Instagram #1

Online Persoonlijk

Ik heb wat besloten..

7 mei 2015

Afgelopen weekend nam ik even pauze van mijn blog, social media en alles daaromheen. Even mijn laptop en mobiel aan de kant en gewoon genieten van het echte leven. Een boek lezen, met mijn dochtertje spelen, een wijntje drinken en gewoon even niets online en even wat minder op de telefoon (op de bloggersgroep op Happening na, TE grappig!).

Een tijdje geleden las ik een post van Sleeping Lion en om heel eerlijk te zijn had ik hetzelfde kunnen schrijven. Het kijken naar de cijfertjes, je concurrentie (alleen dat al haat ik! Ik wil vriendjes zijn.) en hoe je maar kunt groeien. Bovendien is echt iedereen ineens expert en deelt blogtips. Ik word daar soms een beetje onzeker (en van die blogtips moe) van.

En daarom vroeg ik me afgelopen weekend af waarom blog ik nu eigenlijk? Het kost tijd, heel veel tijd dus waarom doe ik het? Eigenlijk is die reden t.o.v. twaalf jaar geleden toen ik mijn eerste blog startte niet veranderd. Ik vind het leuk. Absoluut, zonder twijfel. Ik hou van bloggen, ik hou van mooie foto’s maken, printables delen en teksten schrijven.

Maar ik ga het wel proberen los te laten. Bloggen is mijn hobby en ik heb besloten dat ik het ook zo ga benaderen. Als ik een paar dagen niet kan plaatsen.. so be it! Ik ga me daar niet meer schuldig over voelen. Bijkomend voordeel: als we nu allemaal iets minder zouden bloggen zouden we bovendien minder ongelezen items hebben in Bloglovin’. Mennn dat zou ook minder ik-moet-nog-teveel-lezen-in-Bloglovin’-stress opleveren ;-).

LNNK.nl / Bringinghappiness.nlOverigens veroordeel ik bloggers die van hun blog hun werk willen maken niet hoor. Eerlijk is eerlijk, ik wil ook best mijn geld verdienen met bloggen. De hele dag met mijn blog bezig zijn en daar ook nog geld mee verdienen lijkt me fijn. Het lastige is alleen dat je daarvoor de commerciële kant op moet en ik kan dat voor mezelf niet altijd kan verenigen met eerlijke en oprecht zijn.

Feit is wel dat ik van het ontdekken van nieuwe producten hou. Heerlijk vind ik dat en daarom schrijf ik daar ook over. In de meerderheid van de gevallen koop ik de spullen zelf. ‘Voor mijn blog’ roep ik dan in de winkel tegen mijn hubbie die me dan vaak met zo’n blik aankijkt van ‘ja ja’. Soms krijg ik ook spullen opgestuurd en dat is natuurlijk gewoon heel erg fijn, want mijn bankrekening is er soms ook gewoon wel even klaar mee. Wel selecteer ik vooraf al of ik een review wel of niet wil doen en ik zeg vaker nee dan ja. Sommige producten passen gewoon niet bij mij en mijn blog.

Uhm ja.. om een lang verhaal kort te maken, ik ga een POGING doen om mijn blog af en toe los te laten. Nu besteed ik er zoveel tijd aan dat ik soms geen tijd meer heb om bij jullie allemaal te reageren. Terwijl dat maakt dat ik bloggen altijd zo leuk vond. Het leren kennen van mensen en interactie met elkaar. Ik heb daar uiteindelijk namelijk een hele leuke vriendin aan over gehouden.

Ik ben overigens benieuwd hoe jullie hier in staan? Ik hoop dat jullie hier geen last van hebben. Ongedwongen bloggen is namelijk veel fijner!

 • Natasja
  7 mei 2015 at 16:42

  Dit (her)ken ik. Ik heb ook met enige regelmaat last van een blog-dip, onzekerheid over statistieken en wat zou ‘moeten’ en moet mezelf ook af en toe echt opnieuw herinneren aan het feit dat het vooral een hobby is. Niks mis met een paar dagen geen nieuwe content online, nee zeggen tegen samenwerkingen en niet alleen maar meer en beter. Dikke kans zelfs dat nu je dit besloten hebt, je ineens weer ontzettend veel zin hebt om met je blog bezig te zijn 🙂

  • Natasja
   7 mei 2015 at 16:46

   En zo niet, ook prima toch? (was weer eens te snel :’))

   • Lonneke
    7 mei 2015 at 20:14

    @Natasja: Helemaal waar! Uiteindelijk zit ik natuurlijk vooral mijzelf dwars met mijn onzekerheden, maar ik merk dat er meer mensen zijn die daar last van hebben.

 • Saar
  7 mei 2015 at 16:58

  Herkenbaar! Ik heb me dit vanaf het begin voor genomen, omdat een aantal bloggers dit fenomeen reeds aanhaalden. Ik moet me er vaak aan herinneren aan dat voornemen.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:18

   @Saar: Heel verstandig!

