Instagram #1

Recepten

Linzensalade met pompoen en geitenkaas

24 maart 2016
Weightwatchers linzensalade - Bringinghappiness.nl

Oh jongens, dit recept is zo ontzettend lekker! Het is, sinds ik met Weightwatchers bezig ben, een van mijn favoriete recepten en ik moet bekennen dat ik het inmiddels ook al een paar keer gemaakt heb. Het fijne is dat linzen goed vullen en ik kan hier dan ook makkelijk een middag op vooruit. Ik gebruik meestal linzen uit blik, maar je kunt natuurlijk ook gedroogde linzen gebruiken. Het is maar net wat je prettig vindt.

De pompoenblokjes die ik gebruik komen uit de diepvries, maar je kunt natuurlijk ook verse pompoen gebruiken óf als je daar niet van houdt, wortel. Ik zou de wortel wel heel klein snijden en eventueel even kort voorkoken.

Ingrediënten

▲ 200 gram linzen (4 SP)
▲ 40 gram geitenkaas (3 SP)
▲ 1 ui (0 SP)
▲ pompoenblokjes, vers of uit de diepvries (0 SP)
▲ tomaat (0 SP)
▲ 1 eetlepel balsamicoazijn (0 SP)
▲ 1 theelepel tijm (0 SP)
▲ peper & zout (0 SP)

Weightwatchers linzensalade - Bringinghappiness.nl

Bereidingswijze

▲ Bak de ui even kort in de pan tot ze glazig zijn. ▲ Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze even mee tot ze gaar zijn. ▲ Voeg nu de linzen, tijm, peper en wat zout toe en verwarm even kort. ▲ Op het laatst voeg je de stukjes tomaat toe. Roer alles even goed door. ▲ Schep de salade op een bord en verdeel er de geitenkaas over. ▲ Sprenkel er wat balsamicoazijn overheen. ▲ Deze salade is lekker om lauwwarm te eten, maar ook koud smaakt hij prima.

Weightwatchers linzensalade - Bringinghappiness.nl

Weightwatchers

Deze salade kun je zo bijvoorbeeld voor de lunch eten en het kost je dan 7 SmartPoints. Je kunt hem ook verdelen over twee bakjes en dan heb je een heerlijk tussendoortje. Ik reken er zelf dan 4 SmartPoints voor.

 • Marieke
  24 maart 2016 at 08:23

  Ik heb nog nooit linzen op. Is dat een beetje vergelijkbaar met bonen? Ik ga dit recept zeker opslaan want het ziet er wel lekker uit!

 • Judith
  24 maart 2016 at 09:41

  Mmmm top recept!!!

 • Quinty
  24 maart 2016 at 19:22

  Het lijkt me een heel lekker gerecht! Ik ga het zeker eens maken als ik alleen thuis ben.

 • Elsbet | La Vie Pure
  24 maart 2016 at 22:23

  Mmm, wat een heerlijke combinatie!

 • Lotte
  24 maart 2016 at 22:48

  Lijkt me zeker de moeite waard om eens te proberen 🙂

 • Suzanne
  26 maart 2016 at 21:53

  Ziet er heel lekker uit!

Stay weird