Instagram #1

Gastblogs Recepten

Pompoenhummus

3 oktober 2016
Pompoenhummus

Suzanne heeft weer een mooie blogpost voor jullie geschreven. En wel met mijn favoriete najaarsgroente: pompoen. Gelukkig delen we die passie voor pompoen en Suzanne maakte een heerlijke pompoenhummus! Ik heb het recept zelf al gemaakt en boy oh boy! Lees snel verder!

Door Suzanne van Laar – De herfst is nu echt begonnen, dat betekent voor mij maar 1 ding: pompoen! Mijn favoriete herfstgroente! Ik maak er van alles mee, van pompoenfrietjes tot pompoenbrood. Vandaag maakte ik mijn pompoenhummus weer eens. Intens genieten als je het mij vraagt!

Pompoenhummus - Bringinghappiness.nl

Ingrediënten

▲ 500 gr pompoen (Ik gebruik de voorgesneden biologische pompoenblokjes van de AH)
▲ 125 gr gekookte kikkererwten
▲ Kaneel
▲ Chilipoeder
▲ Zout & peper
▲ Olijfolie extra vergine
▲ Sap van een halve citroen

Optioneel
▲ Teentje knoflook
▲ 3 el tahin (sesampasta)

Topping
▲ Pompoenpitjes

Pompoenhummus

Bereidingswijze

▲ Kook of stoom de pompoenblokjes. ▲ Doe de pompoenblokjes samen met de gekookte kikkererwten in de blender. ▲ Voeg vervolgens de kaneel en chilipoeder naar behoefte toe. ▲ Nu nog een scheut olijfolie, het sap van een halve citroen en een snufje peper en zout. ▲ Voeg eventueel nog een teentje knoflook en de tahin toe. ▲ Blend dit tot een stevige smeerbare substantie. ▲ Strooi er wat pompoenpitjes overheen en pak je favoriete crackers, rijstwafels, broodje etc!

PompoenhummusPompoenhummus

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week en eet smakelijk!!

Wil je meer van Suzanne zien? Je kunt haar prachtige foto’s vinden op Instagram.

  • Anne
    3 oktober 2016 at 11:32

    Ah ik heb gewoon alles in huis (toevallig gisteren mijn restje geroosterde pompoen ingevroren), dit ziet er echt zo lekker uit!

  • Heleen
    3 oktober 2016 at 20:32

    Wat een goed idee! Ik heb wel vaker variaties op hummus gezien, maar deze nog nooit. Dit ga ik heel snel proberen 🙂

  • Nina
    3 oktober 2016 at 21:29

    Klinkt lekker, ik ben gek op smeerseltjes van groenten of iets waar hummus in verwerkt is!

  • Renate
    5 oktober 2016 at 10:34

    Ik vind het een heel goed idee, maar ik moet toegeven dat ik tot nu toe helemaal niks met pompoen heb haha. Ik heb een keer pompoen soep gemaakt en dat was toch niet zo mijn ding.
    Ik vind trouwens dat je een hele leuke blog hebt, ik zie mooie foto’s, een mooi design en vooral vrolijke kleurtjes, leuk!

  • Weekend Happiness #20 - Bringing Happiness
    7 oktober 2016 at 06:00

    […] een prachtige nieuwe naam en layout. ▲ Suzanne schreef een heerlijk recept op mijn blog voor pompoenhummus. ▲ Sandra deelt 15 manieren om je hoofd leeg te maken. Om eerlijk te zijn kan ik haar tips goed […]

  • Elisa van Propvol
    8 oktober 2016 at 10:43

    Deze sla ik zeker even op, nu dat ik weer brood eet moet ik wel wat vegetarisch beleg 😉

  • Eva
    9 oktober 2016 at 16:25

    Oeeeh wat een goed idee! Deze wil ik echt een keer proberen 🙂

Stay weird