Instagram #1

Groen doen

Liefde voor orchideeën

19 augustus 2016
Orchidee - Bringinghappiness.nl

Weer een week voorbij en daarmee weer een stapje dichterbij de vakantie. Zoals de meesten van ons kijk ik daar altijd erg naar uit. Stiekem ben ik ook al wat spullen aan het klaarleggen (iets met voorpret en rust in mijn hoofd krijgen). Meestal ga ik in de maand juni op vakantie, maar vanwege mijn zwangerschapsverlof hebben we de vakantie dit jaar verplaatst naar de maand september. Het heeft wel wat moet ik zeggen.. iedereen komt weer terug en ik mag nog op vakantie!

Het mooie bloemstuk op de foto’s krijg ik afgelopen week opgestuurd. Het is alweer een flink aantal jaren geleden dat ik mijn eerste orchideeën kocht. Volgens mij was de bloem toen ineens ‘hip’ en stonden de tuincentra ermee vol. Zo’n ranke steel met een enkele, of als je geluk had, meerdere witte bloemen erin. Er zijn er een behoorlijk aantal geweest die hun verblijf in mijn huis niet hebben overleefd. Nadat ik van een collega eens wat tips kreeg hoe ik de orchidee moest verzorgen werd ik er een stuk beter in om ze levend te houden. Lees: vooral niet teveel water geven! Desondanks heb ik er al jaren geen in huis gehad.

Orchidee - Bringinghappiness.nlEcht ik ben een klein beetje verliefd op dit stuk. Ik vind ze zo mooi! Toen we in Thailand waren bezochten we, net als alle toeristen denk ik, zo’n orchideeën-farm-dinges. Daar hebben we zoveel mooie soorten gezien. Er schijnen naar schatting maar liefst 20.000 soorten zijn. Dat is niet weinig 😉 en daarom vond ik het ook altijd jammer dat je in Nederland vrijwel alleen die witte en roze varianten zag. Deze bonte exemplaren bij elkaar zijn een stuk exotischer.

Orchideeën - Bringinhappiness.nlMocht je het nu interessant vinden, ik heb even navraag gedaan welke soorten het zijn. De grotere paarse orchidee is de Phalaenopsis, de geel met donkerrode is de Cambria en de paars met witte kleinere orchidee is de Dendrobium Nobilé.

Orchideeën - Bringinhappiness.nl
Ik zeg het alvast: geniet van je weekend! Wil jij nou nog wat inspiratie opdoen met orchideeën neem dan eens een kijkje op de website of op Instagram voor mooie foto’s.

Orchideeën - Bringinhappiness.nl

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 • Eline
  19 augustus 2016 at 08:28

  Hij is echt prachtig! Wij hebben thuis een witte orchidee staan, ze zijn zo ontzettend mooi.

 • Heleen Schrijvershof
  19 augustus 2016 at 09:45

  Leuk om ze zo samen te zien. Ik vind persoonlijk de standaard variant op zichzelf staand altijd een beetje te dunnetjes, maar zo bij elkaar vind ik ze super!

 • Kimberley
  19 augustus 2016 at 10:30

  Heel erg mooi! Ik heb nog nooit een orchidee gehad, eigenlijk. Moet maar eens verandering in komen 😉 En wat een leuk bakje waar hij in staat!

 • sammie
  19 augustus 2016 at 10:54

  Prachtige foto’s van erg mooie bloemen! Alvast een hele fijne vakantie!

 • Anouk
  19 augustus 2016 at 12:06

  Wat een prachtige bloemen. En een hele fijne vakantie alvast 🙂

 • Karlijn
  19 augustus 2016 at 13:46

  Wat zien ze er mooi uit! Ik heb er nog nooit eentje gehad, op de een of andere manier spraken ze me nooit zo aan. Maar als ik dit zie ben ik toch wel fan 🙂 Fijne vakantie alvast! X

 • Rowan
  19 augustus 2016 at 18:21

  Ik vind orchideen ook zo mooi! Ik kan vooral genieten van die prachtige, vrolijke kleurtjes!!

 • Kleine Prinses
  20 augustus 2016 at 11:06

  mooi he! Ik hou niet zo van bloemen, maar van deze echt wel!

 • annouska
  22 augustus 2016 at 18:50

  Oh wat een prachtig stuk. Ik hou echt zoveel van orchideeën.

 • Miriam
  22 augustus 2016 at 21:36

  1) hoe houd je die in hemelsnaam in leven
  2) wat een r*te gaaf ‘potje’ wat er omheen zit

  That’s all 😉

 • Evelien
  18 september 2016 at 11:53

  Wat een prachtige orchideeën heb je. Ik deel je liefde voor orchideeën! Ik heb laatst een prachtige witte in een mooie pot voor mijn verjaardag gekregen. Die staat nu te shinen op mijn vensterbank. Love it.

Stay weird