Instagram #1

Boeken Reviews

Boek: Kader Abdolah – Het huis van de moskee

5 september 2013

Titel: Het huis van de moskee
Auteur: Kader Abdolah
Oordeel: ** ** ** **

20130809FFkaderhuisvan

Ik lees zo ontzettend graag, maar ik maak er soms echt te weinig tijd voor vrij. Een hele tijd geleden kreeg ik dit boek cadeau van een vriendin en het stond al die tijd in de kast (schandalig, sorry J!). Mijn vriendin vond het een echte aanrader en ze had helemaal gelijk! Wat een prachtig boek om te lezen! Ik moest er even in komen, in het begin komen er nogal wat namen op je af, maar toen ik er in zat las ik hem in een dag uit. Indrukwekkend om te lezen hoe een land zo kan veranderen.

In het kort:

“Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan, het hoofd van de bazaar.
Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.”

Je kunt het boek o.a. bij Bol.com bestellen.

 • Mirthe
  5 september 2013 at 18:28

  Ik vind dit zo’n geweldig boek! Ik heb het gelezen voor school en was er meteen helemaal weg van, een heel indrukwekkend verhaal.

 • Mieke
  5 september 2013 at 19:35

  Dit lijkt me een heel mooi boek!

 • Shanti
  5 september 2013 at 19:53

  Dit lijkt me een heel mooi boek, ik was afgelopen winter aanwezig bij een lezing van deze man op mijn stage.. wat een indrukwekkende man is dit

 • Saar
  6 september 2013 at 14:27

  Het lijkt mij een mooi boek!

 • Bo
  9 september 2013 at 11:08

  Oh dit lijkt me echt een boek voor mij!

 • Anouk
  9 september 2013 at 15:24

  Ik heb dit boek al een tijdje in de kast liggen… schandalig, net als jij, haha;)! Nu ik hier zie dat het 4 hartjes krijgt MOET ik wel gaan lezen. Leuk!!

Stay weird