 • Sanne - loveisthenewblack
  7 mei 2015 at 17:04

  Pfoe, ik dacht even dat je ging schrijven dat je gaat stoppen.
  Ik ben ook echt gestopt met bloggen zien als ‘werk’. Ik blog als ik het leuk vind en als ik daarmee groei: prima. En anders niet. Bloggen hoeft echt niet om geld te draaien. De leuke mensen die ik heb leren kennen door bloggen zijn meer waard dan persevents, duizenden bezoekers of herkend worden op straat.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:19

   @Sanne: Precies, zo wil ik het ook weer meer zien. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook altijd wel deed hoor. Ik ga m.b.t. mijn blog eigenlijk altijd wel mijn eigen weg, maar merk toch dat ik me soms ‘opgejaagd’ voel ofzo. Het zit allemaal in mijn eigen koppie..

 • annouska
  7 mei 2015 at 17:07

  Jij omschrijft het gevoel waar ik al een tijdje mee rond loop en struggel. Vandaag werkte het internet niet en ik merkte dat ik zoveel meer rust heb en dat ik weer naar andere dingen ga uitkijken. Ik heb zelf al stapje terug genomen van mijn blog en blog alleen nog wanneer ik het wil en zo blijft het leuk. De rest van social media kijk ik alleen wanneer ik zin heb, geen druk niks!

  Ik hoop dat je voor jezelf de rust terug vind en meer je kan focussen op belangrijke dingen in het leven.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:20

   @Annouska: Dank je en dat hoop ik voor jou ook. Ik heb me trouwens ook voorgenomen om mijn laptop tijdens mijn vakantie niet mee te nemen. Grote stap voor mij 😉

 • Anne-Ruth Dekker
  7 mei 2015 at 17:08

  Goed stuk en zoo herkenbaar!

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:21

   @Anne-Ruth: dank je wel!

 • Chris
  7 mei 2015 at 17:12

  Heel herkenbaar! Het lijkt me een goed streven om het wat meer los te laten en er weer wat meer van te (kunnen) genieten. Dat probeer ik ook, wat er soms toe leidt dat ik zelfs een maand geen nieuw artikel post. Maarja, soms vraagt het leven naast het blog gewoon wat meer aandacht. Dat is ook genieten.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:21

   @Chris: Precies, amen!

 • Anne-Fleur
  7 mei 2015 at 17:15

  Ahh jammer dat het je zo’n gevoel is gaan geven!! Maar deze aanpak klinkt goed, het gewoon wat meer los te laten en zo weer het plezier terug te vinden! Daar gaat het uiteindelijk toch om:-)

 • Food Love and Happiness
  7 mei 2015 at 17:18

  Heel herkenbaar! Gewoon lekker doen, je mag hierin voor jezelf kiezen en je blog weer aandacht geven wanneer jij dat wil =)

  Ik worstel op het moment met dezelfde gevoelens hoor, maar ben er nog niet uit! Heb ook wat opgebouwd en wil dat niet laten verwateren. Plus: m’n blog brengt me ook veel leuke dingen… Achter de schermen nog maar even goed over nadenken dus 🙂

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:23

   Ja dat is het lastige. Soms denk ik wel eens dat het makkelijker is om een blog met meerdere personen bij te houden, omdat je dan wat minder druk hebt. Tegelijkertijd is een blog ook best wel persoonlijk.

 • Stella
  7 mei 2015 at 17:24

  Als iemand een voorbeeld voor mij is, blog wise, dan ben jij het. Je doet het echt ge-wel-dig, precies zoals ik het ook zou willen doen. Je hebt alle reden om je er heel blij mee te voelen, ik hoop dat je dat echt gaat doen. Dat verdien je. Loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik hoop dat het lukt! Knuffel!

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:24

   @Stella: Wat lief! Loslaten is zoooo moeilijk hé… *zucht* Fijn weekend meid!

 • Aïsha
  7 mei 2015 at 17:25

  Heel herkenbaar! Hoewel ik niet dagelijks blog en niet heel veel lezers heb voel ik toch de druk als ik al een paar dagen niks heb geschreven. Maar heb ook besloten dat als het niet kan, dan kan het gewoon niet.

  Ik lees jouw posts heel graag. Juist omdat het niet commercieel is en lekker vanuit jouzelf is geschreven. Geniet van je vrije tijd zou ik zeggen!

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:26

   @Aïsha: dank je wel, leuk om te horen. Het is vooral iets wat in mijn hoofd zit en dat is juist soms zo lastig. Ik zeg wel tegen mezelf, laat het los, maar ja makkelijker gezegd dan gedaan 🙂

 • Dita
  7 mei 2015 at 17:35

  Ik denk er hetzelfde over. Bloggen moet leuk blijven. Ik plaats nu om de dag een artikel maar het is geen ‘moeten” meer. Ik had ook altijd de druk dat er iets online moest. Nu heb ik dat niet meer. Ik vind dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Bij mij was dat en is dat nog steeds, op mijn vrije middag lekker bloggen maar komt er eens niets online is dit ook goed. Er zijn meer dingen die ik veel belangrijker vind, samen zijn met vriendlief, familie, vriendinnen en mijn werk wat ik ontzettend leuk vind.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:27

   @Dita: Ik ben nu ook om de dag gaan bloggen, want voorheen heb ik een periode elke dag gedaan en ik heb niet het idee dat mijn blog daar beter van werd. Dus zelfs al heb ik nu veel inspiratie, dan schrijf ik gewoon een beetje vooruit.
   En een vrije middag bloggen, het blijft heerlijk!

