Instagram #1

Oceanië

OZ: Hervey Bay tot Emerald Beach

2 maart 2010

23 FEBRUARI 2010
De volgende morgen rijden we vanuit Noosa verder richting Hervey Bay. Het is vandaag een zeer warme dag.

Hervey Bay
Wanneer we arriveren in Hervey Bay rijden we eerst de toeristische kustroute die langs alle plaatsjes van Hervey Bay loopt. Gedurende deze route krijgt Tom de briljante ingeving om een ventilator te kopen. Beter laat dan nooit. We snellen dan ook naar een winkelcentrum om er een te kopen. De winkels in Australië zijn zich al aan het opmaken voor de aankomende herfst en winter. Hierdoor is het overal uitverkoop en dat komt ons wel goed uit. Uiteindelijk vinden we bij Sam’s Warehouse een ventilator die geheel naar onze smaak is! Hij heeft precies het goed formaat en… een oud-roze kleur.

Hervey Bay is een toeristische plaats, omdat het de toegangs poort is voor Fraser Island, maar ook vanwege het feit dat je hier goed walvissen kunt spotten. We hebben gedurende onze reis al wel het een en ander gehoord over Fraser Island. De verhalen variëren van heel postief tot minder positief. Je kunt alleen op Fraser Island komen wanneer je in bezit bent van een eigen 4WD of via een georganiseerde tour. Zo’n tour kost 159 dollar per persoon voor èèn dag. We twijfelen heel erg of we het wel of niet zullen doen. Uiteindelijk besluiten we het niet te doen. Hoewel het vast erg mooi is, zullen we toch keuzes moeten maken. Gelukkig gaan we nog naar Azië en gaan we daar hopelijk nog wat mooie eilanden bezoeken.

Tijdens het koken ontmoeten we twee Canadezen. Ze blijken vader (John) en zoon (Graham) te zijn en samen reizen ze voor 2 maanden door Australië. Ons gesprek komt al snel op onze ervaringen en mening over Australië. John en Graham blijken ons gevoel over Australië te delen. Net als wij vinden ze Victoria het mooiste gedeelte wat ze gezien hebben en de Oostkust het minste. Ze hebben er (net als wij) spijt van dat ze zo snel door Victoria gereisd zijn om aan de Oostkust te komen. John vindt de prijzen in Australië ook erg hoog. Als wij het vergelijken met de prijzen in Nieuw Zeeland dan klopt dat ook wel.

John heeft in zijn leven al veel gereisd en is helemaal verliefd op Europa en dan met name Italië, Toscane. Als het aan hem ligt gaat hij daar ooit wonen. Hij weet over veel landen wat te vertellen dus we hebben deze avond genoeg gesprekstof.

24 FEBRUARI 2010
Vandaag bezoeken we het Woodgate National Park. John adviseerde ons om naar Woodgate Beach te gaan, omdat het volgens hem prachtig was. We volgen zijn advies op, per slot van rekening zijn andere reizigers de beste reisgidsen! Het blijkt een prachtig strand te zijn, waar werkelijk waar niemand te zien is. Het zand is mooi wit, de zee is blauw en de zon staat hoog aan de hemel.

Box Jelly Fish
Helaas mag er hier niet gezwommen worden vanwege de Box Jelly fish, ook wel ‘Stinger’ genoemd. Deze kwallen komen veel voor aan de Oostkust van Australië en dit dier is het meest giftige dier ter wereld! Eèn steek van dit beest is dodelijk, wel is er een anti-gif, maar dan moet je er wel op tijd bij zijn. In de zomer, van november tot april, zorgt de Box Jelly Fish er voor dat langs de hele kust van noordoost Australie niet gezwommen mag worden. Wel worden er in Australië veel maatregelen getroffen om mensen te beschermen voor deze kwal. Er worden bijvoorbeeld netten gespannen die de kwallen uit de kust houden en er zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Bundaberg
We vervolgen onze rit richting Bundaberg. Bundaberg ligt in Queensland, zo’n 370 kilometer ten noorden van Brisbane en is bekend om zijn Bundaberg Rum. In de stad draait het veelal om de suikerindustrie. We besluiten eerst om boodschappen te doen en daarna de rest van middag door te brengen in het zwembad.

25 FEBRUARI 2010
Aangezien het slecht weer is in de omgeving van Cairns en er weinig bezienswaardigheden zijn die we graag zouden willen bezoeken aan de Oostkust, besluiten we om niet verder omhoog te rijden. Het zou dan een lange en regenachtige route worden, om vervolgens alleen Cairns te bezoeken. Het gevolg hiervan is dat we Great Barrier Reef niet kunnen bezoeken. We hebben ons laten vertellen dat wanneer het zo’n slecht weer is je er waarschijnlijk toch niet mag duiken. Aangezien dit iets is waarvoor we die richtig op zouden rijden besluiten we dit maar niet te doen. We besluiten dan ook om meer landinwaarts terug te rijden om zo de laatste week van Australie rustig door te kunnen brengen op een mooie Camping in New South Wales.

