Instagram #1

Persoonlijk

Rust

23 augustus 2017
Arc notebook

Soms heb ik het gevoel dat de tijd zo snel gaat dat ik moet rennen om hem bij te houden. In mijn hoofd heb ik het altijd druk, mijn hoofd zit altijd vol. Tijd om boeken te lezen dat had ik niet meer, want druk druk druk. Bloggen voelde als een moetje en tijd om ’s avonds een stukje te lopen was er zogenaamd ook niet. Ik begon me steeds meer af te vragen waarom ik het nu in hemelsnaam zo ‘druk’ mee had? Had ik het eigenlijk wel echt zo druk of zat dat vooral in mijn toch al overvolle hoofd? Met twee jonge kinderen, waar relatief weinig leeftijdsverschil tussen zit, heb je het natuurlijk druk. Dat de jongste nog steeds vaak een of meerdere keren per nacht komt helpt ook niet echt.

Slaaptekort is killing. Echt.

Feit is echter ook dat zij rond half 8 beiden op bed liggen en dat er dan nog een hele avond over is. Tijd die ik blijkbaar besteedde aan kansloos staren naar mijn telefoon en de televisie. Te treurig voor woorden.

De afgelopen periode gooide ik Facebook van mijn telefoon (wat een verademing!), Twitteren doe ik nauwelijks nog, het bloggen staat al langer op een laag pitje en het enige waar ik nog wat vaker naar kijk is Instagram (ik hou van foto’s kijken). Mijn telefoon laat ik bewust op stil staan en steeds vaker laat ik hem ook lekker boven liggen terwijl ik beneden ben. En weet je.. het bevalt me behoorlijk goed.

Ik heb de stof van mijn e-reader geblazen, wat e-books gekocht en een abonnement afgesloten op Kobo plus en ik heb daardoor de afgelopen tijd een boek of 20 gelezen en I LOVE IT! Ineens weet ik weer waarom ik altijd zo van lezen heb gehouden. Waarom ik een grote boekenkast vol met boeken heb. Waarom ik direct een e-reader kocht toen ze net uitkwamen. Lezen is rust.

En? Hoe gaat het met jou? Heb jij nog boekentips voor me?

 

 

 • Inge | Monsieur Mango
  23 augustus 2017 at 15:22

  Ik heb inderdaad precies hetzelfde! Mijn hoofd zit ontzettend vol met confetti, waardoor ik nergens aan toe kom. Na het werk, koken, afwassen en opruimen heb ik eigenlijk geen fut meer, terwijl ik dan juist tijd heb voor mijzelf. Veel van mijn hobby’s kom ik niet meer aan toe, zelfs bloggen ligt al een tijdje stil. Goed idee dat abonnement van Kobo! Ik moet ook echt meer gaan lezen en de telefoon nog vaker laten liggen. 🙂

 • Andrea
  23 augustus 2017 at 19:34

  Oh wat herken ik dit. Zo druk in mijn hoofd en mijn spaarzame tijd gaat op aan nutteloze tv programma’s en scrollen over mijn schermpje. En dat terwijl ik genoeg ongelezen boeken in de kast heb staan. Mijn boekentip: kafka op het strand van murakami. Het is wel een dikke pil en je niet van een surrealistisch verhaal houden. Ik ben benieuwd wat jou tip is van de boeken die je de afgelopen tijd hebt gelezen.

 • Andrea
  23 augustus 2017 at 19:34

  Niet = moet

 • saskia
  23 augustus 2017 at 21:33

  Ik heb geen boeken tips voor je want ik kan me de laatste tijd bijna niet aanzetten tot rustig lezen. Hopelijk komt daar in mijn vakantie wat meer verandering in. Wel goed om te lezen dat je de rust lekker opzoekt. Want altijd té veel aan het koppie en niet tot rust komen is niet goed 😉 Ik kan het weten, ik heb al eens een flinke waarschuwing gehad.

