Instagram #1

DIY Reviews

Kinderkeukentje

3 februari 2016
Keukentje voor kinderne - Bringinghappiness.nl

Een tijdje geleden kwam ik het Instagram-account van Linda tegen (helaas bestaat deze niet meer). Zij maakte kleine keukentjes voor kinderen van oude kastjes. Ik vond ze er zo leuk uit zien dat ik er spontaan eentje voor mijn dochter (toen nog geen 18 maanden oud) bestelde. Ze zou wat ouder moeten zijn wellicht, maar ach als moeder enthousiast is.. Toen ik het keukentje na een week binnen kreeg bleek al snel dat ze hem helemaal geweldig vond. Sterker nog, het is momenteel haar favoriete speelgoed in huis. Toegegeven, ze gebruikt hem meer om heel veel spullen op te leggen dan om te ‘koken’, maar wat kan mij het schelen. Ik ben erg blij met deze aankoop.

Keukentje voor kinderen - Bringinghappiness.nlIn het deurtje van de ‘oven’ zit eigenlijk een stukje doorzichtig plastic, maar die heb ik er even uitgehaald, omdat mijn dochter deze er meteen uit wilde rammen. Ik plak hem er later, als ze iets ouder is, wel weer in of ik ga op zoek naar een dikker stuk plexiglas. Wellicht geef ik de binnenkant dan ook nog een kleurtje en maak ik er een rekje in voor een ovenschaal.

Keukentje voor kinderen - Bringinghappiness.nlJammer genoeg bestaat de Instagram-pagina van Linda niet meer en kan ik niet achterhalen of ze nog actief is, maar mocht je nu wat tijd over hebben dan kun je zo’n keukentje natuurlijk ook prima zelf maken. Misschien is dat nog wel veel leuker ook! De kookplaatjes kun je maken van viltjes die je zwart maakt (deze van IKEA zitten er bij mij op), de knoppen van houten deurknoppen (bijvoorbeeld deze) die je zilver spuit en het wasbakje is een stalen kommetje.

Oh ja…

De stalen pannetjes zijn van de IKEA. De houten accessoires en het ovenwantje heb ik cadeau gekregen van iemand (dit setje). De theedoek is van HEMA.

Kwaliteit

17 maart 2016: Helaas blijk de kwaliteit niet zo goed te zijn. Het wasbakje is er al uit, het kraantje is er vanaf en meerdere knoppen. Zelf maken is een betere oplossing.

 • Monique | WritingMonique
  3 februari 2016 at 14:51

  Ah! Dit is zo schattig! Onwijs leuk!

 • Jennifer
  3 februari 2016 at 14:56

  Wat ontzettend leuk gedaan! Wij gaan waarschijnlijk een ikea keukentje restylen voor Melle om het even iets mannelijker te maken, een stoere keuken!

 • Marloes
  3 februari 2016 at 15:07

  Uiteraard geheel in stijl, super leuk! Dit ziet er veel leuker uit dan zo’n standaard keukentje en is voor de kids net zo leuk. Het is dat we er al één hebben staan, maar anders had ik het wel geweten πŸ™‚
  – X Marloes

 • Marion
  3 februari 2016 at 15:17

  Ja zo leuk, wil dit ook zo graag een keertje maken. Helaas geen kindje waarvoor ik het kan maken. Dit zijn ook echt de dingetjes die je onthoud voor later. Weet nog zo goed toen mijn vader een Barbie huis voor mij had gemaakt. Een van de mooiste cadeautjes ooit. Op youtube zijn ook hele leuke video’s te vinden voor dit soort keukentjes!

 • Melle
  3 februari 2016 at 15:56

  Mijn hemel, dit is echt geweldig leuk! Wat onwijs mooi. Ik snap wel dat het favoriet is bij je dochter! πŸ™‚

 • Anne
  3 februari 2016 at 16:43

  Wauw dat ziet er super uit! Leuk voor je kindje!
  Ik had vroeger ook een keukentje, maar dan met al die superfelle lelijke rode, groene, blauwe en gele kleuren. Helemaal plastic. Dan ziet dit er toch leuker uit!

 • Marushi
  3 februari 2016 at 20:53

  Hij ziet er echt geweldig uit! Zoiets wil ik later ook kopen mocht ik een dochtertje krijgen! ^^ -x-

 • Stefanie
  3 februari 2016 at 21:42

  Wauw, wat een leuk origineel keukentje! Dar mintgroene kleurtje ook 😍 Eens wat anders dan het Ikea keukentje dat bij mij thuis (en ongeveer half peuterland) staat. Het is dus dat ik er al een heb, maar anders was het een mooi DIY projectje πŸ™‚

 • Dina
  4 februari 2016 at 10:28

  Waaaauw, wat een geweldig mooi en lief keukentje! Het kleurtje is ook echt helemaal geweldig. Super leuk idee!

 • Lotte
  4 februari 2016 at 12:10

  Wat mooi! Ik had vroeger ook een keukentje en zelfs een winkeltje. Uren en uren heb ik daarmee gespeeld πŸ™‚

 • Puck
  4 februari 2016 at 15:02

  Hij is echt heel leuk! Wij hebben gewoon de saaie van de IKEA, en ondanks dat hij het mooie kleurtje mist is het toch een populair speelgoed.

 • Angelina
  4 februari 2016 at 18:18

  Ahh wat een mooie zeg!!

 • Rowan
  4 februari 2016 at 20:53

  Wat ontzettend gaaf zeg! Super schattig! En het staat nog mooi in je interieur ook! Ik ben enthousiast. Het is dat ik geen kinderen heb hoor, anders had ik er zo 1 aangeschaft of gemaakt.

  • Lonneke
   9 februari 2016 at 18:44

   @Rowan: Haha ja voor jezelf aanschaffen is ook zo wat hΓ©? πŸ˜‰

 • Anouk
  7 februari 2016 at 10:29

  Ahw, wat super lief en leuk!

 • Mendy
  8 februari 2016 at 20:26

  Ik kon haar instagram inderdaad niet vinden. Wilde al tijden ook een keukentje voor mijn zoon. Wij hebben een woonkeuken en hij wil graag meekoken. Nu op zoek naar iets anders. Hoop dat ze snel een website zal krijgen

  • Lonneke
   9 februari 2016 at 18:42

   Jammer hΓ©? Hopelijk komt ze met een webshop. Ik vind de keukentjes namelijk erg leuk en hoewel ze makkelijk zelf te maken zijn zal niet iedereen daar zin in hebben.

 • Olga
  9 februari 2016 at 22:44

  Ooooh, wat vind ik dit schattig! Goede aankoop hoor, ik ben fan!

 • IKEA Duktig keukentje pimpen - Bringing Happiness
  28 september 2016 at 06:01

  […] hele tijd geleden kocht een keukentje voor mijn dochter. Leuk keukentje, maar ik schat dat hij binnen anderhalve maand helemaal kapot […]

Stay weird