Instagram #1

Recepten

Mugcake met appel

10 maart 2016
Weightwatchers mugcake - Bringinghappiness.nl

Ik geloof dat ik er nooit heel uitgebreid over heb geschreven op mijn blog, maar een aantal jaren geleden ben ik ruim 27 kilo afgevallen met Weight Watchers. Inmiddels ben ik twee zwangerschappen verder en zitten die kilo’s er helaas weer grotendeels aan. Dat ligt niet zozeer aan het Weight Watchersprogramma, maar wel was ik het tellen op een gegeven moment zo ontzettend beu! Maar goed, inmiddels ben ik die overtollige kilo’s ook meer dan beu en daarom heb ik besloten om me weer opnieuw aan te melden bij Weight Watchers. Ik voel me het meest ‘thuis’ in de methode die zij hanteren. Het voelt minder als een dieet, maar meer als een nieuwe leefwijze en, hoe moeilijk ook, uiteindelijk is dat toch hetgeen waarmee je een blijvend resultaat behaald.

Nu ben ik niet van plan om heel veel over Weight Watchers inhoudelijk te schrijven. Er zijn momenteel een aantal bloggers die dit al gesponsord doen dus ik heb daar niets meer aan toe te voegen. Wel zal ik af en toe bij sommige recepten het aantal punten vermelden, gewoon voor de mede-Weight-Watchers-mensen. Al deze recepten vind je terug onder de tag Weigh Watchers.

Vandaag deel ik een recept voor een mugcake. Ik ben niet per se heel erg dol op mugcakes, maar dit recept vind ik toch wel erg lekker én het is ook nog eens gezond. Het mooie is dat deze mugcake, afhankelijk of je voor zoetstof of ahornsiroop kiest, maar 2 (of 3) SmartPoints. Perfect tussendoortje dus!

Weightwatchers mugcake - Bringinghappiness.nl

Ingrediënten

▲ 25 gram bloem (2 SP)
▲ zoetstof (0 SP) óf 1 koffielepel ahornsiroop (1 SP)
▲ 1/4 theelepel bakpoeder (0 SP)
▲ halve appel (0 SP)
▲ 2 eetlepels magere melk (0 SP)
▲ kaneel (0 SP)

Bereidingswijze

▲ Meng al de ingrediënten, behalve de appel, in een mok of een klein kopje door elkaar. ▲ Snijd de appel in redelijk fijne stukjes en voeg deze aan het mengsel toe. ▲ Ze de mok nu ongeveer anderhalve minuut in de magnetron (700 watt). Soms moet je hem nog even wat langer doen, dat hangt van je magnetron af. ▲ Stort de mugcake op een bordje en serveer met de resterende appel en nog wat kaneel. Warm is hij het lekkerste!

Eet smakelijk!

 • Milou
  10 maart 2016 at 17:31

  Deze is zooo lekker! Heb ‘m ook wel eens gedeeld op m’n blog haha. Perfect als tussendoortje tijdens WW. Na de bevalling ga ik ook weer aan de slag 😀

  • Lonneke
   10 maart 2016 at 18:25

   @Milou: ja het is echt een perfect recept moet ik zeggen!! Af en toe heb je gewoon zin in wat zoets.
   Voor jou is het einde ook al in zicht hè? Succes met de laatste loodjes!

 • Wendy
  10 maart 2016 at 18:08

  Oooh moet zeggen dat ik het eerste wat ik dacht was; neeeee, niet weer zo’n gesponsorde blogpost over weight watchers. Je komt er zoveel blogs over tegen momenteel. Beetje irritant. Maar dit ziet eruit als een lekker recept, ga het proberen.

  • Lonneke
   10 maart 2016 at 18:27

   @Wendy haha snap ik. Ik lees er ook erg veel over nu, maar het is nu eenmaal wel het programma wat ik volg. En recepten deel ik altijd graag, WW of niet 😉

 • Anne
  10 maart 2016 at 19:13

  Ik ben sindskort ook begonnen met Weight Watchers voor de laatste kilo’s die ik nog kwijt wil, dus dit is héél fijn 🙂 Deze ga ik zeker maken, kan ook prima als tussendoortje!

  • Lonneke
   10 maart 2016 at 21:27

   @Anne: Heel veel succes Anne! Wij kunnen het 🙂

   • Anne
    11 maart 2016 at 10:00

    Zeeeker weten! We got this!

 • gerhilde maakt
  10 maart 2016 at 19:45

  De kilo’s eraf houden is moeilijk, he! Ik viel enkele jaren geleden een dikke 30 kilo af (met een proteïnedieet, dus niet echt een ‘duurzaam’ dieet zoals WW wel eerder is), maar hier zijn ze er ook bijna allemaal terug bij en dat zonder zwangerschappen. Leuk receptje!

  • Lonneke
   10 maart 2016 at 21:28

   @Gerhilde: Ja eraf krijgen is nog relatief makkelijk in dat opzicht, eraf houden is het moeilijkste!

 • Rowan - sillysis.nl
  10 maart 2016 at 20:01

  Dit ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik hou wel van die gezonde tussendoortjes, zodat je toch het gevoel hebt dat je iets lekkers mag! Deze ga ik vast en zeker een keer uitproberen. Bedankt voor de tip!

 • cathy
  10 maart 2016 at 20:44

  Ik ben fan laat maar komen de receptjes…nog geen blogs gevonden over ww ..
  deze ga ik alvast proberen !

 • Lianne
  10 maart 2016 at 22:16

  O, die ziet er goed uit! En nog best gezond ook. Ik ga hem eens proberen. 🙂

 • Dita
  11 maart 2016 at 08:46

  Klinkt heel goed! Ik wil er ook een paar kilo af, probeer het eerst zelf, anders misschien ook via ww.

 • Vlijtig Liesje
  11 maart 2016 at 11:03

  Ik vind het resultaat restaurantwaardig zeg!

 • Renske
  11 maart 2016 at 12:32

  Mug cakes zijn heerlijk! Deze variant heb ik nog niet geprobeerd, maar zal het zeker snel eens doen.

 • Melle
  11 maart 2016 at 15:37

  Dit ziet er zo lekker uit dat ik het NU op mijn lijstje ga zetten. Het ziet er écht goed uit!

 • Lotte
  11 maart 2016 at 21:45

  Ga ik zeker eens proberen, want hoewel ik helemaal niet zwaar ben, moet er ook geen kilo’s meer bij. 🙂

 • Liek
  12 maart 2016 at 07:12

  Succes Lonneke!
  Ik kan me de vorige keer nog goed herinneren. We gingen gelijk op ongeveer… toch blijft het moeilijk. Maar je kan het!

 • Monique | WritingMonique
  12 maart 2016 at 10:34

  Dit ziet er lekker uit!

 • Miriam
  12 maart 2016 at 18:35

  Oh mennn, moet dit nou weer!? haha. Ziet er echt SUPER lekker uit =D

  • Lonneke
   13 maart 2016 at 12:09

   @Miriam: Nou ja, het is niet ongezond dus dat scheelt weer toch? 😉

   • Miriam
    13 maart 2016 at 12:15

    haha ja, maar dan nog! ;p

 • Elsbet | La Vie Pure
  13 maart 2016 at 00:08

  Klinkt zo goed en makkelijk, snel eens maken!

 • Marcella
  16 maart 2016 at 21:03

  Ik heb nog nooit een mug cake gehad. Toch maar eens proberen!

Stay weird