 • Ukkie
  24 augustus 2017 at 09:46

  Wat voor soort boekentips wil je hebben? Op mijn blog (onder uitgelezen) hou ik bij wat ik gelezen heb. Voor dit jaar staat de teller al op ruim 80 boeken.

 • Natasja
  24 augustus 2017 at 10:00

  Zo herkenbaar. Facebook heb ik ook niet meer op mijn telefoon, ik lees af en toe een keer per week wat en dan denk ik, pff, weer niets interessants gelezen. Soms heb ik heimwee naar de tijd dat we geen internet hadden, gewoon lekker rustig. Wanneer je iemand wilde spreken ging je gewoon even langs of je stuurde een kaartje. Eerlijke aandacht voor elkaar.
  Ik zou gewoon weer lekker gaan wandelen ! Daar word mijn hoofd altijd heerlijk leeg van, lekker in het bos of door de polder of heerlijk stiekem bij mensen naar binnen gluren. Ik houd me ook aanbevolen voor tips voor wat leuke boeken. Ik heb toch maar een e-reader gekocht want de boeken die net in mijn koffer paste met vakantie waren veel te snel uit. Mijn laatste boek was De Klokkenluider van John Grisman. Succes met het hervinden van de rust in je koppie.

 • Miranda | Taxx life Blog
  24 augustus 2017 at 12:48

  Ik heb helaas geen boekentips voor je, maar wat fijn om weer wat van je te lezen. En ook nog eens heel herkenbaar, waar zijn we nu inderdaad druk mee (in ons hoofd) !? 🙂

 • Marcella Molenaar
  24 augustus 2017 at 13:37

  Heerlijk dat je weer veel bent gaan lezen! Ik heb sinds een maand of 2-3 een e-reader en vraag me af waarom ik er niet eentje 5 jaar geleden heb gekocht. Ik vind het heerlijk én ik lees ook meer. Ik zit nu op 14 boeken in 2017, maar ik las er de afgelopen jaren maar een stuk op 6. Dus ik ben lekker bezig. Jan en ik delen een abonnement op Kobo Plus. Ideaal is dat! Mij tips? Ik vind Lars Kepler er goed, maar vind Loes den Hollander ook altijd fijn vermaak. En mijn leven in de wildernis vond ik intrigerend. Wat zijn jouw tips?

 • Karlijn
  24 augustus 2017 at 17:45

  Wat zitten we ongemerkt vaak op onze telefoon he?! Ik heb de Facebook er nooit opgezet gelukkig en het net Pinterest ervan afgegooid. Mijn hoofd gaat even niet zo lekker en ik merk dat ik vooral teruggrijp naar boeken. Nu doe ik dat altijd al wel, maar de laatste week heb ik even geen behoefte aan sociale dingen doen en lig ik vaak op de bank met een boek. Even rust, heerlijk! Van wat voor boeken houd je? Romans? Thrillers? Dan kan ik je wat specifieker tips geven 😉

 • Katrien
  24 augustus 2017 at 20:39

  Herkenbaar hoor! Mijn twitter account heb ik afgesloten en de facebook app gewist op m’n telefoon. Toen ik dat net gedaan had keek ik ook wel wat vaker op Instagram maar na een tijdje valt dat ook weer beter mee.Het is wel iets van deze tijd denk ik, weer wat bewuster leven. Net goed vind ik, geniet ervan!

 • Marolein
  24 augustus 2017 at 20:51

  Herkenbaar! Ik hou ook zo van lezen. Maar als ik dat ’s avonds in bed nog wanhopig én veel te laat probeer te doen, vallen mijn ogen al snel dicht. Het boek waar ik het afgelopen jaar zelfs overdag tijd voor vrij wist te maken en mijn telefoon en laptop voor aan de kant schoof was ‘Een klein leven’ Hanya Yanagihara. Zo indrukwekkend! Een dik boek, maar ik had het zo uit. Ieder moment dat ik wist vrij te maken ging ik er in op.

