Instagram #1

Shoppen

Kleurige kerststal

14 december 2016
Kerststal Ingela P Arrhenius - Bringinghappiness.nl

Ik heb niet per se iets met een kerststal onder de kerstboom. Vroeger hadden mijn ouders er altijd wel eentje staan, maar op den duur kwam de kerststal niet meer tevoorschijn. Het waren van die ouderwetse beeldjes die al op tig plekken gelijmd waren. Ik weet nog dat alle beeldjes in krantenpapier gewikkeld zaten en dat ze in een oude Blue-band doos zaten (ik verwacht dat ze daar nog steeds in zitten). Zorgvuldig pakten we ze uit en zetten we ze onder de boom. Het mooiste vond ik de engel. Inmiddels woon ik al jaren niet meer thuis en ik heb nooit een kerststal onder de boom gehad. Toen kwam ik echter deze versie van OMM design ontworpen door Ingela P Arrhenius. Dat ik van haar illustraties houd heb ik al eerder verteld dus tja ik kon eigenlijk niet anders 😉

Kerststal Ingela P Arrhenius - Bringinghappiness.nlHet kersstalletje is eigenlijk een 3D puzzel en bestaat uit 13 uitdrukvellen. Op ieder vel staat een ander figuur. Het materiaal is karton met een soort faam ertussen. Je haalt de figuurtjes uit het vel en zet ze in elkaar. Feitelijk kun je ze na kerst weer terug in het vel doen en plat opbergen.

Kerststal Ingela P Arrhenius - Bringinghappiness.nlKerststal Ingela P Arrhenius - Bringinghappiness.nlKerststal Ingela P Arrhenius - Bringinghappiness.nlKerststal Ingela P Arrhenius - Bringinghappiness.nl

Waar te koop?

Ik kocht mijn kerststalletje bij de webshop Uittnoorden. Leuke webshop als je van Scandinavisch design houdt. Ik betaalde er 12 euro voor.

P.s. schandalig.. ik ben gewoon vergeten het kindje Jezus te fotograferen. Shame on me!

 • Ukkie
  14 december 2016 at 08:02

  Die ‘mag’ ook pas met kerst erbij geplaatst worden (en de wijzen zelfs pas 6 januari).

  -nutteloze feitjes modus weer uit-

 • sammie
  14 december 2016 at 12:00

  Ik heb ook niks met kerststallen, mijn moeder had er wel altijd 1 staan met echt wel mooie klassieke beelden. Sinds ik het huis uit ben heeft ze de kerstboom niet meer opgezet.
  Dit vind ik trouwens wel leuke figuurtjes!

 • Annouska
  14 december 2016 at 16:41

  Ik heb er niks mee, we hebben nu wel een koffertje waar een schaatsbaan in zit met lichtjes, maar verder liggen er toch meer cadeautjes onder de boom.

 • Denise
  14 december 2016 at 17:09

  Ik heb ook geen kerststal staan. Ook bij mijn ouders staat er geen kerststal. Bij mijn oma staat er nog wel elk jaar een kerststal. Persoonlijk vind ik dit stalletje wel erg leuk! Vooral ook omdat je het in elkaar moet knutselen, leuk hoor!

 • Karlijn
  14 december 2016 at 17:31

  Wat een mooie kerststal! Ik weet nog goed dat er altijd eentje bij mijn opa stond, een hele oude, maar hij ‘hoorde’ er echt bij. Ik ga eens vragen aan mijn moeder of ze weet waar die gebleven is, ben ik wel benieuwd naar. Dit is een mooie zeg, fijne kleuren en mooi geheel!

 • Kerst round-up: het beste voor kerst van andere bloggers - Eenig Wonen
  25 december 2016 at 08:01

  […] blogt op Bringing Happiness, over alles wat haar blij maakt. Zoals deze kleurige kerststal van papier, daar werd ik in ieder geval zeker blij van. Haar foto’s zijn altijd lekker licht […]

Stay weird