Instagram #1

Oceanië Reizen

OZ: Regen, regen, Canberra?

13 februari 2010

12 februari 2010
Zonder één wijnboerderij bezocht te hebben vertrekken we weer uit deze streek. Wederom regent het… wat er voor zorgt dat we ons wat down voelen als we vertrekken.

De weg van Healesville naar Alexandra leidt ons door een prachtig bos. De bomen in het bos zijn allemaal zeer hoog en kaarsrecht. Deze bomen worden omringd door palmbomen. De wolken die tussen de bomen hangen en de regen zorgen er in dit woud voor dat er een mysterieus sfeertje hangt.

Canberra?
Het voornemen van vandaag is om de stad Canberra te bezoeken. Omdat tussen Sydney en Melbourne behoorlijk rivaliteit heerst en zij het niet eens konden worden welke van de twee steden de hoofdstad moest worden, werd deze eer toebedeeld aan Canberra. Canberra is een weinig tot de verbeelding sprekende stad als je de verhalen moet geloven. We hebben aardig wat reizigers gesproken, maar eigenlijk niemand raad ons aan om naar Canberra te gaan. Ook de Australiërs lijken niet veel te hebben met de hoofdstad. Terwijl Sydney al zo’n 900 kilometer van te voren aangegeven staat, vind je het bordje Canberra pas vlak bij Canberra. Wij twijfelden dan ook of we deze stad moesten bezoeken. Uiteindelijk besluiten we door de hevige regenval de stad niet aan te doen. Misschien zonde, maar we zullen het nooit weten.

We zoeken vroeg in de middag een camping op waar we internet hebben, zodat we eindelijk ons reisverhaal en de foto’s weer eens kunnen updaten. Wat ons opvalt is dat de prijzen voor internet vrij hoog zijn in Australië. Gelukkig kun je bij elke McDonalds gratis gebruik maken van Wi-fi. En McDonalds die vindt je zo’n beetje op elke hoek van de straat. Helaas is het internet daar niet altijd even snel.

We parkeren onze campervan op een Camping in Wodonga. Wodonga ligt tussen Melbourne en Syney in en heeft zo’n 35.000 inwoners. De camping doet wat somber aan, maar heeft wel een lekker zwembad. Terwijl Tom een duik neemt doe ik de was, want ook dat moet regelmatig gebeuren..

13 februari 2010
Vandaag rijden we verder richting Sydney. Het regent wederom en we besluiten om maar weer flink wat kilometers af te leggen. We willen vandaag de nacht door brengen in de buurt van ‘The Blue Mountains’.

De vijfde zonde
Na een aantal uren rijden en minstens 15 McDonalds vestigingen geteld te hebben en zeker 45 reclameboren kunnen we de verleiding niet langer weerstaan. Een klein beetje dwars zijn we dan weer wel, want na de indoctrinatie van McDonalds met al zijn gigantische reclameborden kiezen we bewust voor de Hungry Jacks. We verwonderen ons er nog wel even over dat het logo zo overduidelijk gekopieerd is van Burger King, maar binnen gekomen ontdekken we al snel dat het een en hetzelfde bedrijf is. De Whopper staat hier namelijk op het menu.

Regen, regen, regen..
Na de vette hap rijden we snel weer verder richting het plaatsje Camden. Dit plaatsje ligt vlakbij Sydney en The Blue Mountains. Deze camping doet somber aan, maar wederom ligt dit aan het regenachtige weer. We spelen een paar spelletjes regenwormen terwijl de regen op het dak slaat. Gelukkig staan de gratis barbecues hier onder een afdakje, zodat we ondanks het slechte weer buiten kunnen eten.

  • Miekoe
    19 februari 2010 at 08:42

    Ik denk… Dat jullie niet meer moeten Regenwormen!

Stay weird