Instagram #1

DIY

IKEA Duktig keukentje pimpen

28 september 2016
IKEA Duktig keukentje pimpen

Een hele tijd geleden kocht een keukentje voor mijn dochter. Leuk keukentje, maar ik schat dat hij binnen anderhalve maand helemaal kapot was. Leuk idee, maar stevig? Nope! Ik besloot daarom toch maar voor een keukentje van IKEA te gaan. Ach misschien niet zo origineel, maar ze zijn wel heel stevig. Bovendien zijn ze makkelijk aan te passen naar eigen smaak.

Op Pinterest staat het vol met ideeën en de ene DIY is nog ingewikkelder dan de andere. Ik wilde het keukentje aan passen, maar wel op niet al te ingewikkelde wijze. Zelf kochten wij een nieuw keukentje bij IKEA en dat is handig als je onderdelen wilt gaan schilderen. Je kunt natuurlijk ook een keukentje op Marktplaats kopen, maar dan moet je hem even uit elkaar halen. Zelf heb ik er voor gekozen om alleen de draaiende delen te schilderen. Ik heb voor een lichtroze tint gekozen, omdat ik deze nog had staan en ik nu eenmaal een enorme zwak heb voor voor de kleur roze. Ik vind het keukentje een stuk leuker als een achterwand in zit en gelukkig is dat ook heel erg makkelijk te realiseren.

IKEA Duktig keukentje pimpen

Benodigdheden

▲ Kinderkeukentje (Duktig, IKEA)
▲ Schilderstape
▲ Kwast
▲ Kleine verfroller
▲ MDF-plaat (68 X 49 cm)
▲ Schuurpapier
▲ Muurstickers

Werkwijze

▲ Pak het keukentje uit en leg de deurtjes apart. In principe kun je het hele keukentje al in elkaar zetten, de deurtjes gaan er pas op het laatst in. ▲ Schuur de deurtjes licht en neem ze af met wat water en ammoniak (yup, that smell!!). ▲ Plak de ruitjes af met schilderstape. ▲ Verf de deurtjes en laat drogen. Ik heb de deurtjes twee lagen verf gegeven. ▲ Na de laatste laag verf kun je de tape alvast verwijderen. ▲ Hang de deurtjes in je keukentje als ze helemaal droog zijn.

De achterwand
▲ Regel een MDF-plaat voor de achterzijde van de keuken. Bij de meeste bouwmarkten kun je een plaat gewoon op maat laten zagen. Zorg ervoor dat je niet een te dikke plaat koopt. Zelf heb ik er een gebruikt die ik nog had liggen en die is ongeveer 8 mm dik, maar iets dunner kan zeker. Schilder deze plaat, ik heb hem iets lichter roze geschilderd. Vergeet niet de zijkanten van de plaat ook te schilderen. Ze zijn niet heel erg zichtbaar, maar als je het keukentje opzij bekijkt zie je het wel degelijk. ▲ Plak nu op het gedeelte dat straks zichtbaar is de muurstickers. ▲ Nu is het een kwestie van de plaat bevestigen aan de achterzijde van het keukentje middels een aantal spijkers.

IKEA Duktig keukentje pimpenUiteraard kun je het opknappen van zo’n keukentje zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt de kraan en het wasbakje overspuiten, je kunt de knoppen vervangen door iets anders of je kunt de achterwand behangen met een gaaf stukje behang. Zelf wilde ik er niet al teveel tijd in stoppen en daarom heb ik het simpel gehouden. Laat je vooral inspireren op Pinterest, want daar zijn hele leuke ideeën te vinden.

Oh ja…

▲ De muurstickers kocht ik bij Eulenschnitt en ze zijn ook op Dawanda te verkrijgen.
▲ Het schilderij is van Zilverblauw.
▲ De potten op het aanrecht kocht ik bij Kwantum.
▲ De snijplank is van loods 5.

 • Elisa van Propvol
  28 september 2016 at 06:51

  Ik vind hem wel heel tof geworden 🙂

 • Vlijtig Liesje
  28 september 2016 at 11:20

  Hij is erg leuk geworden!

 • Ingrid
  28 september 2016 at 11:21

  Heel leuk geworden!

 • Rowan
  28 september 2016 at 15:47

  Wat is het keukentje leuk geworden zeg! Echt een goed idee!

 • Irma
  29 september 2016 at 08:18

  Wat super leuk gemaakt!

 • Ayla
  29 september 2016 at 09:39

  Leuk! Matcht ook leuk met de accessoires in jouw eigen keuken. Zal ze vast blij mee zijn 🙂

 • Heleen
  30 september 2016 at 20:15

  Ahh, wat super leuk! Ik vind Ikea hacks ook één van de leukste dingen om te bekijken op Pinterest, maar ze moeten inderdaad wel makkelijk en snel zijn. Heel leuk gedaan, zeker ook met die gave poster erboven.

  • Lonneke
   2 oktober 2016 at 12:58

   @Heleen: Echt mensen kunnen zulke mooi dingen maken, maar ik wil het zelf wel simpel houden. Ik loop al niet over van tijd 😉

 • Anouk
  30 september 2016 at 20:57

  Hij ziet er echt heel vrolijk uit! Als ik een mini me in huis rond had lopen 😉

 • Laura | Liefde voor bakken
  1 oktober 2016 at 14:09

  Dit is leuk!!

 • Monique | WritingMonique
  3 oktober 2016 at 09:16

  Oh, zo ziet ‘ie d’r veel gezelliger uit! Wat onwijs leuk!

 • Maris Maria Renne
  4 oktober 2016 at 17:47

  Echt heeeeeeeeeel leuk! Dit staat nog op mijn To Do list. Norah speelt sinds kort graag in keukentje van KDV en wil er ook eentje voor haar aanschaffen. Maar die moet ik wel pimpen natuurlijk, want gewoon is saai. Had ook al wat Pinterest plaatjes opgeslagen ter inspiratie 🙂 Je driehoekjes zijn cool en de kleur roze ook! Wil ook iets doen met pastelkleuren en thanks: wist niet dat er geen achterwandje in zat dus dat scheelt weer een desillusie 🙂

 • Ineke
  11 oktober 2016 at 09:42

  Wat leuk is het geworden!!

 • Mariët
  19 november 2016 at 12:04

  Wauw wat leuk! Zo zie het keukentje er heel mooi uit, echt een eye catcher!

 • Marieke
  24 november 2016 at 20:01

  Wat ziet dit er super leuk uit! Ik heb er ook één voor Sinterklaas (ssst) gekocht. Ik ga een marmer blad maken en een beetje met de zwarte spuitbus aan de slag. Ben benieuwd naar het resultaat 😀

Stay weird