Instagram #1

Favorieten

Ingela P Arrhenius

29 maart 2016
Ingela P Arrhenius blikken - Bringinghappiness.nl

Toen ik onlangs in Gent was kocht ik in een winkeltje (Zsa-Zsa) een paar leuke blikken met de illustraties van Ingela P Arrhenius. Ik heb inmiddels een paar dingen verzameld met illustraties van haar hand, want ik heb echt een zwak voor haar werk! Ingela is een Zweedse ontwerpster die kleurrijke illustraties maakt o.a. geïnspireerd door de jaren 50 en 60. Die retro-stijl zie je ook duidelijk in haar werk terug. Toen ik in dat kleine winkeltje stond besloot ik dat als ik terug was ik een blogpost aan haar zou wijden. Gewoon, omdat ik haar tekeningen mooi vind.

Ingela P Arrhenius blikken - Bringinghappiness.nlZe werkt onder andere samen met het merk OMM design, maar ook met bijvoorbeeld Ferm Living. Haar prints vind je daar onder andere terug op dekbedovertrekken. Die zijn overigens behoorlijk prijzig, maar echt wat zijn ze ontzettend fijn! Ik kocht er ooit eentje om een dekbed te kunnen gebruiken als speelkleed. Ik vond een groter formaat namelijk wel handig, maar dat is wel heel offtopic.

Ingela P Arrhenius Nesting Dolls - Bringinghappiness.nlIk kocht eerder al eens nesting dolls van van Sketch Inc in zwart/wit en ook die vind ik nog steeds tof, maar deze kleurrijke variant vind ik stiekem nog veel toffer! Ze verhuizen in huis dan ook nog wel eens van de babykamer naar mijn kantoor en weer terug. Als volwassene mag je ze toch ook best leuk vinden? Deze poppetjes ontwierp ze in samenwerking met OMM Design.

20150300KijkbeerDit boekje kocht ik ooit bij Dille & Kamille en sindsdien is mijn liefde eigenlijk een klein beetje ontstaan. In het boek vind je mooie tekeningen van allerlei dieren. Leuk aanwijsboekje voor de kleintjes. Mijn oudste dochter vind het in ieder geval een geweldig boekje. Het is een stevig boekje en heeft dus geen kwetsbare bladzijden. Kijk beer! kun je kopen bij psikhouvanjou en Bol.com

Ingela P Arrhenius Kijk Bus! - Bringinghappiness.nlAl snel ontdekte ik het tweede boekje, Kijk bus! Ik bestelde het zonder ooit in te hebben gezien. In het boekje vind je natuurlijk een trein, vrachtauto en een scooter. Kijk bus! kun je onder andere kopen bij psikhouvanjou en Bol.com

20150300Boekenrek

Vergeet ik het natuurlijk bijna te vragen, maar hoe was jullie Pasen? Hebben jullie nog iets leuks gedaan?

In deze blogpost maak ik zo nu en dan gebruik van affiliate links. Je hoeft er zeer zeker niet op te klikken, maar mocht je wel interesse hebben dan waardeer ik het zeer! Blogposts als deze maken Bringinghappiness.nl mede mogelijk.. oh yeah! Lees mijn disclaimer als je meer wilt weten.

 • Vlijtig Liesje
  29 maart 2016 at 09:24

  Ik ben verliefd op die mooie busjes! Ik zou ze zo willen kopen.

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:35

   @Vlijtig Liesje: Haha wij vonden ze ook zo tof!

 • Lotte
  29 maart 2016 at 09:52

  Die poppetjes zijn echt héél mooi!

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:35

   @Lotte: Lekker vrolijk! Daar hou ik van 🙂

 • Carla
  29 maart 2016 at 11:29

  Ze zijn leuk maar niet mijne stijl,geef dan maar de zwart/wit uitvoering die al eerder hier te zien was en op zich is dat geen probleem,hé! Want smaken mogen verschillen vind ik,zou nog al saai zijn als we allemaal het zelfde mooi vonden 😉

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:33

   @Carla: Oh maar je bent niet de enige hoor! Ik denk dat heel veel mensen voor iets neutralers gaan 😉

 • Karlijn
  30 maart 2016 at 09:09

  Wat maakt zij toch een mooie illustraties he?! Er zijn ook prachtige posters 🙂 En Pasen was prima, lekker vrij. X

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:34

   @Karlijn: Ja super hé? Ik hou er van! Goed dat je een fijne Pasen hebt gehad.

 • annouska
  30 maart 2016 at 18:24

  Wauw wat een onwijs gave blikken!

 • zwartraafje
  30 maart 2016 at 18:36

  Ben je toevallig ook bij Fallen Angel’s en Julie’s House langsgeweest? Dat zijn twee van mijn favoriete adresjes in Gent.

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:34

   @Zwartraafje: De namen zeggen me niets, maar ik ga ze noteren voor een volgende keer!

   • zwartraafje
    1 april 2016 at 07:50

    Bij de eerste heb je het gevoel dat je op Oma’s schattenzolder aan het rondsnuisteren bent. Het tweede adresje is ideaal wanneer je even wil pauzeren en iets lekkers (zoet) wil smullen. Ik denk dat ze bij Fallen Angels ook enkele producten van Ingela P Arrhenius verkopen. Maar ik kan me natuurlijk vergissen.

 • Eva
  6 april 2016 at 10:18

  Die boekjes zijn zo schattig, geen idee dat ze die bij Dille&Kamille verkochten!

 • Kleurige kerststal - Bringing Happiness
  14 december 2016 at 06:00

  […] van OMM design ontworpen door Ingela P Arrhenius. Dat ik van haar illustraties houd heb ik al eerder verteld dus tja ik kon eigenlijk niet anders […]

Stay weird