Instagram #1

Zwangerschap

Het derde trimester is in zicht (halleluja)

15 oktober 2015
Relax mama - Bringinghappiness.nl

Zoals jullie wellicht wel weten ben ik niet zo van de wekelijkse updates rondom mijn zwangerschap. Zoveel spannends is er per slot van rekening niet te melden. Ik kan me voorstellen dat je bij een wekelijkse update denkt ‘frankly deer, I don’t give a damn’ en dat kan ik heel goed begrijpen. In zekere zin heb ik de meeste kwaaltjes (langdurige 24/7 misselijkheid, zwangerschapsdiabetes, bekkenklachten en ziekenhuisopname) al benoemd en daar word niemand echt vrolijk van en dat is toch eigenlijk wel een klein beetje het idee van mijn blog. Je weet wel.. iets met happiness en zo.

Grappig om dan op sommige sites te lezen dat je in het derde trimester last kunt krijgen van kwaaltjes. Pff.. dan pas??

Om heel eerlijk te zijn kan me dat allemaal niet meer zo schelen. Ik heb zin in het laatste trimester en ik vind het een fijn idee dat ik langzaamaan richting de bevalling ga. Niet omdat ik bevallen zo lekker vind (who does?), maar ik ben inmiddels erg nieuwsgierig naar ons meisje. Bovendien vind ik het ook allemaal erg spannend.. hoeveel invloed heeft de zwangerschapsdiabetes bijvoorbeeld op de groei van ons kindje. Komende week heb ik een echo en ik ben heel erg benieuwd hoe het met haar groei staat. Ik hoop zo dat ze op schema ligt en dat het dieet dus helpt. Maar de kans bestaat natuurlijk dat ik naast de langwerkende insuline toch ook kortwerkende insuline moet gaan spuiten? Het laatste trimester zal nog even hard aanpoten zijn, dat is een feit. Bring it on!

In de tussentijd maak ik alvast een boodschappenlijstje aan in Wunderlist met alleen maar lekkere dingen mét suiker!

 • Dita
  15 oktober 2015 at 07:18

  Wat gaat het toch snel allemaal! Succes de laatste maanden.

 • Judith
  15 oktober 2015 at 08:13

  Oh en het is zo lekker als ze er dan weer zijn! Hier de kraamweek alweer voorbij! En ik moet zeggen dat ik er weer zin in heb alles zelf te doen (al was het super fijn dat alle was continue gestreken en wel in m’n kast lag😉)… Ik zei net tegen Sander heerlijk om je weer een beetje normaal te voelen zonder buik enzo! M’n lijf weer een beetje terug! En dat kroelen hè met zon frutseltje zo fijn! Dus keep on going Lonneke, YES you can!

  • Lonneke
   16 oktober 2015 at 11:14

   @Judith: Ja het is wel fijn als je, je eigen huis weer terug hebt. Kraamzorg is fijn, maar op een gegeven moment wil je gewoon met je gezin zijn. Geniet lekker van je verlof Judith, je hebt een prachtig gezin 🙂

 • Dina
  15 oktober 2015 at 08:49

  Zo cliché wat ik nu ga zeggen (maar het is echt zo!): Wat gaat het snel! Ik hoop dat alles goed is met de kleine meid en dat je je ondanks de suiker goed voelt.

  • Lonneke
   16 oktober 2015 at 11:15

   @Dina: Ach het zijn niet voor niets clichés, het is gewoon zo. Zul je zelf ook wel gaan merken, voor je het weet is dat kleine prulletje er 😉

 • Frauke
  15 oktober 2015 at 08:53

  Succes met het derde trimester! Ik snap best dat je niet zo vrolijk staat te springen, ik duim dat het allemaal goed gaat en dat jullie meisje goed groeit! X

 • Marloes
  15 oktober 2015 at 09:00

  Het lijkt me inderdaad wel erg pittig van wat ik lees op je blog, maar je kan het! Heel veel succes en hopelijk toch ook veel plezier tijdens deze bijzondere laatste weken!
  – X Marloes

  • Lonneke
   16 oktober 2015 at 11:16

   @Marloes: Gaat helemaal goed komen! dank je wel.

