Instagram #1

Reizen

Love to travel

4 augustus 2014

Ik begin mijn geloofwaardigheid te verliezen als ik deze post weer eens begin met het benoemen van het feit dat ik niet van tags hou, maar dat dit een uitzondering is. Dus laat ik dat maar lekker overslaan, want ik deel vandaag een tag over reizen. Ik reis nu eenmaal graag en vragen die daar over gaan vind ik dus ook heerlijk om te beantwoorden. Het reisvirus blijft hier altijd kriebelen en ik ben bang dat dit nooit over zal gaan.

20100300Balikinderen

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Ik bezocht de volgende landen: Nieuw-Zeeland, Australië, Maleisië, Indonesië, Thailand, Cambodja, Vietnam, Schotland, Ierland, Engeland, Wales, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Volgens mij heb ik ze nu allemaal wel genoemd. Er zijn ook nog zoveel landen die ik graag wil gaan zien.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?
Ik wil op dit moment heel graag een keer naar de Verenigde Staten of Canada. Het lijken me beide erg mooie landen en ik ben wel erg benieuwd naar de Amerikanen en hun big, bigger, biggest. Bovendien wil ik gewoon heel graag een keer naar New York, omdat me dat gewoon een geweldige stad lijkt! Overigens staat Zuid-Afrika ook nog hoog op mijn lijstje.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Niet te veel vastleggen en lekker rondreizen. Ik zie graag veel tijdens een reis, maar wil ook graag af en toe een paar dagen op één plek zijn om een beetje te relaxen. Ik haat het als alles al uitgestippeld is, ik wil kunnen vertrekken als ik er niets aan vind en kunnen blijven als ik het er fantastisch vind. Of dit nu tijdens een backpack-vakantie is of we lekker met de auto weggaan. Overigens hoeft het van mij allemaal niet zo heel primitief hoor. Toen we zes maanden gingen reizen hoorde dat er een beetje bij, je moet nu eenmaal op je budget letten. Tijdens een gewone zomervakantie wil ik ook wat comfort.

20080600NoorwegenEland

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Er is nog zoveel te ontdekken dus ik heb niet één plek in het bijzonder. Ik zou nog meer willen zien van Nieuw-Zeeland en Australië, maar om eerlijk te zijn wil ik vooral nieuwe plekken ontdekken.

Ben je weleens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Was dat maar waar! Helaas hoort dat niet bepaald bij de richting en sector waarin ik werk. Tegelijkertijd denk ik dat privé reizen gewoon veel leuker is. Dan ben je namelijk op reis voor de ontspanning en dat is het fijnste.

Met wie ga je meestal op reis?
Ik ga meestal op reis met mijn lief. Wij zitten mooi op één lijn wat reizen betreft. We houden er allebei niet van om al te veel te plannen en zijn actieve reizigers. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik wel wat minder sportief ben dan hem. Ik kies liever voor een iets kortere wandeling ; ) en hij voor een iets langere, maar we vinden altijd een middenweg en ik moet eerlijk toegeven dat ik het steeds leuker begin te vinden.

20100100NZcapereinga

Met wie zou je weleens op vakantie willen gaan?
Geen wensen hier. Ik ga graag met mijn lief op vakantie. Ik vind het ook erg leuk om op vakantie te gaan met mijn zusje en haar man. Met hen kunnen wij zo ongelooflijk lachen… echt ze zijn zo gek als een deur en daar hou ik van! Afgelopen jaar gingen we met hen naar Italië en we zijn in 2009 met ze naar Indonesië geweest. Beiden waren heerlijke vakanties.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Aaah ik wil niet naar een onbewoond eiland, maar goed als het geen keuze is dan ga ik graag met mijn lief.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ja, maar dat is lang geleden en was dan waarschijnlijk met mijn ouders toen ik nog klein was. Voor mijn gevoel gingen we meestal wel naar het buitenland. Zelf ben ik nooit in Nederland op vakantie geweest, maar we gaan wel eens een weekendje weg in Nederland. Niet dat ik Nederland niet mooi vind, maar het meeste is natuurlijk prima te bereiken tijdens een dagtrip.

20070600Thailand6sukothai

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik ben echt gek van skiën, zeker als het mooi weer is. Ik kan dan echt genieten van de prachtige omgeving en het omlaag zoeven van een berg. Echt ik vind het fantastisch! Het sfeertje eromheen, de sneeuw, de vin chaud en de gezelligheid, maar na een week vind ik het wel prima om naar huis te gaan. Daarom kies ik toch voor de zomervakantie. Vaak gaan we dan wat langer weg en wat je doet is natuurlijk wat gevarieerder.

