Instagram #1

Europa Reizen

Nederlands openluchtmuseum

20 januari 2018

In mijn laatste blog, die ik eeuwen geleden schreef, vertelde ik al dat ik zo veel beter was geworden in het pakken van rust. Blijkbaar ben ik er zo goed in geworden dat diezelfde post inmiddels van augustus dateert. Ik voel geen enkel druk meer om iets te plaatsen en om eerlijk te zijn voelt dat heerlijk bevrijdend. Dus voorlopig heb ik me voorgenomen om te bloggen wanneer ik zin heb, old-kool-style like back in the day.

Dus vandaag is de dag dat ik na ruim 4 maanden weer eens een blogpost plaats. We gingen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

OpenluchtmuseumOpenluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Wij hadden net besloten om op zaterdag naar het openluchtmuseum te gaan in Arnhem toen Sheila een blogpost deelde met tips. Die blogpost kwam op het goed moment. Toen ik een stuk jonger was ben ik een keer of twee in dit museum geweest en ik weet dat ik het destijds heel erg leuk vond, maar verder wist ik er ook niet zoveel meer van. Een museum waar je gewoon lekker buiten rond kunt lopen is wat mij betreft sowieso heerlijk, zeker met kleine kinderen. Daarom bezochten we het openluchtmuseum dat nog helemaal in wintersfeer was.

OpenluchtmuseumHet park was lekker winters aangekleed met overal lampjes en vuurtjes. Ik heb wel een zwak voor koude (droge) dagen en het winterse sfeertje dus wat mij betreft was het een geslaagde dag. En tussendoor opwarmen met warme chocolademelk en poffertjes is ook niet echt een straf.

OpenluchtmuseumOpenluchtmuseumOpenluchtmuseumOpenluchtmuseumDe kinderen vermaakten zich ook prima. Ze mochten in de draaimolen en zijn van de sleepbaan gegaan. Al met al dus een heel geslaagde dag! Het park is absoluut een aanrader en zeker ook met (kleine) kinderen. Ze moeten wel een stukje kunnen lopen, maar wij hadden nog een kinderwagen bij met plankje en dat werkt prima (al is het maar voor wat spullen 😉 ).

Er was overigens wel wat stormschade te zien in het park wat natuurlijk erg zonde is. Hopelijk is alles goed te herstellen. De tram reed dus helaas niet en dat is jammer, maar we komen hier vast nog een keer terug. Als het aan mij ligt deze zomer nog.

Openluchtmuseum

Meer weten?

Wil je meer weten over het openluchtmuseum? Lees dan zeker even de blogpost van Sheila of bezoek de website.

 • Saskia
  21 januari 2018 at 10:26

  Leuk dat je er weer eventjes bent! En wat een tof museum.

 • Margaret
  21 januari 2018 at 17:31

  Leuk weer een berichtje van je lezen. Wat ziet het open luchtmuseum er zo ’s winters anders uit dan zomers. Leuk idee om daar heen te gaan als alles nog in wintersfeer is. De kinderen hebben er zo te zien ook van genoten.

  Groetjes, Margaret

 • Karlijn
  21 januari 2018 at 22:44

  Ziet er uit als een heerlijke dag! Ik ben echt alweer jaren en jaren geleden voor de laatste keer naar het openluchtmuseum geweest. Met mijn opa (al minstens 14 jaar geleden denk ik. Maar als ik de foto’s zie, ziet het er nog zo uit als ik in mijn hoofd zie, bedoel ik niet negatief hoor, meer dat het leuke herinneringen oproept). X

 • Sheila
  22 januari 2018 at 20:51

  Oh wat lief dat je mijn blog hebt getipt! Én…. ook super leuk om weer wat van je te lezen. Erg goed dat je lekker de tijd neemt en alleen blogt wanneer het je uitkomt. Inderdaad, erg old skool zoals back in the days :). Ik word er zelfs helemaal nostalgisch van!

  Stiekem vind ik het jammer dat het winter seizoen van dit museum weer voorbij is. Ik kom er zo graag, omdat het zo sfeervol is. En ook geweldig voor kinderen. al geniet ik er zelf ook niet minder van. Nu dus even wachten op de zomer. Dan kan je je er ook fijn vermaken. Dus misschien tot dan!

 • annouska
  23 januari 2018 at 11:53

  Wat een leuk museum om met de kids heen te gaan. Daar kunnen ze zoveel leren!

 • Hanne
  28 januari 2018 at 22:28

  Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

Stay weird