Instagram #1

DIY

Maak je eigen naamslinger

11 oktober 2015

Dit bericht werd eerder gepubliceerd op het blog van HEMA –Β Ik heb een enorme zwak voor letterbanners. Met allerlei teksten vrolijk je zo op simpele wijze je huis op. Wanneer je kindje geboren wordt is het natuurlijk erg leuk om een naamslinger op te hangen. Het leuke is dat het enorm simpel is om zo’n naamslinger zelf te maken.

Wanneer je baby geboren wordt is het leuk om een naamslinger voor het raam, in je woonkamer of gewoon op de kamer van je kleintje op te hangen. Gelukkig zijn deze slingers heel gemakkelijk zelf te maken.

Ik maakte zelf een slinger met simpel wit papier en zwarte letters, omdat we in de babykamer nogal voor een uhm.. aanwezige kleur op de muur hebben gekozen, maar het mooie is dat je met deze DIY alle kanten op kunt. Ben je gek op fel gekleurd papier of hou je juist van pasteltinten? Vind je zwarte letters maar saai? Dan kies je toch lekker voor een kleurtje. Je hoeft er natuurlijk helemaal geen naamslinger van te maken. Je kunt ook voor een zin of een bepaald woord kiezen. Het kan allemaal! Maak het zo gek als je zelf wilt.
Voor deze DIY heb je nodig:
– Een printer
– Papier (wit of gekleurd)
– Mooi lettertype
– Een schaar
– Touw/bakerstwine
– Wat plakband en washi tape
– Tekstverwerkingsprogramma zoals Word

Naamslinger - Bringinghappiness.nlOpen je tekstverwerkingsprogramma en typ de letters die je nodig hebt. Ga nu lekker experimenteren met lettertypen. Zoek er eentje die je mooi vindt. Er zijn genoeg websites te vinden waar je mooie fonts gratis kunt downloaden. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen kiest. Vind je grote letters mooi dan type je per pagina één grote letter, vind je kleinere letters mooier dan kun je er misschien ook wel twee op één pagina kwijt.

Ik koos zelf voor zwarte letters, omdat de muur op de babykamer okergeel is, maar je kunt de letters uiteraard in alle kleuren maken die je wilt. Print de letters nu uit. Ook hier heb je de keuze of je dit op standaard wit papier doet of juist kiest voor een tof kleurtje. Het is fijn als het papier iets dikker is dan normaal, maar ook met gewoon papier gaat deze DIY prima.

Naamslinger - Bringinghappiness.nlKnip de letters uit. Ik heb er zelf voor gekozen om een witte rand om de letters te laten. Op deze manier steken de letters net wat meer af van de muur. De witte randen heb ik puur op gevoel geknipt.

Naamslinger - Bringinghappiness.nlNaamslinger - Bringinghappiness.nl

Leg de letters nu ondersteboven op tafel. Let op dat je dit in de juiste volgorde doet. Het is zo vervelend wanneer je de slinger omdraait en de letters achterstevoren staan. Leg het touw (ik heb zelf voor bakerstwine gekozen in zwart/wit) nu over de letters neer en plak de letters aan de achterzijde met wat plakband vast. Let erop dat je de afstand tussen de letters hetzelfde is, dit kun je gewoon op het oog doen.

Naamslinger - Bringinghappiness.nlDraai de slinger om en knip het touw op de gewenste lengte. Nu is het alleen nog een kwestie van een mooi plekje zoeken voor je eigengemaakte slinger. Hang hem op met wat mooie washi tape.

Naamslinger - Bringinghappiness.nlHeel veel plezier met deze DIY! Ik ben benieuwd wat jij ervan maakt, je mag het resultaat altijd met me delen via Instagram.

Naamslinger - Bringinghappiness.nl

    Stay weird