20140700SkieenLon

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Jeetje dat zou ik echt niet kunnen zeggen. Ik heb zo ontzettend veel leuke herinneringen. De eerste keer dat ik met mijn ouders naar Noorwegen ging is me wel erg bijgebleven. Ik was een jaar of 11 denk ik en ik weet dat ik het allemaal zo ontzettend mooi vond. Toen is mijn liefde voor Scandinavië geboren en nooit meer weggegaan. Nog steeds heb ik de kriebels om weer naar Noorwegen te gaan. Ik vind het er zo mooi en fijn en ben er inmiddels vier maal geweest.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Die heb ik niet eigenlijk. Mijn vakantie zijn eigenlijk altijd leuk geweest. Ik heb het geluk gehad dat we nooit echt een nare ervaring hebben meegemaakt (afkloppen!). Natuurlijk is de ene bestemming leuker dan de andere en maak je wel eens vervelende dingen mee. Wellicht is het vervelendste nog geweest dat mijn lief ziek was in Hanoi, Vietnam. We konden niet echt op pad en we hadden een kamer in een guesthouse zonder ramen. Terwijl hij op bed lag zat ik dus maar een beetje te lezen en gek te worden in een kamer ZONDER ramen. Oh daar werd ik echt gek van.

20120800Noorwegen10

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Momenteel hebben we geen vakantieplannen, omdat ik hoogzwanger ben. Ik moet toegeven dat ik dat wel even gek vind, omdat ik zo van reizen houd. Maar een kleintje krijgen is natuurlijk nog veel mooier en dat reizen komt wel weer. Ik richt me deze zomer dus op andere dingen en wie weet zit er aan het einde van het jaar nog wel een weekendje weg in.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Ik sluit geen enkel land uit. Ik denk dat elk land wel iets bijzonders heeft. Er zijn wel landen die me meer trekken dan andere landen, maar ik denk dat iedereen dat wel heeft. Zo trekt Cuba me bijvoorbeeld niet zo, maar de verhalen die ik erover hoor zijn dan vaak wel weer positief.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien
Ja dat kan ik echt niet. Ik heb duizenden en duizenden foto’s en er is er niet eentje die ik mijn favoriet kan noemen. Ik heb al een paar foto’s gedeeld in deze post, zullen we het daar bij laten? ; )

 • Dita
  4 augustus 2014 at 17:03

  Wat een leuke tag! Ik ben dol op reizen. En ja NYC is geweldig! Wij zijn er 2 jaar geleden geweest en ik wil zo graag weer eens heen.

 • Brenda
  4 augustus 2014 at 17:34

  Op mijn wensenlijstje staat CUBA juist op 1!!!!

  • Lnnk
   5 augustus 2014 at 12:50

   @Brenda: haha ja dat weet ik! 🙂

 • Liliane
  4 augustus 2014 at 17:41

  Noorwegen, daar wil ik ook nog heel graag heen!

 • Wieneke
  4 augustus 2014 at 18:31

  Zuid-Afrika is echt een aanrader! Ik zou zo teruggaan! Curacao is op het moment ook wel favoriet, maar ik ben zo’n hollander die het niet erg vind om Nederlands te praten op vakantie en stiekem een bitterballetje te bestellen op het strand ;). Ik zou ook heeeel graag naar Canada en Amerika willen! In Canada de natuur in en paardrijden en in Amerika wil ik eigenlijk alle bekende plekken zien, maar geen idee hoe lang je daarover doet.

 • Rensina Steursma
  4 augustus 2014 at 19:06

  Wat een leuke tag zeg!
  Leuk om te lezen (en te zien) over jou vakantiebelevenissen.
  Wat ben je al in veel landen geweest zeg.
  Ik wil ook graag wat meer reizen, maar ik heb het gevoel dat ik dan eerst iets ouder moet zijn ofzo…
  Liefs, Rensina

  • Lnnk
   5 augustus 2014 at 12:49

   @Rensina: ik moet eerlijk zeggen dat ik de bestemmingen buiten Europa ook pas bezocht heb na mijn 24ste. Leeftijd maakt niet zoveel uit, maar ik werkte toen en dat is budgettechnisch wel weer makkelijk haha.

 • Dionne
  4 augustus 2014 at 19:24

  Reizen is ook leuk! Ik wil een keertje naar Australië

 • Michelle | Travel lifestyle.nl
  4 augustus 2014 at 20:01

  Aah wat een fijne tag en die foto’s <3 Instant reiskriebels! Ja, nog erger. Wist ook niet dat het kon 😉

 • Suuz
  4 augustus 2014 at 20:21

  Heerlijke tag!!! kan ik mij helemaaaaal in vinden als mega reislustig meisje! 🙂 ik kan ook al heel veel landen afstrepen, maar heb er nog zoveel op mijn lijstje!!