 • Margaret
  25 augustus 2017 at 17:34

  Heerlijk lezen en tot rust komen. Goed idee. Social media en tv kunnen al je tijd opslokken zonder dat het je energie geeft.
  Wat voor soort boeken lees jij graag? Voor het geven van tips is het fijn om iets meer te weten van jouw voorkeuren.

  Groetjes, Margaret

 • Maria
  25 augustus 2017 at 20:51

  Herkenbaar! Ben inmiddels weer begonnen met lezen, zo blij mee. En rust in mijn hoofd 🙂

 • annouska
  31 augustus 2017 at 09:54

  Herkenbaar, de avonden gaan zo vaak nutteloos voorbij. Terwijl er zoveel leukers is dan de tv of een mobiel, ik probeer het ook zo veel mogelijk te beperken.
  Van welke genre boeken hou jij, dat geeft iets makkelijker tips!

 • Veronica
  8 september 2017 at 20:43

  Oh wat klinkt dat heerlijk! Ik zou het ook moeten doen maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik heb tegenwoordig wel een App op mijn telefoon die mijn telefoon op bepaalde tijden gewoon blokkeert, ideaal want het zorgt ervoor dat ik minder op mijn telefoon kijk. Ik heb ook al zoveel mogelijk meldingen uitgezet, misschien moet ik de stap ook maar nemen om Facebook eraf te gooien.

  Ik heb geen boekentips voor je, ik lees zelf namelijk ook veel te weinig!

 • Paul
  11 september 2017 at 21:27

  Niks mis mee, toch? Als jij je er beter door voelt. En qua boekentips vond ik de afgelopen zomer “We zeggen hier niet halfbroer” van Henk van Straten en “En we noemen hem” van Marjolijn van Heemstra heel mooi.

 • Iris
  2 oktober 2017 at 14:15

  Dit is zo herkenbaar! Goh, ik wou dat ik het zo in woorden had kunnen vatten.

  Ook ik nam trouwens een abonnement op Kobo Plus. Waar ik nauwelijks nog tijd vond om te lezen lukt het me nu weer een beetje. Ik lees vooral YA trouwens, want dat lijkt te zijn waar ik op dit moment het beste mee om kan gaan. Ik kijk heel erg uit naar het lezen van “The Hate U Give”, maar momenteel lees ik de Geek Girl serie, die ik begon tijdens een fikse griep en er zoveel lol in had dat ik inmiddels in boek 4 zit.

 • Sheila
  4 oktober 2017 at 21:00

  Goed bezig! Ik volg je natuurlijk op Insta en Facebook. Maar omdat je zelf minder actief bent met bloggen (en ik nog ouderwets werk met… hey een reactie, even jouw blog bezoeken), zie ik deze post nu pas. Maar je hebt helemaal gelijk. Geniet gewoon van het digiloze leven. We zijn mama, genoeg andere leuke dingen te doen. Mijn kids liggen ook erg vroeg op bed. Dan is het wel even tijd om te bloggen. Maar ik heb er in de avond niet altijd zin in. Dus ga ik lekker netflix kijken, brieven schrijven, dagboeken bij houden of een boek lezen. En dat is veel leuker. Insta vind ik makkelijker bij houden. Dat is gewoon even snel bloggen, in feite, met leuke snapshots.

 • Saskia
  22 oktober 2017 at 10:56

  Klinkt heerlijk en groot gelijk! Ik leg ook steeds vaker mijn online leven neer en geniet van het offline zijn. Nog geen minuut spijt van gehad.

 • Nienke
  12 december 2017 at 16:50

  Zo herkenbaar dit. Altijd een overvol hoofd en uiteindelijk te vermoeid om iets aan je echte hobbies zoals lezen te doen. En natuurlijk die rot telefoon die iedereens leven beheerst. We klagen er allemaal over maar doen er allemaal aan mee….*zucht*

 • Eva
  21 december 2017 at 10:02

  Heel herkenbaar. Hoop dat het bij mij ook gaat werken!

Stay weird