Instagram #1

Boeken Mama & Mini

Leuke boeken voor peuters #2

10 oktober 2016
Kinderboeken/peuterboeken - Bringinghappiness.nl

Onlangs deelde ik al eens een aantal boeken die hier momenteel favoriet zijn bij mijn peuter. Vandaag deel ik er weer een aantal. Voorlezen is goed voor kinderen en ik doe het graag! Hoewel ik mijn jongste dochter ook probeer voor te lezen merk ik dat het bij de oudste echt leuk begint te worden. Ze snapt meer en leeft echt mee met het verhaal. Dat maakt het voorlezen ook steeds leuker.

Pip en Posy en de lievelingsknuffel – Axel Scheffler

Ik vind de boeken van Axel Scheffler altijd erg mooi, zijn tekeningen zijn heel herkenbaar en ik hou wel van die stijl. Hij tekende onder andere ook de Gruffalo. Pip en Posy komen ook van zijn hand. Zij zijn twee vriendjes die allerlei avonturen beleven en de boekjes zijn heel erg geschikt voor peuters. Korte zinnen, mooie kleurrijke tekeningen en er zit ook altijd een kleine les in het verhaal. Bijvoorbeeld over vriendschap.

“Posy gaat een nachtje bij Pip logeren. Zorgvuldig pakt ze haar koffertje in, want ze mag niets vergeten. Eerst gaat alles goed. Pip en Posy spelen met de autos, eten spaghetti en lezen een grappig verhaaltje. Maar wanneer ze naar bed gaan, is het mis. Posy is Kikker vergeten en zonder Kikker kan ze niet slapen. Gelukkig weet Pip hoe hij zijn vriendinnetje weer op kan vrolijken en loopt het logeerpartijtje toch goed af.”

Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam McBratney & Anita Jeram

Ik verwacht dat veel mensen die boekje wel kennen, maar voor mij was het compleet nieuw toen we het cadeau kregen voor de geboorte van mijn jongste dochter. Wellicht ken je het boek nog niet, maar dan ken je vast de zin ‘Ik hou van jou tot aan de maan, en terug!’. Het verhaal zelf is eenvoudig, maar heel lief. Ik vind het een ontzettend leuk boekje om mee te nemen als kraamcadeautje. Zelf heb ik de kartonnen versie, handig voor grijpgrage handjes.

“Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. “Raad eens hoeveel ik van je hou?” Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.”

Raad eens hoeveel ik van je hou - Bringinghappiness.nl

Hoera, er is post! – Marianne Dubuc

Dit boek kregen we cadeau en is officieel voor kinderen vanaf een jaar of 4. Toch vind mijn dochter het boek al heel erg leuk, vooral omdat er zo ontzettend veel te zien is in het boek. Mooie tekeningen en er gebeurt van alles in de tekeningen. Elke keer weer iets nieuws om te ontdekken. Ik verwacht dat dit boek nog wel een tijdje mee zal gaan en dat ze er steeds meer van zal gaan begrijpen.

“Postbode Muis heeft een kar vol pakketjes en brieven. Hij gaat ze bezorgen bij de familie Konijn, mevrouw Mol, meneer Eekhoorn, zijn vriend Draak en nog veel meer dieren. Bij hen thuis is er van alles te ontdekken…”

Hoera, er is post! - Bringinghappiness.nl

Pip en Posy en het kleine plasje – Axel Scheffler

Ik geef het eerlijk toe, ik heb zelf ook een zwak voor de boeken van Pip en Posy. Dat is ook meteen de reden waarom er een aantal boeken van dit duo terugkomen in mijn favorieten. Bovendien, en dat is eigenlijk het belangrijkste, is mijn dochter ook gek van deze boeken. Dit is een heel leuk boekje voor peuters, zeker als ze bezig zijn met zindelijkheid. Mooie tekeningen en een leuke verhaaltje in korte zinnen.

“Pip en Posy en het kleine plasje speelt Pip bij Posy thuis. Ze hebben erg veel plezier samen zo veel zelfs dat Pip vergeet dat hij op het potje moet. En dan ligt er opeens een plasje op de vloer! Maar gelukkig mag hij iets droogs van Posy aan.”

Pip en Posy en het kleine plasje

Wat zijn jouw favoriete boeken voor kinderen/peuters?

In deze blogpost maak ik gebruik van affiliate links. Lees mijn disclaimer als je daar meer over wilt weten.

 • Iris
  10 oktober 2016 at 12:31

  Ik heb nu met mijn jongste weer precies hetzelfde als ik met mijn oudste indertijd ook had: het “ohjee, ik lees helemaal niet vaak genoeg voor” en “uh, dit voelt totaal niet als voorlezen”. Met ons zoontje is dat heel anders. Hij vindt boekjes heerlijk en hij kan al lekker een verhaaltje volgen en mee kletsen. Ik moet mezelf echt weer vertellen dat dat er allemaal bij hoort en dat alleen ze een boekje vast laten houden al goed is.

  Ik ga zeker op zoek naar “Hoera er is post”. Pim vindt het super leuk om bij de brievenbus te kijken dus ik denk dat dit wel eens een hit kan zijn.

 • Heleen
  10 oktober 2016 at 14:03

  Ahhh, ik hou zo van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ & ‘Hoera er is post’. Echt twee favorieten. Ook een hele leuke vind ik ‘Ga toch fietsen’ van Joukje Akveld. Deze is wel echt vanaf 3,5 (eigenlijk 4-6) en deze leest zo heerlijk weg omdat de tekst zo lekker loopt. Echt een aanrader.

 • Ineke
  11 oktober 2016 at 09:40

  Hier ben ik verzot op Gruffalo en dikke dik. Pip & Posy kende ik helemaal nog niet 🙂

 • Saskia
  11 oktober 2016 at 10:44

  Ja raad eens hoeveel ik van je hou<3 Echt mijn favoriete prentenboek. Dit is ZO leuk geschreven en getekend. Leuke tips!

 • Vlijtig Liesje
  11 oktober 2016 at 11:07

  Ik blijf fan van de boeken van Nijntje. Maar Er is post lijkt me ook erg leuk. Ik houd zelf ook erg van post krijgen.

 • superheldin
  15 oktober 2016 at 21:52

  Raad eens hoeveel ik van je hou, het beste boek ever!!!!

 • Sheila
  21 oktober 2016 at 13:37

  Heerlijk, kinderboeken. Ik heb al een flinke verzameling voor Oz. Ook al is hij voor het merendeel echt te jong. Als ik een schitterend prentenboek zie, kan ik het echt niet laten liggen. ‘Raad eens hoeveel ik van je houd’ heb ik ooit eens cadeau gekregen van Dennis. Ik vind het erg leuk om te zien dat deze in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is. Dus ook als kartonnen boekje voor kleintjes. Voor Oz probeer ik natuurlijk ook Engelse boeken te vinden.

 • Diana
  29 oktober 2016 at 20:10

  Wat onze favoriet is het boekje van Hoofd schouder knie en teen Van Judy Hindley. Mooie illustraties
  en voor de kleine geweldig om alles mee te doen. Het boekje Als ik lief ben van Trace Moroney
  Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. De boeken van Pip en Posy ken ik nog niet . Zal er eens in verdiepen. l
  Leuke post!

Stay weird