 • Jis
  7 mei 2015 at 17:46

  Ik snap je besluit helemaal! Ik heb gelukkig bijna nooit last van ik-heb-nog-niks-gepost-deze-week stress. Toch kan het soms even opkomen, terwijl bloggen natuurlijk gewoon leuk moet zijn. Mooi artikel! Liefs, Jis

 • Nienke
  7 mei 2015 at 17:52

  Oef ik dacht al dat je ging stoppen! Ik heb van dit gevoel helemaal geen last omdat mijn blog nog erg klein is, ik doe het volledig omdat ik het leuk vind 🙂

 • Iris
  7 mei 2015 at 17:56

  Ooooh ik schrok ook! Ik dacht ook dat je er helemaal mee wilde stoppen. Gelukkig niet zeg. Wel vervelend dat je er zo’n naar gevoel van kreeg. Ik hoop dat het loslaten goed komt! Ik heb er zelf gelukkig nooit zo veel last van *even afkloppen* Alleen als iemand een gemene reactie achterlaat ofzo, dan heb ik wel zoiets van oké doei waarom doe ik dit überhaupt nog :’)

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:29

   @Iris: Gemene reacties snap ik echt totaal niet! Gelukkig heb ik daar niet zoveel last van, want ik geloof dat ik dat erg lastig zou vinden.

 • Tiffany
  7 mei 2015 at 18:18

  Wat fijn dat je dit schrijft. Toen ik 5 jaar geleden begon met bloggen was het echt een hobby, heel relaxed. Tegewoondig lijkt het alsof je blog aan allerlei eisen ‘moet’ voldoen. Toen ik mijn huidige blog 1 jaar geleden begon had ik ook het gevoel dat ik van alles moest, waardoor ik helemaal geen plezier meer had in bloggen. Ik heb toen voor mezelf duidelijk gemaakt dat ik blog voor mijn plezier en dus hoeft het niet allemaal perfect en super professioneel. Haha die te volle bloglovin lijst is ook herkenbaar, dan denk ik: waar maak ik me druk om!! echt belachtelijk.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:30

   @Tiffany: Precies! En dat moet ik me ook meer gaan realiseren en er naar handelen. Het is een hobby en er zijn dingen in het leven die veel belangrijker zijn.

 • Nicky
  7 mei 2015 at 18:30

  Onbewust ben ik nu ook veel minder met mijn blog bezig. Ik heb hem onlangs verhuisd van Blogger naar WordPress, en nu laat ik het gewoon zijn beloop. Ik kijk wel of ik nieuwe reacties heb, en ik reageer er ook op, maar ik hoef niet x aantal bezoekers te hebben op een dag eer ik me gelukkig voel! Ik gebruik(te) mijn blog vooral voor mezelf. Om bij te houden hoe mijn moestuin verliep, hoe de bouw van mijn huis verliep, om mijn ei kwijt te kunnen, et voila. Ik gebruik het weer daarom! Al de rest komt vanzelf wel, als het moet. Geen druk, enkel plezier! 🙂

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:32

   @Nicky: En zo hoort het te zijn! Ik ben vrij perfectionistisch en daar heb ik voornamelijk zelf ook last van haha.

 • HesterAnne
  7 mei 2015 at 18:51

  Heel herkenbaar. Ik heb het inmiddels wat losgelaten. Ik blog voor mezelf maar wil natuurlijk wel graag dat mijn artikelen gelezen worden. Het schrijven zelf en het contact met andere bloggers/lezers vind ik het leukste. Daar gaat het me uiteindelijk om.

 • Lisette | Travellust.nl
  7 mei 2015 at 18:52

  Gelijk heb je! Ook ik stelde bepaalde eisen aan mezelf. Zo wilde ik minimaal 3 keer per week posten. Nu heb ik door dat het veel fijner is om 1 x per week een supergoed artikel te posten waar passie en liefde in zit dan 3 ‘matige’ artikelen ‘omdat het moet’.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:33

   @Lisette: Ja dat is zo en het is voor anderen ook makkelijker bij te houden!

 • Rensina Steursma
  7 mei 2015 at 19:44

  Oh wat herkenbaar.
  Ik zou zeggen gewoon en tijdje wat minder of helemaal niet bloggen en dan komt de zin vanzelf weer terug.
  En inderdaad dan wordt de bloglovin lijst ook weer wat minder 😉 haha nee grapje…
  Je blogs zijn altijd zo leuk en mooi dus, maar gewoon doen waar jij je goed bij voelt.
  Groetjes, Rensina

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:35

   @Rensina: Zo gaat het meestal wel ja, even rust pakken en hup daar is de inspiratie haha.

 • Marcella
  7 mei 2015 at 19:56

  Ik dacht, waar komen al die links vanuit jouw site vandaan. Maar iedereen was nieuwsgierig wie die vriendin dan is. Wat een lieve vermelding! Enne, jouw blog is heel herkenbaar hoor. Sinds mijn verhuizing blog ik dan ook minder. Zó druk geweest & nog steeds gehad 😉

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:34

   @Marcella: Gelukkig heb je bijna vakantie, kun je weer wat bijtanken én nieuwe inspiratie opdoen om over te schrijven!

