dat er plankjes moesten komen.. en wel nu (oh those hormones)! Eerst wilden we zelf wat maken, omdat ik graag iets wilde met een lichte houtsoort, zoals grenen. Uiteindelijk heb we toch voor gemak gekozen en hebben we plankjes gekocht bij de IKEA. Zelf maken kan in de toekomst altijd nog. Deze plankjes (Lack) zijn niet echt stevig te noemen dus je kunt er niet heel veel gewicht op kwijt, maar een plantje lukt wel 😉 Om het speels te houden hebben we ze niet recht boven elkaar gehangen, maar laten verspringen.

My home - Bringinghappiness.nlIk wilde graag wat groen in dit hoekje van het huis, omdat ik momenteel nu eenmaal een zwak heb voor planten (en steeds beter word in het in leven houden van). Ik heb vooral witte potjes in huis en ging om die reden op zoek naar terracotta potjes. Iets warmer dan weer kiezen voor wit en ik kan ze altijd nog verven.

My home - Bringinghappiness.nlHet terracotta potje (Ingefära) kocht ik bij de IKEA. Ik vind deze wel tof, omdat ze wat moderner van vorm zijn. Ook het plantje kocht ik bij IKEA. Ik heb eenzelfde staan en deze staat echt al jaren en heeft maar weinig verzorging nodig (me like!). Het is een clusia. Het houten klembord is van House Doctor.

My home - Bringinghappiness.nlHet bovenste plantje is een Aloë Vera, de middelste een Himalaya Peperomia Rotundifolia (mond vol). De twee kaartjes aan de rechterzijde kreeg ik trouwens van Karlijn van Wonderlicht die me zomaar spontaan een lief pakketje opstuurde. Lief hé?! Ik heb echt een zwak voor ansichtkaarten.

 • Dita
  24 september 2015 at 07:14

  Mooi! Die planten maken het gelijk heel vrolijk. 🙂

 • Nikki
  24 september 2015 at 08:09

  Mooi! Die IKEA-potjes zijn inderdaad heel mooi van vorm 🙂

 • Tiffany
  24 september 2015 at 08:09

  Het is door die plantjes toch een heel gezellig hoekje geworden. Aloë Vera plantjes zijn zo leuk en handig want je kan het voor van alles gebruiken.

 • Frauke
  24 september 2015 at 08:46

  Wauw dat is echt een heel leuk idee! Perfecte techniek om een hoekje inderdaad even net wat meer op te fleuren. Wat gek dat die Lack plankjes niet zo stevig zijn, omdat ik juist gewoon ben dat die best veel gewicht kunnen dragen! Maar gelukkig staan de terracotta potjes er prachtig op :D! X

 • Angelina
  24 september 2015 at 09:55

  Wat een leuk hoekje!!

 • Swaen
  24 september 2015 at 10:05

  Leuk! Ik heb ook zo’n hoekje en dit is een goed idee.

 • Heleen Schrijvershof
  24 september 2015 at 11:14

  O gaaf! Ik heb net een muur lichtgrijs geverfd en bedacht dat er langzamerhand iets meer aan de muur moest. Die potjes zijn inderdaad leuk. Een vraagje aan jou of iemand in de comments: weten jullie waar ik van die hele mini potjes kan kopen? Ik zie overal van die leuke cactussen, maar in die lelijke plastic potjes en ik zie nergens van die hele kleine 🙂

 • Femke
  24 september 2015 at 11:39

  Wat een leuke oplossing! Geeft meteen veel sfeer aan het hoekje!

 • sammie
  24 september 2015 at 11:46

  Oh wat heb je er een mooi plekje van gemaakt! Leuk zo met de plantjes en het klembord!
  Wij hebben ook zo’n plankje in de wc en ze zijn inderdaad niet echt stevig 🙂

 • Layla
  24 september 2015 at 11:47

  Wat een leuk plekje nu! Heel eenvoudig maar het ziet er heel mooi uit 🙂 Die Lack plankjes kunnen inderdaad niet erg veel dragen, jammer 🙁 x

 • Annelies
  24 september 2015 at 12:26

  Heel leuk gedaan! Die plantjes maken het helemaal af. Mooie oplossing!

 • Margot
  24 september 2015 at 12:56

  Wat ziet het er mooi uit zo en die potjes zijn inderdaad leuk!

 • Linda
  24 september 2015 at 14:53

  Heel leuk opgelost! Ik kan me voorstellen dat hier hiervoor inderdaad een kaal plekje was. Plantjes maken alles altijd meteen heel huiselijk en gezellig vind ik!

 • Dina
  24 september 2015 at 16:40

  Dat hoekje is heel leuk geworden zeg!

 • Jolien
  24 september 2015 at 18:43

  Supermooi! Hier word ik heel blij van.

 • Inge
  24 september 2015 at 19:26

  Het is een heel leuk en gezellig hoekje geworden! Is Pinterest waardig 😉

 • Puck
  24 september 2015 at 19:55

  Wat een leuk hoekje. Hier heb ik ook een aantal van die plekjes waar ik niet zo goed raad mee weet. Ook leuk dat je er zo lekker een boekje onder kwijt kunt. Zo geeft het hoekje nog veel meer mogelijkheden, en kan je er nog een kleurtje aan toevoegen, met een lekkere knal-cover.

 • Marjolein
  24 september 2015 at 21:01

  Voor het eerst op je blog; wat lekker fris, en leuk geschreven!

 • Elisa van Propvol
  24 september 2015 at 21:37

  Oh wat leuk gedaan 😀

 • Marloes
  24 september 2015 at 22:39

  Heel leuk idee om een hoekje mee op te fleuren!

 • Suuz
  24 september 2015 at 22:46

  Oooh ziet er zooo mooi fris en gezellig uit!! 🙂

 • Tais
  25 september 2015 at 12:34

  Oh wat leuk! Ik heb ook nog heel veel ‘lege’ plekjes in huis, en deze plankjes lijken me perfect! Zeker met de plantjes, een beetje groen in huis maakt alles zoveel leuker in huis! Leuke tip 🙂

 • Vlijtig Liesje
  25 september 2015 at 13:22

  Superleuk zo die plankjes. En zo kun je ook heel makkelijk de hele look weer veranderen!

 • Sanne
  25 september 2015 at 14:10

  Zo’n leuke oplossing! Ik zat laatst ook al om me heen te kijken thuis en ik wil eigenlijk veel meer groen. Maar waar? Dit zou dus wel een goede oplossing zijn!

 • Miriam
  27 september 2015 at 14:09

  Wat een briljant idee! Prachtig hoe dat groene zo afsteekt, erg leuk

 • Marieke
  27 september 2015 at 23:07

  Ziet er superleuk uit! Dit ideetje sla ik op voor ons nieuwe huis dat we volgend jaar mogen inrichten! 🙂

 • Wen.
  28 september 2015 at 20:34

  Wow! Wat leuk! Ik ga m onthouden voor mijn saaie hoekjes later!

 • Marcella
  6 oktober 2015 at 22:13

  Leuk idee Lonneke, tof opgelost!

 • Mila
  23 oktober 2015 at 16:03

  Allereerst: ik kom nu voor het eerst op jouw blog, en die is zooooooooo gaaf! Wauwie, helemaal mijn stijl! Ik kom zeker nog eens terug! Oh, en leuk artikel 😉

 • HaveSomeHappy
  31 oktober 2015 at 18:13

  Leuk gedaan!:) Het is een vrolijk maar toch rustig hoekje zo, en de natuur in huis halen is altijd goed <3

Stay weird