 • nenacecilia
  4 augustus 2014 at 20:24

  Ik ga eind van het jaar eindelijk naar Zweden. IK KAN NIET WACHTEN!

  (heb je trouwens m’n kaartje ontvangen voor de baby? ik vraag het gewoon even omdat de post naar het buitenland vaak wat gek doet…)

  • Lnnk
   5 augustus 2014 at 12:47

   @nenacecilia: ja ik heb hem gekregen. Zo ontzettend leuk en lief!Echt een leuke verassing!

   Zweden is heel tof! Waar ga je precies heen?

   • nenacecilia
    8 augustus 2014 at 11:31

    Ok, fijn om te horen! Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen! 🙂

    We gaan rustig met Stockholm beginnen voor 3 dagen. En met een beetje geluk gaan we dan binnen 2 jaar een paar weken naar Zweden-Noorwegen. Volgend jaar staat Californië al op de planning!

 • Marcella
  4 augustus 2014 at 20:39

  Leuk om te lezen Lonneke! Je hebt mij jaaaaren geleden al erg enthousiast & nieuwsgierig gemaakt naar Noorwegen en Zweden. Ik ben in beide alleen nog steeds nooit geweest. Ik zou graag rondreizen en zoveel mogelijk zien, maar misschien is juist dat het probleem. Zo komt het er dus nog steeds niet van. Misschien maat gewoon eens beginnen met een week Stavanger en omgeving (preikestolen!) en dan later absoluut nog eens terug om meer, meer, meer te zien!

 • Anne
  4 augustus 2014 at 20:45

  Wauw, wat ben jij al op veel toffe plekken geweest, zeg! Ik vind het altijd lastig om te bedenken of ik terug wil naar een land dat ik geweldig vond en waar ik nog meer van wil zien (bijvoorbeeld Australie) of juist naar een nieuw land als Noorwegen om dat te ontdekken. First world problems, in ieder geval 😉

 • Farah - Food and other Friends
  4 augustus 2014 at 21:15

  Leuke tag. Ik heb nog nooit een tag gebruikt, maar misschien dat ik deze eens over ga nemen!

  Cuba was juist het land wat bij mij op 1 stond. Mijn eerste verre reis (op mijn buitenland stage na) was dan ook naar Cuba! En heb er van genoten. Wat een bijzondere cultuur is dat zeg. Is echt niet te vergelijken met een ander land. En als je er ooit nog naar toe wil, dan zou ik nu gaan ;). Maar goed, als je het niet trekt… Dan moet je niet gaan.

  Zuid-Afrika is ook fantastisch!

  En er zijn ook nog zoveel landen die ik wil zien. Heerlijk he, reizen!

 • Wendy
  4 augustus 2014 at 21:37

  Ik wou dat ik al zoveel van de wereld had gezien. Dan had deze TAG ook voor mij wat leuker geweest om in te vullen. 😉 Maar leuk om te lezen!

 • Lyanne
  5 augustus 2014 at 10:49

  Wat een leuke tag! (En wat een prachtige foto’s!) Je bent trouwens echt al naar veel landen geweest. Super leuk!

 • Nanda
  5 augustus 2014 at 12:05

  Leuk om te lezen! 🙂 Je hebt al mooie plekken mogen bezoek.
  Ik ga binnenkort naar Azie, ben heel erg benieuwd!

  • Lnnk
   5 augustus 2014 at 12:46

   @Nanda: wat leuk! Waar ga je naartoe?

 • Jennifer
  5 augustus 2014 at 16:47

  Ik vind dat je de tag toch erg leuk hebt ingevuld hoor! 😉 En wat een prachtige foto’s ook! Ja, dat reisvirus dat snap ik wel!

 • Rianne
  5 augustus 2014 at 20:44

  Wauw, ik vind het écht indrukwekkend wat jij al allemaal hebt gezien! Zo’n lijstje wil ik ook wel haha.

 • Karin
  7 augustus 2014 at 11:48

  Leuke tag! Ik denk dat ik hem ook ga doen 😀

  Skiën lijkt mij echt vreselijk moeilijk om als volwassene te leren… Je ziet van die kleine kindjes die het supergoed kunnen (en als ze wel vallen dan stuiteren ze gewoon terug terwijl ik meteen een botbreuk oploop) en dan word ik best wel een beetje jaloers… Leuk ook dat je ouders vroeger naar het buitenland gingen op vakantie, wij bleven altijd saai in Nederland 🙁

 • Joyce
  9 augustus 2014 at 12:57

  Heerlijk! Ik zou willen dat ik ook al zoveel landen bezocht had! Toen jullie je lange reis gingen maken, was ik volgens mij naar Thailand voor 3 maanden. Grappig dat ik je al zo lang volg! 🙂

Stay weird