 • Debbie
  7 mei 2015 at 20:03

  I feel you. Ik werk 40 uur per week en mijn blog is mijn hobby. Ik probeer enigszins constant te zijn en op zondag en woensdag een artikel te publiceren. Dat is vanaf januari goed gegaan, maar de laatste weken heb ik er weer twee overgeslagen. Ik vind artikels schrijven en fotograferen leuk, maar de achterkant vind ik ook super interessant. SEO, nieuwe lay-0out, nieuwe plugins en dat soort dingen. Ben niet goed in plannen, dus het is lastig om mijn aandacht op een goede manier te verdelen. Dus, gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:39

   @Debbie: Ik vind ook aller eromheen interessant en dat kost ook tijd inderdaad.

 • Linda
  7 mei 2015 at 20:25

  Gelijk heb je! Een verplichting maakt het er inderdaad niet leuker op. Wat voor mij werkt is om een klein beetje vooruit te “werken”, zodat ik altijd iets achter de hand heb. Dus ik schrijf wanneer ik er zin in heb maar plan het wel zo in dat er om de zoveel tijd iets nieuws online komt :-). Werkt voor mij nu goed!

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:40

   @Linda: Ja dat doe ik ook dus ik heb nog het een en ander klaar staan. Soms als ik veel geschreven heb wil ik alles dagelijks publiceren, maar ik probeer nu streng te zijn en ze echt om de dag klaar te zetten, zodat ik in periodes met minder inspiratie ook nog wat klaar heb staan.

 • Mira
  7 mei 2015 at 20:44

  Helemaal mee eens! Zodra je het bloggen als moeten gaat zien is het hobby gedeelte er wel een beetje van af denk ik.

 • smurfkuh
  7 mei 2015 at 20:46

  Heel herkenbaar! De lat in nederland ligt zo hoog tegenover andere landen.Ik blog op dit moment ook alleen als ik er zin in heb.

 • Suuz
  7 mei 2015 at 20:51

  Ik begrijp het helemaal! Loslaten en doen wanneer jij er zin in hebt! Ik lees je blogs altijd met heel veel plezier, maar jij moet er geen stress van hebben hoor, lekker genieten! Ik blijf je blog toch wel lezen 🙂

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:41

   @Suuz: Jij bent altijd zo’n topper, thanks meid!

 • Anne
  7 mei 2015 at 20:54

  Oh, ik was ook al even bang dat je ging stoppen :o. Gelukkig niet! Ik herken het wel een beetje, bij mij staat mijn blog de afgelopen paar weken op een veel lager pitje. In het begin voelde ik me daar schuldig over, maar er zijn gewoon andere dingen die echt belangrijker zijn. Bloggen vind ik vooral leuk als ik er ook écht zin in heb en tijd voor heb. Dus dan liever niets dan maar een afgeraffelde post :).

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:42

   @Anne: Precies! Er zijn veel belangrijkere dingen in de wereld dan mijn schrijfseltjes.

 • Marlous
  7 mei 2015 at 20:55

  Ha, ik ben blij dat je er niet helemaal mee stopt. Ik ken het wel hoor, ik had vorige week toevallig ook blogvakantie! Ik had al een dag gemist, vervolgens kwam ik om 23 uur ’s avonds thuis en moest ik eigenlijk nog een stuk online gooien.. Maar toen bedacht ik me dat als ik al een dag gemist had, dat een volgende ook niet zoveel zou uitmaken. En dat vervolgens het weekend ook wel geskipt kon worden. Was stiekem best fijn 😉

  Al kreeg ik deze week opeens weer allerlei leuke mailtjes en pakketjes binnen, dus er zitten ook weer hele leuke kanten aan. Het blijft gewoon lastig.

  Overigens moest ik lachen om je blogtips-moeheid. Het valt me op dat je het inderdaad veel ziet de laatste tijd. Ik ben er ruim een jaar geleden ook mee begonnen, maar wel met inhoudelijke artikelen (niet per se hoe je de meeste bezoekers krijgt). Nu had ik ook een blogtip-ideetje over spel- en stijlfouten die veel worden gemaakt, maar ik twijfel of mensen niet al blogtip moe zijn.. Ik zelf namelijk ook wel een beetje.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:56

   @Marlous: Dat heb ik ook hoor, de ene keer dat ik mwah en de andere keer komen er weer allemaal leuke mailtjes. Hoort er een beetje bij, ik denk dat je in je dagelijkse leven ook wel eens mindere dagen hebt.
   De blogtips staan hierboven misschien wat cru vermeld, omdat ik me er niet bij iedereen aan stoor. Bij jou bijvoorbeeld stoor ik me er totaal niet aan. Misschien omdat je al zo lang blogt. Soms zie ik blogposts op Facebook voorbij komen van mensen die net een jaartje bloggen en dan tips gaan geven hoe je succesvol kunt worden. Dat zit echt een beetje in mijn irritatiezone haha.

