Instagram #1

Recepten

Rijstsalade met rivierkreeftjes en mango

10 februari 2015

Afgelopen zondag beloofde ik jullie al dat ik het recept voor rijstsalade met rivierkreeftjes en mango zou delen. Deze salade is zo verrassend lekker en ik vind hem ook erg fijn als lunchgerecht. Ik ben eigenlijk namelijk niet zo dol op zilvervliesrijst, maar probeer het wel vaker te eten, omdat het gezonder is dan witte rijst. Dit recept komt uit het kookboek ‘Spatels en Stiletto’s‘ van Ravinder Bhogal. Dit is het eerste kookboek waarmee ik mijn kook challenge #ikkookboek mee ben gestart.

20150200ikkookboek3

Ingrediënten

Voor 1 á 2 personen.
▲ 75 gram zilvervliesrijst
▲ 100 gram rivierkreeftjes
▲ halve komkommer in blokjes
▲ 2 lente-uitjes in ringen
▲ 1 mango in blokjes
▲ 1 bos koriander
▲ ongezouten pinda’s

Voor de dressing:
▲ 50 ml (light) kokosmelk
▲ 1/2 rode chilipeper heel fijn gesneden (met óf zonder zaadjes)
▲ 1 eetlepel limoensap
▲ 1/2 eetlepel nam pla (Thaise vissaus)
▲ 1 theelepel palm- of rietsuiker

20150200ikkookboek2

Bereidingswijze

▲ Kook de zilvervliesrijst 20 minuten in ruim water en laat daarna afkoelen. ▲ Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te kloppen. ▲ Mix nu in een ruime kom de komkommer, rivierkreeftjes, lente-uitjes, mango en de koriander met de rijst. ▲ Schenk nu de dressing erbij en meng alles nogmaals goed door elkaar. ▲ Schep in een bakje en strooi er gehakte pinda’s overheen.

20150200ikkookboek1

Oh ja…

Ik denk dat je de rivierkreeftjes ook prima weg kunt laten of kunt vervangen door bijvoorbeeld grote garnalen.
Wil je meer weten over dit kookboek, ik schreef er een review over.

  • Vlijtig Liesje
    10 februari 2015 at 11:12

    Ziet er lekker uit zeg!

  • Marlous
    10 februari 2015 at 12:53

    Wat een mooie foto! Ik vind je kookboek challenge erg leuk, dus ik blijf ‘m volgen.

  • Dita
    10 februari 2015 at 14:38

    Dat ziet er weer zo lekker uit, en prachtige foto’s ook!

  • EasyDailyFood
    10 februari 2015 at 15:07

    Prachtige kleurrijke foto’s!

  • Stéphanie | Expeditie Aardbol
    10 februari 2015 at 15:14

    Lekker zeg! Deze ga ik onthouden, nooit aan gedacht dat je natuurlijk ook gewoon een rijstsalade kan maken!

  • Margot
    10 februari 2015 at 16:36

    Heerlijk! Het is dat ik de ingrediënten niet in huis heb, maar anders zou ik dit vanavond eten.

  • Mama van Vesper
    10 februari 2015 at 17:16

    heerlijk 😀

  • Suuz
    10 februari 2015 at 17:41

    klinkt heerlijk! en prachtige foto’s!

  • Lidia
    10 februari 2015 at 18:29

    Dat klinkt als een heerlijke combi. Ik heb nog nooit rivierkreeftjes op, haal je die gewoon bij de supermarkt?

  • Anita | mindjoy
    10 februari 2015 at 19:02

    Mango en koriander is altijd een goede combo. Ziet er heerlijk uit!

  • Frauke
    11 februari 2015 at 07:46

    Wauw Lonneke, jouw foto’s! Ik vind ze prachtig. En dat recept ziet er ook héérlijk uit! Ik wil het supergraag eens uitproberen, dus eerst maar even op zoek naar de ingrediënten voor de dressing. Hmmm! X

  • sammie
    11 februari 2015 at 10:56

    mmmm dat ziet er heerlijk uit! Ga het recept even doorsturen naar vriendlief 😉

  • blauwesokken
    11 februari 2015 at 17:12

    Zo leuk jouw kookchallenge Lonneke! Al die tips zijn heel fijn, heerlijke recepten!

  • Tamara
    11 februari 2015 at 18:52

    oooh hier geen rivierkreeftjes bij de plus, anders had ik het vanavond gemaakt. Nu maar het weekend en op zoek naar rivierkreeftjes en nam pla bij denk ik de ah.

  • Eva
    12 februari 2015 at 14:16

    Oh wat lijkt me dit onwijs heerlijk zeg!

  • Aïsha
    15 februari 2015 at 10:32

    Ik heb nog een mango in huis! Proberen dus!

  • Laura
    3 juni 2016 at 10:04

    Dit ziet er heerlijk uit! Maar ik word al moe als ik kijk naar de ingrediënten voor de dressing.. Koop je dat allemaal in de supermarkt? En gebruik je dat daarna ook allemaal?

    • Lonneke
      6 juni 2016 at 17:39

      @Laura: haha snap ik. Je kunt in principe alle ingrediënten wel in de supermarkt vinden. Zelf haal ik het vaak bij de toko moet ik zeggen.

Stay weird