Dalby
We rijden via een mooie route naar Dalby. Dalby ligt ook in Queensland en heeft zo’n 13.000 inwoners en ligt zo’n 200 kilometer te westen van Brisbane. Dalby is een rustig stadje dat niet veel te bieden heeft. Het is omringt door vele weilanden. In dit stadje komen we voor het eerst een roadtrain tegen. We brengen de nacht in Dalby door. Het is wederom heel regenachtig en we kruipen dus vroeg in bed.

26 & 27 FEBRUARI 2010
Omdat de regen met bakken uit de hemel valt besluiten we vandaag een flinke afstand te rijden. Het idee is om weer richting New South Wales te rijden en daar een cabin te zoeken om even te kunnen relaxen. Het campertje is een prima vervoersmiddel, maar wanneer het regent is het niet echt prettig om er veel tijd in door te brengen.

Celtic Capital of Australia
Na een flink aantal uren gereden te hebben komen we aan in Glen Innes. Glen Innes noemt zichzelf de ‘Celtic Capital of Australia’. De reden hiervoor is simpel, toen het stadje werd opgericht werd dit door de Schotten gedaan. Het stadje is vernoemd naar Archibald Clunes Innes. Ze organiseren jaarlijks een Keltisch festival. Grootste ‘trekpleister’ in deze plaats zijn de ‘Standing Stones’.

Eindelijk weer een bed!
We vinden een kleine camping waar ze tegen een fijne prijs ook cabins verhuren. Eerder hebben we een pas gekregen van ‘Top Tourist Parks’ en we krijgen nu ook nog eens 10% korting waardoor de cabin goed betaalbaar is. De cabin ziet er erg goed uit. Het bestaat uit een grote ruimte met daarin een tweepersoonsbed, een tv, een grote eettafel, bank en een stapelbed voor drie. Ook hebben we eindelijk eens een eigen badkamer!

Deze avond kunnen we eindelijk eens wat zien van de Olympische Spelen. We zien de Nederlandse mannen en vrouwen in actie bij de ploegenachtervolging.

De volgende dag doen we het rustig aan. We hebben de cabin voor twee dagen gehuurd en hebben dus geen haast. ’s Middags verkennen we Glen Innes. In het stadje zijn duidelijk de Keltische invloeden aanwezig. Dat maakt dat het plaatsje best sfeervol is, al is het voor een zaterdagmiddag wel echt uitgestorven. Met ons campertje rijden we naar de ‘Standing Stones’. Het is de trots van Glen Innes. Het zijn grote stenen die rechtop staan.. Zeer indrukwekkend wanneer die zoveel jaar voor Christus weggezet zouden zijn, maar helaas is dat niet het geval. Ouder als enkele jaren is het monument niet.

Hollandse Pot
Omdat we deze keer een cabin hebben en dus wat makkelijker een maaltijd kunnen bereiden wordt het tijd voor iets bijzonders! Het word.. Hutspot met spek. Smakelijk!

28 FEBRUARI 2010 t/m 2 MAART 2010
Vandaag nemen we afscheid van Glen Innes. Qua huisje en de prijs daarvan hadden we hier nog wel wat tijd door willen brengen. Het nadeel is alleen ook dat we in het huisje niet kunnen internetten en de camping geen zwembad heeft. We besluiten dat ook dat we vandaag terug gaan naar Coffs Harbour. We hebben ons in dit plaatsje prima vermaakt. De camping was een fijne plek en had gratis wi-fi.

We zijn redelijk op tijd in Coffs Harbour. We gaan op zoek naar een cabin. Helaas ligt de prijs hier een stuk hoger en zijn er al veel bezet. Uiteindelijk belanden we na een zoektocht toch weer op de eerste camping en besluiten we hier, ondanks de hogere prijs, een cabin te nemen.

De volgende dag regent het pijpenstelen en besluiten we naar het dorp te rijden om boodschappen te doen. Wanneer we terug komen bij de campervan blijkt Tom vergeten te zijn de lichten uit te doen. Het vervelende van het campertje is dat hij geen pieptoon geeft wanneer je, je lichten aan laat staan. Wanneer Tom de auto wil starten, jullie raden het al, start hij niet. We kijken elkaar ongelovig aan.. het zal toch niet? Gelukkig krijgen we hem na een minuut of tien wel aan de praat en kunnen we opgelucht wegrijden.

Het voordeel van een huisje is ook dat we een televisie hebben met filmnet. We kijken samen naar Indiana Jones en krijgen dan een telefoontje van het thuisfront. Altijd gezellig om weer even bij te kletsen en om te horen hoe het in Nederland gaat.

’s Nachts liggen we lang wakker, omdat het behoorlijk stormt. Het regent en waait behoorlijk hard.

De hele dinsdag blijft het regenen en dat geeft ons de gelegenheid om al onze verslagen af te maken, vrienden te mailen en de foto’s te back-uppen. En dat brengt ons tot een verbijsterende conclusie… we zijn voor het eerst deze reis bij met onze verslagen!!