 • Maris Maria Renne
  15 oktober 2015 at 09:11

  Yay: the end is neer! Nog even volhouden 😘

 • Maris Maria Renne
  15 oktober 2015 at 09:12

  NEAR.
  Stomme autocorrect 😐

  • Lonneke
   16 oktober 2015 at 11:16

   @Maris maria renne: haha ik HAAT autocorrect 😉

 • Puck
  15 oktober 2015 at 09:56

  Nog een paar maandjes en dan is het allemaal voorbij! En dan kijk je af en toe terug en bleek het toch best snel gegaan te zijn.
  Overigens ga je dan echt geen tijd hebben om allemaal lekkere dingen te maken, want dan ben je vooral bezig met poepluiers en flesjes. Misschien hier en daar een reep Tony Chocolonely kopen ofzo.

  • Lonneke
   16 oktober 2015 at 11:16

   @Puck: Oh maar ik ga die lekkere dingen niet maken hoor 😉 dat laat ik doen whahaha.

 • Anita
  15 oktober 2015 at 10:03

  Hoop dat je het derde trimester goed doorkomt! Je bent al over de helft, nog even door bikkelen!

 • Stella
  15 oktober 2015 at 10:27

  Jeetjemina, ik gun het je echt zo erg dat het allemaal wat minder wordt, die kwaaltjes. En bevallen lijkt me inderdaad echt alles behalve een opluchting, maar de periode erna wel. Want èn dan is je kindje er en kun je eindelijk zien moe ze eruit ziet en dat soort dingen, èn dan zit die vervelende zwangerschap met al haar kwaaltjes er lekker op. Nog even doorbijten (makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik wilde toch iets bemoedigends zeggen!). Liefs!

  • Lonneke
   16 oktober 2015 at 11:18

   @Stella: hartstikke lief meid! Het is ook niet zo dat ik nu in een ware hel zit hoor. Ik kan er soms ook wel echt van genieten, maar het is net wat anders dan de vorige keer. Ik moet er alleen ook af en toe goed bij stil staan dat het iets moois is haha.

 • Inge
  15 oktober 2015 at 12:50

  Het einde komt langzaamaan in zicht. Ik hoop natuurlijk dat alles goed gaat met de kleine en met jou! 🙂

 • Suuz
  15 oktober 2015 at 17:27

  Woow wat vliegt de tijd!! heeel veel succes en ik duim dat alles goed blijft gaan met jullie! Ik kan ook niet wachten om straks jullie mooie meisje te zien! Zorg goed voor jezelf, en geniet waar het kan!

 • Saskia
  15 oktober 2015 at 20:03

  Succes met het laatste trimester! Wat vervelend dat je last hebt van veel kwaaltjes, dan kan ik begrijpen dat je uit kijkt naar de bevalling (vooral de periode erna dan).

 • Eva
  18 oktober 2015 at 22:37

  Wat fijn dat het al bijna zover is Lonneke! Ik hoop dat alles goed gaat daar en nog even volhouden en hopelijk wat extra genietmomentjes nu het eind in zicht is. Liefs!

 • Tamarah
  19 oktober 2015 at 08:01

  Succes met (en geniet van) het laatste trimester!

  • Lonneke
   19 oktober 2015 at 09:43

   @Tamarah: Dank je wel!

 • Marcella
  23 oktober 2015 at 20:43

  Jeej, wat fijn dat het einde al wat in zicht komt. Ik kan me voorstellen dat je erg benieuwd wordt naar je meisje, maar dat je je ook zorgen maakt om haar groei. Hopelijk komt alles helemaal goed, en ook met jou! Je hebt al veel gedoe gehad, dus op naar een fijnere periode. Lekker genieten straks! XX

Stay weird