Instagram #1

Recepten

Pasta Puttanesca

31 maart 2015

Dit recept maakte ik een poosje geleden naar aanleiding van mijn kookchallenge #ikkookboek. Het recept komt uit het kookboek van Sophie Dahl, Miss Dahl’s heerlijkheden. Pasta puttanesca betekend overigens hoerenpasta.. ik heb het ook niet verzonnen 😉 Hoe dan ook ik vond de saus zo verrassend lekker en bomvol smaak dat het mijn nieuwe favoriete basissaus is geworden.

20150200Pastaputa1

Ingrediënten

Voor 2 personen
▲ Olijfolie
▲ 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
▲ halve rode peper, zonder zaadjes
▲ 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
▲ 4 ansjovisfilet
▲ 1 theelepel bruine basterdsuiker
▲ 150 gram zwarte olijven (groen kan evt. ook)
▲ vers gehakte peterselie
▲ 200 gram pasta

20150200Pastaputa3

Bereidingswijze

▲ Verhit wat olijfolie in de pan en voeg hieraan de knoflook en de pepertjes toe. Laat deze eventjes staan, maar zorg dat de knoflook niet verbrand, want dat is niet zo lekker. ▲ Doe nu de tomaten erbij en laat het geheel op laag vuur pruttelen. ▲ Meng de ansjovis met een eetlepel olijfolie fijn. Dit kan met een vijzel, maar met een vork kom je ook een heel eind. ▲ Voeg de ansjovis toe aan de saus en laat het geheel nu 20 minuutjes zachtjes koken. ▲ Kook intussen de pasta. ▲ Voeg na 20 minuutjes de basterdsuiker toe aan de saus. ▲ Meng de pasta en de olijven in plakjes nu door de saus heen. ▲ Klaar!

20150200Pastaputa2

Smakelijk eten!

  • Elise
    31 maart 2015 at 06:36

    Klinkt lekker.
    Heb hem opgeslagen 🙂 dank je

    Leuke namen verzinnen ze toch haha

  • Olga
    31 maart 2015 at 07:13

    Ik doe er ook altijd nog ui en kappertjes doorheen. Het is een lekkere saus, heb hem voor al heel wat mensen klaargemaakt 🙂

  • writingmonique
    31 maart 2015 at 07:52

    Woo! Ik ben dol op pasta en deze ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik sowieso uitproberen!

  • Mylene
    31 maart 2015 at 08:37

    Oh dit klinkt lekker! Ik was ook wel weer toe aan een nieuw smaakje voor bij de pasta. Haha. Ik sla hem op!

  • Angelina
    31 maart 2015 at 08:42

    Ohh deze is zo lekker, lang geleden dat ik deze heb gehad. Mooie foto’s heb je ervan gemaakt!!

  • Chantal
    31 maart 2015 at 09:20

    Als ik niet al een plan had, dan had ik dit gemaakt. Jummmmmm

  • Margot
    31 maart 2015 at 10:40

    Dat ziet er heerlijk uit en wat zijn je foto’s weer mooi!

  • Vlijtig Liesje
    31 maart 2015 at 12:04

    Hmm lekker. Ik vind de naam van dit gerecht altijd ook zo mooi.

  • Denise
    31 maart 2015 at 12:54

    Dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Gea
    31 maart 2015 at 13:05

    Ziet er heerlijk uit!

  • Kelly
    31 maart 2015 at 15:46

    Klinkt lekker!

  • Deisy
    31 maart 2015 at 16:03

    Dat ziet er wel echt heerlijk uit zeg. Jammer alleen dat mijn vriend geen vis lust, maar deze ga ik zeker een keer bewaren voor als ik in mijn eentje ben haha (nomnomnom). X

  • Jorien
    31 maart 2015 at 20:00

    Heerlijk, binnenkort even uitproberen!

  • lonneke
    1 april 2015 at 12:53

    Oh meis, dit klinkt heerlijk!
    Als mega pasta liefhebber ga ik dit heel snel eens maken.
    Liefs Lonneke

  • Marcella
    1 april 2015 at 13:06

    Yum, dit lijkt me onwijs lekker Lonneke!

  • Xa
    1 april 2015 at 18:27

    Ahh lekker. Blijft een rare naam vind ik, letterlijk vertaald pasta van de hoer. Maar zeker niet minder lekker en zeker niet zo duur haha. Flauwe grap.
    Mooie foto’s!

  • Nienke
    1 april 2015 at 19:12

    hm ziet er goed uit! Komt in mijn recepten boekje ^^ aka pinterest !

  • Melana
    3 april 2015 at 12:33

    Wat ziet dat er lekker uit zeg!

  • Femke
    30 mei 2016 at 09:40

    Dit recept komt als geroepen! Ik wil al een tijdje pasta Puttanesca maken, maar was nog op zoek naar een goed en duidelijk recept.

Stay weird