Instagram #1

Recepten

Havermout met dadels en appel

19 januari 2014
Havermout - Bringinghappiness.nl

Vanmorgen maakte ik voor het eerst sinds tijden weer een havermout. Hoewel dit mijn favoriete ontbijt is kreeg ik het door de misselijkheid gewoon niet weg. Bovendien had ik gewoon geen energie om ’s morgens nog te koken. Deze ochtend begon ik goed en ik besloot weer eens havermout te maken. Een tijd geleden kocht ik medjouldadels en ik vind deze zo lekker! Deze havermout met dadels en appel is dan ook mijn favoriete havermoutversie. De nieuwe VT-wonen erbij, zonnetje op mijn gezicht… een goed begin van de zondag dus!

Havermout - Bringinghappiness.nl

Ingrediënten

▲ 40 gram havermout
▲ 250 ml (amandel)melk
▲ scheutje water
▲ 1 appel
▲ 4 medjouldadels
▲ kokosbloesemsuiker
▲ amandelen
▲ kaneel of koekkruiden
Havermout - Bringinghappiness.nl

Bereidingswijze

▲ Kook de havermout volgens aanwijzingen op de verpakking in de amandelmelk. De havermout die ik heb kook ik 15 minuten, maar havermout uit de supermarkt hoeft meestal maar een minuut of 5 te koken. Mocht de havermout bijna droog koken voeg er dan wat water aan toe. ▲ Snijd in tussen de appel in kleine stukjes en voeg deze aan het einde van de kooktijd toe aan de havermoutpap. Laat een klein minuutje mee pruttelen. ▲ Snijd de dadels in stukjes en verwarm deze ook even kort mee. ▲ Voeg de kaneel/koekkruiden toe. ▲ Doe de havermout in een kommetje en strooi er wat gehakte amandelen overheen en een koffielepel kokosbloesemsuiker. Niet te veel, want de dadels maken het geheel al vrij zoet.

Heb jij een recept van mij gemaakt? Deel hem dan vooral met me op social media door de hashtag #bringinghappinessnl te gebruiken en me eventueel te taggen. Leuk!

Geniet nog van deze zondag!

 • Saskia
  19 januari 2014 at 14:49

  Ik heb sinds kort ook de smaak van dadels ontdekt. Zóóó lekker! Vanmorgen ook een soortgelijk recept als dit van de blog van Marcella gemaakt. Dat smaakte erg lekker. Denk dus dat deze er ook in gaat als zoete koek 🙂

  • Lnnk
   19 januari 2014 at 16:08

   @Saskia: Ja lekker he dadels! Vroeger at ik ze wel eens los als hapje met monchou, maar door allerlei gerechten is het ook heerlijk!

 • Stella
  19 januari 2014 at 15:01

  Een vriendinnetje van mij vertelde me dat havermout echt goed is om te eten voor een work out! En omdat ik deze zomer dan toch echt van plan ben om gezond te eten en zelfverzekerd(er) in mijn bikini over het strand te paraderen komt dit recept echt als geroepen! Klinkt erg lekker! Liefs, Stella.

  • Lnnk
   19 januari 2014 at 16:08

   @Stella: Het fijne is ook dat het goed vult, zodat je niet zo snel honger krijgt.

 • Robin
  19 januari 2014 at 16:42

  Havermout is over het algemeen net behangersplaksel, maar dit ziet er best goed uit (en het kan ook wel lekker zijn!)

 • Suuz
  19 januari 2014 at 17:04

  ik ben ook stapelgek op deze combi! yum! hopelijk kun je weer lekker genieten van je havermout breakkies.. zonder misselijkheid!

 • Dita
  19 januari 2014 at 18:23

  Dit ziet er lekker uit!

 • Marcella
  20 januari 2014 at 16:07

  Dat ziet er heerlijk uit! Goeie variatie van mijn inmiddels best wel standaard havermout met appel en kaneel. Ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken! 😉

 • cheyenne
  23 januari 2014 at 09:45

  oef, dat klinkt lekker! ik heb net toevallig dadels gekocht, eens uitproberen 😀
  xo, cheyenne

 • Arjanne
  20 oktober 2015 at 09:19

  Ik maakte al wel eens havermout met appel en kaneel, maar deze! Super lekker!

Stay weird