Instagram #1

Recepten

Havermoutpap is wel lekker (echt!)

12 maart 2013
Havermout - Bringinghappiness.nl

Ik heb had nooit gedacht dat ik havermoutpap lekker zou vinden. Alleen de gedachte al aan zo’n substantie met warme melk deed me al walgen. Maar ik ging lijnen, zocht een andere ontbijtroutine en vond heerlijke recepten. Havermoutpap bleek heel lekker te zijn, echt heel lekker! Walg jij ook van het idee? Ik daag je uit, probeer het eens! Mocht je het dan nog walgelijk vinden? Soit! Maar misschien vind je het wel net zo heerlijk als ik!

Havermout - Bringinghappiness.nl

IngrediΓ«nten

voor 1 persoon
β–² 45 gram havermout
β–² 200 ml amandelmelk (gewone melk mag uiteraard ook)
β–² 100 ml water
β–² 1 appel
β–² kaneel
β–² ahornsiroop/honing/agavesiroop (waar je voorkeur naar uit gaat)

Garnering Indien gewenst en naar smaak
β–² Amandelschaafsel
β–² Cashewbutter (of pindakaas)

Bereidingswijze

β–² Weeg de havermout af en doe deze in een pannetje. Je hebt verschillende soorten havermout. In de supermarkt vind je vaak de rolled oats. Die zijn heel dun. Ik gebruik havermout van de Tuinen die iets dikker is. Deze laatste heeft een langere bereidingstijd. β–² Giet de amandelmelk en het water erbij en breng aan de kook. β–² Laat zolang koken als op de verpakking staat. De havermout die ik gebruik moet een minuut of 12/15 koken, die uit de supermarkt over het algemeen maar 5 minuutjes. β–² Schil en rasp ondertussen de appel. β–² Voeg de appel op het laatst toe, samen met de kaneel en de siroop en kook nog even goed door. β–² Giet alles over in een bakje en garneer met wat jij lekker vindt! Bijvoorbeeld met: pindkaas, kokos, amandelen, vijgen, dadels of vers fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eet smakelijk!

 • Dina
  12 maart 2013 at 07:05

  Ik lust dat echt niet zo graag.

 • Sas
  12 maart 2013 at 08:23

  Ook niet echt mijn ding… ^^

 • Joyce
  12 maart 2013 at 08:28

  Hmm nee ik heb het laatst nog geprobeerd, maar vind het echt niet lekker.. πŸ˜‰

 • Marcella
  12 maart 2013 at 12:17

  Ik ben helemaal favoriet! Ik maak hem ongeveer hetzelfde, maar dan met 250ml soyamelk en zonder water. Ik zoet hem niet, maar doe er wel altijd rozijntjes of besjes bij. En kaneel en de appel en soms nootjes. Yum Γ©n je zit zo lekker lang vol!.

  • Lnnk
   12 maart 2013 at 17:40

   @Marcella: Ja het water is meer punten-technisch πŸ˜‰

 • Nina
  12 maart 2013 at 15:29

  Ik denk dat hele tijd dat ik het niet lust.. Misschien toch maar weer eens proberen.

 • Olga
  12 maart 2013 at 15:59

  Ik hou meer van muesli of ‘iets’ door de yoghurt πŸ™‚ maar het lijkt me niet verkeerd om eens uit te proberen!

  • Lnnk
   12 maart 2013 at 17:39

   @Olga: Dat vind ik ook heerlijk! πŸ™‚

 • Lief meisje
  12 maart 2013 at 16:35

  Ik had eigenlijk gisteravond een hapje moeten nemen van de pap die er nog stond. Want dat was havermoutpap. Rijstepap vind ik heerlijk met bruine suiker.

 • Bo
  12 maart 2013 at 16:50

  Ik vind havermout wel lekker, maar ik heb het nooit gegeten op jouw manier. Een keertje proberen! πŸ˜‰

 • Serena
  12 maart 2013 at 17:07

  Je kunt op je kop gaan staan. Ik eet echt niks waar stukjes in zitten. Ik weiger…
  At als baby al geen pap, kun je nagaan!!!

  • Lnnk
   12 maart 2013 at 17:39

   @Serena: haha ja dat vermoeden had ik al. Zoiets heb je al gezegd πŸ™‚ Je kunt het altijd nog door de blender gooien πŸ˜‰

 • Elke
  12 maart 2013 at 17:48

  Zo klinkt havermoutpap echt heerlijk! πŸ™‚

 • Fatima
  12 maart 2013 at 20:32

  Ameeeeeeeeeeeen!

  havermout en ik zijn gewoon vriendjes voor het leven!
  ik ben vooral van de overnight oats maar ga ik binnenkort eens aan de slag met warme havermout

 • Iris
  13 maart 2013 at 10:57

  Jummie! Ik las laatst ook iets over rijstvlokken, dat wil ik ook graag nog proberen.

 • annouska
  13 maart 2013 at 21:46

  Nee sorry ik pas..

 • Foodloveandhappiness
  18 maart 2013 at 21:06

  Het ziet er ook echt niet smakelijk uit…ik vond het ook nooit lekker, tot ik gezonder wilde eten (ik ontbeet nooit). Onlangs heb ik het weer opgepakt en ontbijt ik altijd (op werkdagen) met pap, en eigenlijk vind ik het heerlijk! (en ik voeg er niets aan toe). Gezond, goed voor de spijsvertering en lekker iets warms voordat ik de deur uit moet πŸ™‚

Stay weird