 • Karlijn
  7 mei 2015 at 21:04

  Kijk, ik kan hier nu wel een heel verhaal gaan schrijven. Maar het punt is dat ik het gewoon helemaal met je eens ben. Ik blog natuurlijk lang niet zo lang als jij, maar toch. En is bijna niemand die het gelooft, maar ik open Google Analytics misschien 1 keer in de 4 maanden. En dan sluit ik hem weer heel snel omdat ik er niets van snap. Natuurlijk vind ik het leuk als mensen mij volgen, maar dat is niet waarom ik blog. Dus ja, dan blog ik af en toe maar één keer in de week, als ik geen zin heb is het jammer. En lieve Lonneke, al blog jij één keer in het jaar, volgen blijf ik je! X

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:58

   @Karlijn: Wat ben jij toch een lieverd! En dat is precies wat ik leuk vind aan bloggen, in contact komen met mensen als jij. Al is het maar via de mail 😉
   Google Analytics moet je inderdaad maar niet teveel openen, kan leuk zijn, maar je ook onzeker maken. Maar goed.. at the end of the day it’s al in my head.

 • Dina
  7 mei 2015 at 21:12

  Lonneke ik begrijp je helemaal! Echt. HELEMAAL! Ik heb niet het idee dat ik een mega lange reactie hoef te schrijven, want eigenlijk heb jij alles al gezegd (en anders de anderen in de reacties wel). Lekker loslaten en gewoon een stukkie schrijven als jij er zin in hebt, zonder je schuldig te voelen als je eens niets online zet (want dat geeft echt niet).

  (oh en ik leer dat ook een beetje nu.)

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 10:59

   @Dina: haha kunnen we samen leren. Ik denk dat wij beiden reden hem om onszelf in acht te nemen, maar het is soms zo lastig hé? Want het is ook allemaal zo leuk 🙂

 • Sytse
  7 mei 2015 at 22:04

  Ik begrijp wat je zegt! Ik post om de dag en stress me soms dood (haha oké, ik stress wel eens) omdat ik eigenlijk geen tijd heb. Dan zit ik weer tot de vroege uurtjes achter m’n laptop om vervolgens weer een dag moe en chagrijnig te zijn. Goed dat je dit doet, ik kan dat nog niet.

  Een blogdip heb ik nooit, maar naast het op kantoor zitten, met m’n bedrijf bezig zijn, lief doen tegen DLVML en sociaal zijn vind ik soms de tijd niet. Dan maak ik maar tijd. Niet lief doen, niet borrelen. Blogtijd. Het is een hobby die op een baan lijkt. Maar gelukkig heb ik er nog steeds heel veel plezier in!

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:01

   @Sytse: Ja dat is wel waar, het is een hobby die op een baan lijkt. Alleen soms realiseer ik me dat ik er niet voor betaald word haha en dat ik het soms dus ook best wel even los mag laten.
   Knap dat jij altijd tijd maakt! Maar zolang je er plezier in hebt moet je dat ook vooral blijven doen. Ik denk dat dit bij mij wat veranderd is sinds ik een kleintje heb gekregen. Zo lullig als ze heel de dag in de box ligt terwijl mama achter de computer zit haha 😉

 • Rianne
  7 mei 2015 at 22:45

  Is dat niet ook waar het bloggen ooit voor bedoeld was 🙂 Laat die samenwerkingen, geld, aantallen bezoekers etc maar weg: gewoon bloggen voor jezelf en omdat je het leuk vind! <3

  Ps. Ik ben stiekem allang blij dat je niet helemaal stopt, want dat was wel wat ik dacht toen ik de titel las!

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:02

   @Rianne: Haha ik heb blijkbaar een schokkende titel gekozen, het was niet mijn bedoeling iemand te laten schrikken 🙂 Fijn weekend Rianne!

 • Lilian
  7 mei 2015 at 23:52

  Goed van je dat je even gas terug neemt als je dat zo voelt. Krijg je vast weer heel veel inspiratie van en dan ga je ’t weer meer doen 😉

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:02

   @Lilian: Ja zo werkt het wel ja 😉

 • Maaike Berbee
  7 mei 2015 at 23:59

  Heel herkenbaar. Het gaat om kwaliteit, en niet om kwantiteit. Liever af en toe een leuke oprechte blogpost dan alle dagen geforceerde stukjes. Laat de getallen lekker varen, zeker als je hebt besloten dat je blogt voor je eigen plezier! Af en toe een blogdipje is helemaal niet erg. Ik post ook af en toe een paar weken niets. Maar er komt altijd weer dat moment dat je vanzelf weer begint! (En anders maar niet… ;))

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:03

   @Maaike: Zo werkt het bij mij wel, ik blog nu al bijna 12 jaar en ik ben ooit een tijdje gestopt, maar ik kon het toch niet laten. Nee ik geef mijn blog niet zomaar op.

 • Lauriëtte
  8 mei 2015 at 08:04

  Ik ben het helemaal met je eens! Een tijdje geleden heb ik dezelfde keuze gemaakt en vanaf dat moment blog ik alleen maar wanneer ik dat wil, zonder mij verplicht te voelen.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:04

   @Lauriëtte: En dat voelt vast veel lekkerder?

