Instagram #1

Groen doen Shoppen

Oplaadbare batterijen (IKEA)

10 april 2016
IKEA Oplaadbare batterijen - Bringinghappiness.nl

Het is heel vreemd eigenlijk. Wij gebruikte vroeger thuis altijd oplaadbare batterijen, altijd, zonder uitzonderingen. Die batterijen moesten dan altijd ruim 14 uur in een oplader en ik weet dat ik dat soms, als ik mijn walkman (zo oud ben ik ja!) wilde gebruiken, heel irritant vond. Ik zat de batterijen, bij wijze van spreken, vol te kijken.

Hoewel ik dus wel opgegroeid ben met oplaadbare batterijen ben ik ergens geswitched naar wegwerp-batterijen. Voornamelijk, omdat dit bij de IKEA hier vlakbij met honderden in het schap liggen én heel goedkoop zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ook altijd heel slecht vond van mezelf, zeker als ik dan weer zo’n batterij weg moest gooien. Des te leuker (én groener) dat juist IKEA nu meteen nieuwe generatie oplaadbare batterijen komt én spullen om de batterijen op te laden.

IKEA Oplaadbare batterijen - Bringinghappiness.nlWil je nu onderweg batterijen opladen dan verkopen ze ook de VINNINGE batterijlader met USB-aansluiting. Hier kunt je twee batterijen tegelijk in opladen. Ook deze schakelt automatisch uit wanneer de batterijen vol zijn.

In de STORHÖGEN batterijlader kun je tot 12 batterijen tegelijkertijd opladen. De oplader laat zien hoe vol iedere batterij is én schakelt uit wanneer de batterij vol is. Het fijne is dat je de batterijen hier gewoon in kunt bewaren, zodat je altijd batterijen tot je beschikking hebt. Bovendien vind ik dat de lader er ook nog eens tof uit ziet. Mijn vader had vroeger een lelijk zwart ding dus dit apparaat is qua design zeker een flinke stap voorwaarts.

IKEA Oplaadbare batterijen - Bringinghappiness.nlDe LADDA oplaadbare batterijen van IKEA kunnen tot 1.500 keer opgeladen worden in plaats van dat je dus 1.500 alkalinebatterijen weg moet gooien. De AA en AAA batterijen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Al deze spullen zijn nu te koop bij IKEA.

De STORHÖGEN batterijlader gaat € 29,95 kosten. Je kunt hierin zowel AA als AAA batterijen opladen. De VINNIGE batterijlader gaat € 2,49 kosten. De prijzen van de batterijen zelf variëren van € 2,99 tot € 6,49 per 4 stuks.

 • Lenneke
  10 april 2016 at 08:03

  Ik vind dit leuuuuuk! Al gebruik ik eigenlijk niet echt veel batterijen meer… je zou het bijna gaan doen om dit ding te kunnen gebruiken, hahaha.

 • Rianne
  10 april 2016 at 08:31

  Oh leeeuk! Ik heb gewoon echt een hekel aan batterijen, vind het echt maar ondingen. Dit zou zo handig zijn!

 • Mariet
  10 april 2016 at 08:39

  Handig!! En duurzaam, hou ik van.
  Wij hebben een nieuwe klok en ik wilde daar batterijen in doen, maar we hadden niet eens batterijen in huis. Ik gebruik ze eigenlijk nooit (meer)…

 • Madelon
  10 april 2016 at 08:56

  Thumbs up voor ikea. Wat een goed concept. Die zet ik op mijn lijstje. Mijn oplaadbare batterijen kunnen hoognodig vervanging gebruiken.

 • Lilian
  10 april 2016 at 09:16

  He, dat ziet er echt supertof uit!

 • Evelien
  10 april 2016 at 09:57

  Dan zie ik dit en denk ik: goh wij deden ook altijd aan oplaadbare batterijen. Waarom eigenlijk niet meer?! Pure luiheid is mijn voorlopige conclusie. Ik ga dit maar eens bespreken bij het avondeten 😉

 • Eva
  10 april 2016 at 10:28

  Wij hebben een paar maanden geleden nog een (beláchelijk dure want niemand gebruikt ze meer) batterijoplader gekocht. Maar goed ook want ik wist nooit waar ik met lege batterijen heen moest. Heel goed als dit weer iets ‘normaler’ wordt, snap ook nog steeds niet zo goed waarom iedereen daar na de Discman van af is gestapt.

 • Liefs Lara
  10 april 2016 at 10:47

  Wat ideaal en duurzaam dit! Volgende keer als ik bij de Ikea ben, neem ik zeer zeker een setje mee!

 • Miriam
  10 april 2016 at 11:13

  Oehh, handig!! Die kende ik nog helemaal niet

 • gerhilde maakt
  10 april 2016 at 13:17

  Inderdaad veel mooier dan de gewone oplaadadapters. Wij gebruiken ook herlaadbare batterijen (van mij zouden ze niet-herlaadbare batterijen eigenlijk mogen afschaffen), maar onze oplader geeft niet aan wanneer de batterijen vol zijn. Dat is eigenlijk altijd een gokje (en dus vaak vermoedelijk veel te lang).

 • Iris
  11 april 2016 at 10:09

  Wij hadden vroeger inderdaad ook altijd oplaadbare batterijen. Sinds ik op mezelf ben gaan wonen niet meer. Goed idee om dit weer op te pakken. En deze van de ikea ziet er een stuk beter uit dan dat zwarte grote ding die mijn vader vroeger had inderdaad.

 • Marcella
  24 april 2016 at 14:57

  Ook ik koop ze nooit meer oplaadbaar. Goeie zet van Ikea! Mooi design ook!

Stay weird