Instagram #1

Boeken Reviews

Powerfood van Friesland naar New York – Rens Kroes

11 januari 2016
Powerfood Rens Kroes - Bringinghappiness.nl

Heel eerlijk? Ik had helemaal niet zo’n zin om een boek van Rens Kroes te kopen. Iets met vooroordelen en zo.. ik ben ook maar een mens 😉 . Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat wat mij betreft de hype rondom superfoods wel weer een beetje voorbij is. Gojibessen e.d., ik vind ze gewoon echt niet lekker dus laat staan dat ik daar een godsvermogen aan uit wil geven. Wel wil ik nog steeds gezond blijven eten en suikers blijven vermijden. I.v.m. de zwangerschapsdiabetes moest ik ook wel, maar het is iets wat ik eigenlijk al langer probeer toe te passen.

Hoe dan ook uiteindelijk kocht ik toch haar tweede boek, nadat ik het al een aantal keer had doorgebladerd in de winkel. De recepten spraken me aan en hoewel ik de term ‘powerfood’ inmiddels wel een beetje beu ben houd ik wel van gezonde recepten. En dat is toch waar de boeken van Rens Kroes voor staan. Gezond eten en de invloed van eten op je lichaam. Bewuster kijken naar voeding daar word echt helemaal niemand slechter van.

Powerfood Rens Kroes - Bringinghappiness.nl

Vormgeving

Het boek is van A4-formaat en voorzien van een harde kaft. Wat mij betreft altijd een pré, omdat boeken met een harde kaft gewoon wat langer mooi blijven. Door het hele kookboek vind je prachtige warme en sfeervolle foto’s van de recepten. De vormgeving van het boek verder is licht en fris met gebruik van verschillende speelse lettertypen. Het papier in het boek is overigens mat.

Powerfood Rens Kroes - Bringinghappiness.nl

Wat kun je verwachten van het boek?

Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken die zeggen wat ze zeggen moeten, kort en bondig: Ontbijt, Lunch, Diner, Snacks, Sweets, Toppings en Drinks. Uiteraard vind je achterin het boek een handig register, zodat je de recepten makkelijk terug kunt vinden.

Eerlijk is eerlijk, ik maak altijd al een klein sprongetje als ik zie dat er aandacht word besteed aan het ontbijt en de lunch. Ik hou van dit type recepten en ben altijd op zoek naar inspiratie.

Powerfood Rens Kroes - Bringinghappiness.nl

De recepten

In dit boek vind je recepten met zowel Friese invloeden als bijvoorbeeld invloeden uit New York. Een stad waar je zo’n beetje elke keuken terug kunt vinden, of het er nu Indiaas is of Mexicaans. In een stad als New York kun je uiteraard alle kanten op.

Over het algemeen zijn de recepten in het boek makkelijk te maken en dus niet al te ingewikkeld. Een greep uit de recepten in het boek: rijstontbijtje, happiness smoothie (it’s all in the name!), poweromelet, vietnames summer rolls, geroosterde-bloemkoolsoep, sweet chicken salad, kip masala en een next level vlaflip.

De meeste recepten hebben best wel wat ingrediënten nodig dus wat voorbereiding is wel handig. De ingrediënten zijn over het algemeen wel goed verkrijgbaar al zul je af en toe wel naar een speciaalzaak moeten. Door het gebruik van bijvoorbeeld veel kruiden krijgen de gerechten wel een heerlijke smaak. Ik laat me zelf niet zo afschrikken door lange ingrediëntenlijsten, maar dit kan voor iemand anders wel een nadeel zijn.

Powerfood Rens Kroes - Bringinghappiness.nl

Ben ik enthousiast?

Ja, duh, uiteraard. Anders deelde ik het boek niet op mijn blog. Er staan gewoon veel recepten in het boek waar ik wel wat mee heb. Sowieso vind ik het heerlijk om te experimenteren met mijn ontbijt en het feit dat er in dit boek een hoofdstuk is met ontbijtgerechten is al een pré.

Mocht jij dit jaar nu begonnen zijn met een hoop goede voornemens met betrekking tot gezonder eten dan zit je met dit boek zeker goed. Het staat boordevol gezonde recepten en Rens maakt veel gebruik van groenten.

Op korte termijn ga ik weer starten met de kookchallenge #ikkookboek en dan gaat dit boek zeker aan bod komen!

Powerfood Rens Kroes - Bringinghappiness.nl

Waar te koop

Ik kocht het zelf in de plaatselijke boekenzaak, maar het boek is natuurlijk ook online te koop bij Bol.com.

 • Milou
  11 januari 2016 at 09:09

  Hahaha ik moest echt lachen om jouw inleiding. Ik denk er precies zo over. :’) Grappig dat je uiteindelijk toch nog super tevreden bent over dit boek! Ik weet niet wat het is, wil heus wel eens een fancy ontbijtje maken of zo maar uiteindelijk kom ik toch weer terug op mijn schaaltje kwark of boterham. Lekker simpel :p Denk dus niet dat dit boek echt iets voor mij is.

 • Heleen Schrijvershof
  11 januari 2016 at 18:17

  Haha, ik ben vooral gevallen voor de mooie foto’s en pak ‘m er vooral bij voor de cakes en zoetigheden, avondeten en lunch moeten echt snel en makkelijk 🙂

 • Linda
  11 januari 2016 at 19:05

  Ik vind het ook een aanrader! Meer dan het eerste boek. Inderdaad een beetje gehyped maar ik vind het ook heel veel fijne recepten in staan.

 • Lotte
  11 januari 2016 at 21:22

  Staan er veel vegetarische recepten in? Zo ja, dan lijkt het wel interessant voor mezelf 🙂

 • Dominique
  11 januari 2016 at 21:27

  Ik heb het ook wel eens doorgebladerd in de kookwinkel waar ik werk. Super mooi boek met leuke receptjes, maar omdat ze vaak toch suiker gebruikt (ook al is het dan kokosbloesemsuiker) laat ik hem jammergenoeg toch maar staan..

 • Valerie
  11 januari 2016 at 21:49

  Jaaa, ik heb het boek ook! En er zitten hele leuke en lekkere recepten tussen!

 • Vlijtig Liesje
  12 januari 2016 at 11:10

  Ik ben niet zo van powerfood maar dit boek ziet er wel heel aantrekkelijk uit.

 • Angelina
  14 januari 2016 at 17:04

  Haha begrijp je volkomen. Ik ben erg blij met de boeken van Rens Kroes, je kan er gelukkig ook goed je eigen draai aangeven want gojibessen vind ik ook niks haha. 😛 Ik heb trouwens gelezen dat er nog weer een nieuw boek van haar uitkomt. 😉

 • Marcella
  31 januari 2016 at 20:37

  Ik heb haar eerste boek al zo’n twee jaar in huis, het tweede boek koos ik als kerstpakket. Ik heb er nog niet echt wat mee gedaan, behalve bladeren. Maar er staan erg fijne recepten in!

Stay weird