Instagram #1

Oceanië Reizen

OZ: Great Ocean Road

9 februari 2010

8 februari 2010
Vandaag vertrekken we uit Melbourne. We gaan de ‘Great Ocean Road’ rijden. Deze is zo’n 243 kilometer lang en ligt tussen de plaatsen: Torquay en Warrnambool. De weg werd aangelegd om zo te voorzien in werk voor de soldaten die terugkeerden van de 1e wereldoorlog.

Mist…
Zodra we aan de route van de Great Ocean Road beginnen zien vanuit de zee de mist omhoogkomen. Een dikke laag mist hangt over het strand en de zee. Een bizar schouwspel, omdat alles aan landzijde helderblauw is.

Helaas voor ons blijft de mist de rest van de dag rond de kuststrook hangen. Hierdoor krijgen we het eerste gedeelte van de Great Ocean Road, maar half mee. We nemen ons voor om ongeveer halverwege de route een camping op te zoeken in Otway National Park.

Koala’s
Rond een uur of drie ’s middags rijden we naar een camping die ons is aangeraden door een Duits stel die we in Nieuw Zeeland ontmoet hebben. Ze vertelden ons dat hier veel koala’s zitten en die willen wij uiteraard zien.

De camping is een beetje gedateerd, maar na een uitvoerige ronde zien we ontzettende veel wildlife. Op de camping zien we een stuk of 10 koala’s in de bomen en vele soorten papagaaien. Later op de dag zien we ook nog een viertal uilen.

9 februari 2010
Na in de vroege morgen een ronde te hebben gemaakt om de koala’s te bekijken, vertrekken we voor het tweede gedeelte van de Great Ocean Road. Vandaag hebben we meer geluk. Het is prachtig weer en we zien de fantastisch kustlijn.

12 Apostelen & vlieg vlieg op!
We brengen ook een bezoekje aan de 12 Apostelen. Mooi om te zien. Wel worden we helemaal gek van alle vliegen om ons heen. Ze zoemen rond je oren, gaan rustig op je gezicht zitten en het is maar goed dat de meeste mensen hun eigen rug niet kunnen zien, want daar zitten ze blijkbaar ook graag.

We vervolgen onze route en stoppen bij London Arche. Voorheen heette het Londen Bridge, maar nadat deze instortte in 1990 werd de bezienswaardigheid hernoemd.

We zijn beiden van mening dat de Great Ocean Road een mooi stukje Australië is, maar desondanks zit de prachtige kustlijn van Nieuw Zeeland nog vers in ons geheugen. En ondanks het feit dat vergelijken nooit goed is doen we dat toch een beetje. Persoonlijk vinden wij de schoonheid van Great Ocean Road ietwat overdreven. Neemt niet weg dat smaken verschillen.

The Grampians
Na twee uur rijden vanaf Great Ocean Road komen we aan in The Grampians National Park. Dit park staat bekend om zijn grove structuur van rotsen en bergen. Het is al laat en we zoeken dan ook snel een camping op waar we een heerlijke duik kunnen nemen.

In het zwembad ontmoeten we een Nederlands stel dat ons wat meer informatie geeft over het natuurpark. Ze raden ons ook nog wat andere plekken aan in Australië. Zelf bezoeken ze het land al voor de zoveelste keer, omdat hun zoon er woonachtig is.

Tegen de avond begint het te onweren en te stormen. Iets wat de mensen een onbehaaglijk gevoel geeft, omdat het erg droog is. Veel bosbranden ontstaan door ingeslagen bliksem. Gelukkig houd de storm niet de hele nacht aan.

 • lisa
  17 februari 2010 at 17:00

  Wat leuk! Ik wist niet dat het ingestort was, zo leer je nog wat 😉 Gaan jullie naar Perth?

  • Lonneke
   17 februari 2010 at 17:12

   @Lisa: Helaas niet. We blijven niet zo super lang in Australië en we wilden niet alleen maar aan het reizen zijn. Perth is de moeite waard?

 • Miekoe
  19 februari 2010 at 08:36

  Lijkt me zo gaaf, camperen tussen zoveel beesten! (hoewel, insecten… brrr…)

 • Sheila
  20 februari 2010 at 13:06

  Wel cool om te lezen dat we dezelfde mening delen over de Great Ocean Road en het kamperen. Ligt het toch niet aan mij!

 • Annemieke
  14 maart 2010 at 17:25

  Leuk zeg, wij gaan over 11 weken de great ocean road doen, ben benieuwd welke campings jullie hebben gestaan.
  Groet,
  Annemieke

Stay weird