 • sammie
  8 mei 2015 at 09:49

  Was even bang dat je ging stoppen!! Ben alweer van de schrik bekomen 😉 Bloggen moet inderdaad leuk blijven. Ik kijk niet te vaak naar de statistieken, ik doe gewoon wat ik leuk vind 🙂 Ik vind ook vooral blogs lezen en reageren erg leuk, denk dat ik daar ook wel de meeste tijd aan besteed 🙂

  • sammie
   8 mei 2015 at 09:52

   Moet trouwens eerlijk zeggen dat ik in de weekenden en op vrije dagen heel weinig aan mijn blog etc doe en dat bevalt heel goed 🙂

   • Lonneke
    9 mei 2015 at 11:05

    @Sammie: Heerlijk die vrije tijd he? Fijn weekend Sammie!

 • Nicetobeout
  8 mei 2015 at 10:51

  haha ik moet nog zoveel bloglovin lezen stress…herkenbaar! Ik ben hel verders helemaal met je eens. Ik merk alleen dat lezers weghollen als je niet zo frequent blogt en dat is jammer.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:06

   @Nicetobeout: Ja dat zeggen ze, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik blogs gewoon in Bloglovin’ heb staan. Zodra ze weer wat posten komen ze vanzelf weer naar boven. Als het een toffe blog is verwijder ik ze niet zo snel.
   In zijn totaliteit krijg je natuurlijk wel minder pageviews.

 • Vlijtig Liesje
  8 mei 2015 at 10:52

  Ik herken de hoos van posts met blogtips. Dat is inderdaad een beetje veel soms.

 • Fatima
  8 mei 2015 at 12:34

  Gelukkig je gaat wel door.
  Zo’n beslissing voelt erg fijn hé? De leuke blogs zijn de blogs uit enthousiasme en gedane inspiratie/creativiteit.
  Ik heb gewoon besloten dat actief bloggen niet bij mij past (vooral niet op dit moment in mijn leven). Op het moment dat ik druk voelde om te bloggen om hét bloggen kreeg ik gewoon niks uit mijn vingers. Dus ben maar heel snel gestopt met die idioterie. Gewoon bloggen wanneer je er zin in hebt.

  Ik juich zulke beslissingen alleen maar toe, zouden meer bloggers moeten doen want mijn bloglovin ontploft idd bijna.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:07

   @Fatima: Druk en creativiteit gaan niet zo goed samen helaas. Mijn Bloglovin’ ontploft ook echt en daarom is het hoogtijd dat ik weer eens een rondje ga doen 😉

 • Maris Maria Renne
  8 mei 2015 at 13:20

  Eerlijk gezegd verrast dit me, want ik dacht juist dat jij de balans wél had! Ik hoop dat je voor jezelf een manier vindt dat het weer prettig voelt. Voor mezelf ben ik erachter gekomen dat teveel erover piekeren in ieder geval niets helpt 🙂
  Ik post nu aanzienlijk minder i.v.m. mijn zwangerschapsverlof en ja: dat heeft effect op mijn statistieken. Tsja, so be it, dat lost zichzelf wel weer een keer op en oprechtheid (authenticiteit) en kwaliteit is veel meer waard dan geforceerd iedere dag een (matig) artikel eruit persen.
  Ook snap ik je afkeer t.o.v. commercieel ogende posts wel, maar ook hierin vind ik dat je eigen baas bent. Je bepaalt zelf met welk merk je in zee gaat en hoeveel je hiervoor betaald wilt krijgen en of je hiermee een bijverdienste of een volwaardig inkomen mee wilt realiseren. Ik denk dat het met jouw puurheid wel goed zit, dat je lezers er echt wel op vertrouwen dat jij niet gezwicht bent om voor het geld ergens over te schrijven 🙂

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:12

   @Maris: Aan de ene kant heb ik die balans ook wel. Ik trek me niet zoveel aan van blog-regeltjes en zeg vaker nee tegen een aanbod dan ja. En toch merk ik soms dat ik me ‘opgejaagd’ voel als ik naar andere bloggers kijk. Uiteindelijk is dat vooral mijn eigen onzekerheid en daar moet ik van mezelf wat mee doen. Ik vind bloggen namelijk heel erg leuk en ik ben ook niet per se tegen commerciëler bloggen mits een blogger keuzes durft te maken. Soms kom je een merk ineens op tig blogs tegen en dat valt op (overigens weet je dat niet altijd van te voren). Ach ja.. de wereld veranderd en zo ook het bloggen. Ik vind daar vanzelf mijn plekje wel weer in.
   Succes nog met de laatste loodjes!

   • Maris Maria Renne
    9 mei 2015 at 16:36

    Ik herken en begrijp dat wel. En ik hoor het ook van andere bloggers. Denk dat we allemaal wel eens een mindere, opgejaagde of onzekere periode hebben en dan toch gaan kijken bij ‘concullega’s’ (wat het er niet beter op maakt).
    Misschien dat het komt omdat ik momenteel maar over 40% van mijn hersencapaciteit beschik (gotta love them hormones!!!!), maar wat andere bloggers uit mijn ‘scene’ doen, hoe vaak en/of wanneer zal me echt werkelijk een worst zijn 🙂
    En dat werkt en voelt prettig, heb het te druk met mijn eigen gras bijhouden om te kijken of het elders groener is. Dat is heus wel eens anders dus (ik heb ook wel eens een dip), maar aan het einde van de rit heeft iedereen denk ik iets waar hij/zij goed in is en wat een ander niet kan. En juist in jouw/mijn scene (persoonlijke lifestyle blogs), zouden we ons al helemaal niet druk moeten maken. Er is geen andere Lonneke om met jou te concurreren (in tegenstelling tot een hele visvijver vol foodbloggers of beautybloggers!) en je hebt je eigen unieke kwaliteiten, zoals jouw foto’s en printables! Dan kan een concullega (of bevriende blogger) nog zo goed kunnen schrijven of een GA-expert zijn, wie weet is hij/zij wel stikjaloers op jouw eigenschappen.

