Instagram #1

Boeken Koken Reviews

Miss Dahl’s heerlijkheden #ikkookboek

24 februari 2015

Week 3 van de kookchallenge #ikkookboek zit er al weer op. Wat gaat het snel en wat gaat het goed! Ik heb nog nooit zo gevarieerd gegeten als de laatste weken en ik kan het jullie zeker aanraden om eens te doen. Het is minder moeilijk dan ik had gedacht. Kwestie van de recepten van te voren uitzoeken en de juiste boodschappen in huis halen. Ik vind het in ieder geval erg leuk om te zien dat mensen met me meedoen. Kook jij een receptje uit een kookboek, deel hem dan vooral op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #ikkookboek.

Komende week kook ik uit dit kookboek van Sophie Dahl. Leuke recepten denk ik! #ikkookboek

Afgelopen week kookte ik uit het kookboek ‘Miss Dahl’s heerlijkheden‘ van Sophie Dahl. Om heel eerlijk te zijn snap ik niet dat ik dit kookboek er niet eerder bij heb gepakt. Lekkere recepten die over het algemeen vrij simpel te maken zijn! Het kookboek is verdeeld in vier siezoenen. Per seizoen vind je ontbijt-, lunch- en dinergerechten. Ik vind het altijd prettig als er ook ontbijt- en lunchgerechten in een kookboek staan.

20150200Pastaputa1Het eerste gerecht dat ik deze week maakte is ‘Pasta Puttanesca’ (blz.100). Een makkelijk recept, maar wat vond ik het resultaat lekker. Ik denk dat deze saus er hier in blijft als basissaus voor andere recepten. Ik hou van dit soort simpele recepten met intense smaken. Een heerlijke feel-good-pasta om lekker met op de bank te kruipen of voor een fijne warme zomeravond.

20150200Garnalencurry2Het tweede gerecht dat ik maakte was een simpele curry met garnalen (blz. 237). Omdat ik het originele recept wat saai vond heb ik er zelf wel wat aan toegevoegd. Ook dit recept is een blijvertje, de saus was gewoon erg lekker en is makkelijk te maken. De garnalen kun je prima vervangen door lekker wat groenten of eventueel wat aardappel. Zelf heb ik er nog mango, paprika en bosui doorheen gegooid, want ik miste echt groenten in dit gerecht.

20150200VisHet derde recept wat ik maakte was zeeduivel met saffraansaus (blz.115). Een heerlijk recept, hoewel we ander vis gebruikten. Volgens mij smaakt dit gerecht prima met welke witvis dan ook. De foto is een beetje slecht, het was helaas nogal donker. In dat opzicht vind ik het fijner dat het steeds langer licht blijft.

Aanrader dit kookboek?

Absoluut! Het boek bevat veel prachtige foto’s. De recepten zijn goed beschreven en over het algemeen makkelijk te maken. Er staan buiten de recepten veel verhalen in van Sophie Dahl. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat allemaal niet helemaal gelezen heb, ik ben vooral geïnteresseerd in de recepten. De recepten worden allemaal ingeleid door een kort verhaaltje.
Het kookboek is vrijwel vleesloos en bevat vooral veel recepten met groenten en eventueel vis. Dat vind ik zelf wel prettig, omdat we vaak vleesloos eten.

En komende week…

Kook ik uit ‘Happy days met the naked chef‘ van Jaimy Oliver. Dit kookboek staat al jaren in mijn kast en ik heb er ook al wel eens uit gekookt, maar dat is alweer een tijdje geleden. Tijd om me weer eens in het kookboek te verdiepen. Nu ben ik over het algemeen gek op Jamie Oliver, zijn recepten dan, dus dat moet wel goed komen 😉

20150200LNNKNakedchef

Heb jij nog een kookboek uit de kast getrokken de laatste weken?

Let op, in deze blogpost maak ik gebruik van affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 • Suuz
  24 februari 2015 at 17:43

  Ziet er allemaal weer heerlijk uit!!!

 • Xaviera
  24 februari 2015 at 18:05

  Vooral dat pasta Puttanesca lijkt me heerlijk! Ik ben benieuwd wat je gaat maken uit het boek van Jamie Oliver. Mijn kookboeken liggen te wachten tot ik ze weer eens wat aandacht ga geven! 🙂

 • Dita
  24 februari 2015 at 19:05

  Wat ziet het er lekker uit! 🙂 ik ben erg druk geweest de laatste tijd dus het koken uit kookboekeb schiet er helaas wat bij in

 • Deisy
  24 februari 2015 at 19:24

  Aah wauw: ik vind dit zo inspirerend hea. Ik denk ook echt serieus eraan om toch te beginnen (gaf het je al eerder aan, maar stel het steeds uit haha). Als ik echter zie wat voor prachtige gerechten jij maakt en hoeveel voldoening je eruit haalt, begint het toch weer te kriebelen. Ik ben fan in ieder geval! X

 • Veerlez
  24 februari 2015 at 20:02

  Heerlijk! Ik ben laatste weken druk bezig met mijn maaltijden plannen, waardoor ik ook af en toe wat recepten op zoek! Ik geniet echt van mijn eten de laatste weken. Ik gok dat ik in april wel mee ga doen aan je challenge, komende tijd nog even te druk met het aanwennen van mijn nieuwe eet plan routine 😉

 • Rensina Steursma
  24 februari 2015 at 20:29

  Oh wat een fijn kookboek weer!
  Zo leuk om nieuwe boeken te leren kennen.
  Vooral de pasta lijkt me heerlijk.
  Deze week start ik ook met de kookboekchallenge. Afgelopen donderdag is de eerste blogpost online gekomen op m’n blog met een inleiding zeg maar. Dinsdag komt dan het eerste boek online, ben benieuwd naar alle reacties van m’n volgers (en wie weet komen er nog meer mensen bij die mee gaan doen :))
  Groetjes, Rensina

 • Linda
  24 februari 2015 at 21:03

  Zo leuk om te zien! Ik kook wel veel nieuws maar moet zeggen dat de meeste recepten toch wel van het wereldwijde web komen 😉

 • Elsbet | La Vie Pure
  24 februari 2015 at 22:24

  Ah, die pasta!

 • Margot
  25 februari 2015 at 10:07

  Wat ziet alles er heerlijk uit! Ik krijg helemaal zin om ook eens in mijn kookboeken te bladeren.

 • writingmonique
  25 februari 2015 at 10:18

  Oeh! Dit ziet er heerlijk uit. De cover van dit kookboek maakt me ook onwijs nieuwsgierig; ziet er zo vrolijk en kleurrijk uit!

Stay weird