 • fanny
  2 maart 2010 at 08:26

  gaaf zeg al die verhalen!!!
  heel erg veel plezier etc etc!!

 • fanny bol
  2 maart 2010 at 08:26

  gaaf zeg al die verhalen!!!
  heel erg veel plezier etc etc!!

 • Annie
  2 maart 2010 at 17:43

  Wat kan een huisje toch fijn zijn,zeker met die buien. Leuk om jullie te zien via skype.Lonneke je mag wel wat meer in beeld zijn.

  • Lonneke
   3 maart 2010 at 18:56

   @Annie: Ik zal mijn best doen 😉

 • Denise
  3 maart 2010 at 10:06

  Hutspot.. het zal eens niet waar zijn haha! #TONG

  • Lonneke
   3 maart 2010 at 18:55

   @Denise: ach ja… uh you know me!

 • Lnnkz
  3 maart 2010 at 18:54

  @Miekoe: Nee zeker niet. Nu blijkt ook nog dat hij lek is. Het hele bed is zeiknat..

 • Miekoe
  3 maart 2010 at 15:55

  Echt balen hoor, van de regen! Kan me voorstellen dat zo’n klein campertje dan niet echt fijn meer is op den duur.

  • Lonneke
   3 maart 2010 at 18:54

   @Miekoe: Nee zeker niet. Nu blijkt ook nog dat hij lek is. Het hele bed is zeiknat..

 • Dhini
  6 maart 2010 at 10:34

  We houden ook van vakantie..hopelijk onze dromen in echt uitkomen

  Wat jammer dat regenen maar alsmaar fftjes niet zo erg toch…goed voor planten 😀

 • Puck
  6 maart 2010 at 13:04

  Niet om het een of ander, maar je weet toch wel dat de anonimiteit van dit blog met al jullie foto’s een beetje verdwijnt he… Wel leuk hoor. Eindelijk een gezicht bij de blogger!

 • Roos
  6 maart 2010 at 16:33

  Leuk die verhalen! Jammer van de regen zeg! Enne, lekker zeg hutspot!

  • Lnnkz
   7 maart 2010 at 13:28

   @Roos: De regen is absoluut minder, maar het is niet anders!

 • Renesmurf
  6 maart 2010 at 17:28

  Hier in Nederland is het altijd uitverkoop, zo lijkt het.
  Dat zal daar misschien anders zijn, misschien ook niet.
  Een vakantiereis bestaat toch uit indrukken.
  Leuk om te lezen. Behalve die regen, dat is nooit leuk.

  • Lnnkz
   7 maart 2010 at 13:26

   @Renesmurf: Misschien, maar meestal niet als ik iets nodig heb 😉

 • Kim
  7 maart 2010 at 16:58

  Regen of niet, ik ben toch onwijs jaloers! Wat een geweldige reis maken jullie en jullie gaan ook nog Azië?! Ge-wel-dig! 😀

  Veel plezier nog op de reis! 😀

 • Jorien
  8 maart 2010 at 14:53

  Oh zo rondreizen door Australië (of waar dan ook maar) lijkt me heerlijk! Ik geniet gewoon van je weblog hihi, super al die verhalen. Enneh, oud roze ventilator? Wauw *liefde*

 • Kimberley
  8 maart 2010 at 18:14

  “Omdat we deze keer een cabin hebben en dus wat makkelijker een maaltijd kunnen bereiden wordt het tijd voor iets bijzonders! Het word.. Hutspot met spek. Smakelijk!” Toen moest ik wel even lachen, haha. Echt leuk!

 • Sheila
  9 maart 2010 at 01:57

  Die regen!! Wat een pech! Maar zo kan je in ieder geval je blog bijhouden 🙂 Heb net ook eindelijk weer een log geplaatst over Laos (we zitten in een guesthouse met gratis wi-fi).

  Fijn dat je eindelijk weer in een bed kon slapen. En anders neem je toch af en toe een hostel? Ook zo prettig. En ja hutspot… hebben wij 4 keer gekookt tijdens onze reis 🙂

 • Neilz
  10 maart 2010 at 14:37

  Wow, fantastisch, al die belevenissen! Krijg daar ook echt weer enorme reislust van, moet ik zeggen!

 • vonnieb
  11 maart 2010 at 08:27

  Aan de andere kant van de wereld zitten en dan toch hollandse kost eten…Niet te geloven mwhahaha 🙂

  Nee hoor, gelijk hebben jullie.

  Liefssss -X-

  • Lonneke
   17 maart 2010 at 08:57

   @Vonnieb: Lekker toch? 😉

 • Henry
  13 maart 2010 at 18:19

  Fijn om alles een beetje te volgen wat jullie daar allemaal meemaken en zien! Veel plezier verder! 😉

 • amethyst
  27 maart 2010 at 11:34

  Wel echt heerlijk om af en toe eens Hollandse pot te kunnen koken. Altijd maar vette happen word je ook niet vrolijk van

Stay weird