 • Linda
  8 mei 2015 at 15:44

  Wat een herkenning in dit verhaal! Ik merk inmiddels wel een tweestrijd in Blogland. Aan de ene kant de bloggers die alles alleen voor het geld doen en aan de andere kant de bloggers die juist meer een drive hebben om goede content te schrijven. Een ieder moet zelf beslissen wat hij of zij doet, maar de druk neemt daarmee wel toe op de bloggers die wel dat artikel willen schrijven om de reden dat ze het een goed initiatief vinden. Regelmatig krijg ik commentaar: “Is dit gesponsord? Het lijkt er namelijk wel op!” Ik durf inmiddels bijna geen artikel meer te plaatsen over producten. Eigenlijk van de zotte, het moet wel leuk blijven.

  • Lonneke
   9 mei 2015 at 11:17

   @Linda: Dat is ook vervelend, soms wil je gewoon iets schrijven omdat je enthousiast bent. Ik bedoel, ik koop de meeste spullen waar ik over schrijf zelf.

 • Anita | mindjoy
  8 mei 2015 at 22:00

  Heel herkenbaar en kwaliteit gaat voor kwantiteit! Loslaten is een goede beslissing, zou ik ook wat meer mogen doen. Ik ga in ieder geval offline dagen inplannen want internet kan je zo in beslag nemen.

 • Wieneke
  8 mei 2015 at 23:28

  Hoppa! Amen!

  • Lonneke
   8 mei 2015 at 23:31

   @Wieneke: 😉

 • Annelies
  9 mei 2015 at 09:29

  Ik was even bang dat je ging zeggen dat je ermee stopt. Sinds heel kort volg ik je blog en ik vind het ontzettend leuk om je blogs te lezen. Ik vind het wel een heel mooi besluit om minder te gaan bloggen en meer tijd te nemen voor de andere dingen in het leven. Mijn blog is afgelopen donderdag voor het eerst online gegaan (geen reclame!) en nu pas krijg ik door hoe veel tijd er eigenlijk in zit. Daar denk je als lezer niet altijd over na. Geniet van je vrije dagen tussendoor, dan maar wat minder (maar wel hele leuke) blogposts.

 • Suzanne
  9 mei 2015 at 11:54

  Ik begrijp je volledig. Zelf zat ik in dezelfde situatie, het werd moeten in plaats van hobby en het leuk vinden. Inmiddels ben ik er mee gestopt, ondanks dat ik het zo nu en dan zeker mis! Ook het lezen van blogs wat voor mij op een gegeven moment bijna een verplichting werd omdat ik al die lieve meiden leerde kennen heb ik op een laag pitje gezet. Inmiddels lees ik wanneer ik er zin in heb en kom ik zo nu en dan bij mijn favo blogs terug (hier!) Doe je ding! Ik begrijp je volledig en ook met een artikeltje minder blijf ik hier zeker komen en vooral lekker lezen!

 • blauwesokken
  9 mei 2015 at 15:30

  Gelijk heb je hoor! Zo blog ik al jaren. Soms baal ik er wel weer van dat ik periodes heb waarin ik errrrug weinig blogjes plaats, maar mijn ‘echte leven’ gaat altijd voor ‘online leven’! En ik vind zoveel leuk om te doen 🙂
  Google analytics snap ik niet en heb ik nog nooit bekeken van mijn eigen blog, laat staan dat van anderen trouwens.
  Succes met loslaten, en je blog blijft echt nét zo leuk hoor! Ik ben sowieso fan!

 • Maai
  9 mei 2015 at 17:20

  Na de bevalling van mijn derde weet ik echt niet meer hoe ik tijd moet vrijmaken voor mijn blog. Ik heb zo veel andere prioriteiten op het moment. Een baby laat je gewoon niet met rust. Dus ik sta er precies zo in als jij alleen die ik dat al een tijdje langer. Ik moet toegeven dat ik het jammer vind dat ik er op het moment niet meer tijd in kan steken maar dat stressen is het me ook niet waard. Het is gewoon even niet anders. Succes meis, blij dat je niet besloten hebt te stoppen, daar was ik even bang voor na het zien van je titel. Liefs

 • Mieke
  9 mei 2015 at 22:32

  Zo herkenbaar en ik ben het zo met je eens!! Bloggen is een hobby, moet ook leuk blijven. Volg je gevoel, dan zit je altijd goed. En jouw blog is zo super mooi en verzorgd, ik denk dat jij inmiddels echt wel heel wat vaste bezoekers hebt die toch wel terug zullen keren als je een tijdje wat minder post.

 • Eva
  10 mei 2015 at 16:47

  Wat goed beschreven en je hebt zo ontzettend gelijk! Ik heb echt moeite met het loslaten nog, kan mezelf echt voor m’n kop slaan als ik weer de Monday Madness eens vergeten ben, of als ik echt een week ineens niet meer geblogd heb. Maar kwaliteit is zoveel belangrijker dan kwantiteit en dat vergeet ik (naast die blogjes die ik dan niet schrijf) ook nog wel eens.

 • Lisette
  10 mei 2015 at 20:15

  Goeie post! Ik sta er precies zo in… Ik wil alleen bloggen als ik ook iets te vertellen of te laten zien heb en niet ‘om het bloggen’. Ik post zelf vrij onregelmatig. Blog-marketing technisch gezien ‘not done’ zegt men, maar he, het is mijn blog 🙂 En ik ben het helemaal met je eens dat het best iets minder mag, zodat we de tijd hebben om al het mooist ook ECHT te lezen!

 • Paul
  10 mei 2015 at 21:04

  Ik kan me aansluiten in een lange rij van lezers die het met je eens zijn. Al een hele poos blog ik sporadisch, en dat bevalt me prima moet ik zeggen. Natuurlijk zie ik ook wel dat bloggers die dagelijks schrijven meer bezoekers hebben, en meer reacties krijgen…. maar ik ga mezelf niet in de stress werken om vaker te posten. Of een afgeraffeld postje plaatsen waar nauwelijks een gedachte achter zit. Het is een hobby en het moet wel leuk blijven.

  Jammer genoeg zie ik nog veel bloggers die wel elke dag iets online plempen. Dat verschijnt jammer genoeg dan in je BlogLovin tijdlijn, en daar besteed je dan weer bakken met tijd aan…. Om te voorkomen dat ik daar veel tijd in steek heb ik twee maatregelen genomen: ik gooi eerder bloggers de tijdlijn uit die vooral op kwantiteit zitten. En ik reageer alleen nog bij andere bloggers als ik zelf eerst weer een stukje heb geschreven. Dat zorgt ervoor dat de balans tussen blog en andere dingen goed blijft, en de creativiteit die ik in mijn blog kwijt kan op nummer 1 blijft staan.

 • Zwartraafje
  13 mei 2015 at 18:30

  Ik kan eerlijk zeggen dat ik niet bezig ben met het aantal bezoekers van mijn blog. Wel geniet ik van iedere reactie die zo’n bezoeker achterlaat. Ik vind het super dat men niet enkel een blogpost leest maar ook nog eens de moeite doet om de blogger te laten weten wat ze er van vinden. Zelf probeer ik dan ook zo vaak mogelijk op blogposts te reageren. Daar kruipt inderdaad veel tijd in, maar het maakt het bloggen wel heel bijzonder voor me. Het enige dat ik moet afleren is ‘het te goed willen doen’. Vermits ik hier al van kinds af aan mee kamp vrees ik dat het een blijvend probleem zal zijn. Ik besef wel dat er niet elke dag een artikel moet verschijnen, maar heb momenteel nog steeds zoveel ideetjes dat ik die allemaal wil uitwerken én dan spendeer je al snel heel wat uren achter de computer.

 • Tessa
  15 mei 2015 at 16:44

  Heel herkenbaar, en goed van je dat je dit besluit hebt genomen. Ik denk dat het een heel gezonde benadering is van het bloggen. Tuurlijk, bloggen is te gek, maar het moet geen ‘moeten’ worden.
  Ik heb vorig jaar een periode gehad waarin het persoonlijk minder ging, en toen merkte ik dat ik er geen problemen mee had om het bloggen -tijdelijk!- los te laten. Des te leuker was het weer om na deze periode van relatieve rust weer terug te keren. Even opladen, of juist bewust energie sparen, voelt soms zo goed!

 • Elisa van Kostelijkleven
  25 mei 2015 at 10:25

  Bloggen moet een hobby zijn, je moet het doen omdat je het leuk vind. Niet omdat je je verplicht voelt… Ik snap je keuze en heb mijn blog een tijdje geleden ook volledig om gegooid 🙂

 • Sheila
  4 december 2015 at 11:47

  Ik snap je helemaal!! Want laten we eerlijk zijn, dat is ook de reden waarom ik toen ben gestopt. Op een gegeven moment was ik er gewoon klaar mee. Bloggen hield me teveel bezig en ik genoot minder van de échte dingen in mijn leven. Ik miste tussendoor wel eens het bloggen, maar het leverde me ook heel veel tijd op. Dat jij al die tijd trouw geblogd hebt, vind ik echt knap. En daar heb ik alle respect voor. Ik wil nu niet voor de 2e keer in die valkuil vallen. Ik moet nog wennen aan de nieuwe blogwereld (je weet wel hoe het toen was) met cijfers, concurrentie en het FT kunnen bloggen. Ik heb me voorgenomen me daar niet druk om te maken. Eerst mijn eigen weg maar weer vinden, zodat ik het ook leuk blijf vinden. Want interactie is uiteindelijk veel leuker dan een artikel krijgen.

  Al vind ik het ook bijzonder dat ik nu al een product mocht reviewen en het me toegestuurd is in de korte tijd bloggen, terwijl ik dat vroeger in die jaren bloggen nog nooit had gehad. Maar ja, dat bestond toen nog niet echt 🙂

Stay weird