Instagram #1

Boeken Koken Reviews

Happy Days met the Naked Chef #ikkookboek

1 maart 2015

Week 4 van de kookchallenge #ikkookboek zit er inmiddels ook alweer op. De tijd lijkt voorbij te vliegen en het gaat me makkelijker af dan ik van tevoren had gedacht. Afgelopen week was kookchallenge-technisch niet echt een groot succes aangezien ik vanaf zaterdag zo’n beetje de hele week op bed heb gelegen. Eten was niet het eerste wat in me opkwam om heel eerlijk te zijn. Maar Lonneke zou Lonneke niet zijn als ze de uitdaging toch per se zou willen voltooien. En dus kookten we in twee dagen tijd, drie recepten uit het kookboek ‘Happy Days met the Naked Chef‘ van Jamie Oliver.

20150200LNNKNakedchefDit kookboek van Jamie Oliver staat echt al jaren in mijn kast. Het is tevens ook één van de kookboeken waar ik al vaker uit gekookt heb. In die zin wist ik al dat ik dit kookboek fijn vind. Sterker nog, ik heb nog een zestal boeken van Jamie Oliver in de kast staan. Zegt genoeg denk ik. Ik hou van zijn stijl, hoe hij eten op een bord weet te ‘husselen’ en het er dan altijd geweldig uitziet. Als ik zijn programma op 24Kitchen voorbij zie komen blijf ik altijd hangen.

20140200CurryHet eerste gerecht dat ik kookte was een curry (blz. 32). Dit gerecht stond al langer op mijn lijstje om eens klaar te maken, sterker nog ik had de curryblaadjes die erin moeten al maanden in huis. Ik hou van curry’s, het is een smaakvol gerecht waar je zo’n beetje van alles in kunt gooien. Je kunt kiezen voor kip of garnalen of je gaat gewoon lekker voor een vegetarische versie met bijvoorbeeld zoete aardappel. Deze curry was zeker lekker en het was niet eens overdreven veel werk om hem klaar te maken (lang leve mijn Magimix Le Micro!).

20140200Amerikaansepannenkoeken3Het tweede gerecht dat ik maakte, en ik moet bekennen dat ik hem al eerder maakte, zijn pannenkoeken USA (blz. 40). Deze pannenkoekjes zijn zo ontzettend lekker, heel luchtig door het opgeklopte eiwit. Een perfect ontbijtje voor het weekend. En zo zaten wij dan ook zaterdagochtend aan deze lekker pannenkoekjes. Niet die geprakte-banaan-met-ei-meuk-die-zogenaamd-geweldig-gezond-is-maar-eigenlijk-niet-zo-heel-lekker, maar gewoon deze lekkere pannenkoeken. Het is niet dat je er 20 per persoon eet dus ik ga om heel eerlijk te zijn dan liever voor de lekkere versie. Hoe ongezond je hem verder aankleed kun je alsnog zelf bepalen.

20140200ChiliconcarneHet derde gerecht, maakt ik omdat ik het sinds ik het huis uit ben nooit meer gegeten heb. Het trok me simpelweg niet, maar ik probeer met deze uitdaging juist dingen te koken die ik normaal niet kook. Het derde gerecht is dus chili con carne (blz. 31). Een collega raadde me dit recept al eens aan en ze had gelijk, het is echt ontzettend lekker! Dit is absoluut een blijvertje.

Aanrader dit kookboek?

Tja, what can I say, ik hou van Jamie Oliver. Dit kookboek staat vol met lekkere recepten en de recepten die ik gemaakt heb zijn me eigenlijk ook nog nooit tegengevallen. De foto’s zijn mooi, de verhalen fijn om te lezen.. ik hou ervan!

En komende week…

Kook ik uit ‘Doordeweeks‘ van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik schreef al wel eens eerder over zijn kookboek ‘Veg!‘ en het boek waar ik komende week uit ga koken is gloednieuw, want ik kocht het pas een paar weken geleden.

20140300doordeweeks

Oh ja…

Mijn voornemen was om in ieder geval een maand drie gerechten per kookboek per week te koken en dat voornemen is dus in ieder geval meer dan geslaagd. Tot dusver lukt me dit ook prima om het vol te houden, maar als het niet lukt ook prima. Wel wil ik blijven proberen om in ieder geval iedere week er een kookboek bij te pakken. Het is echt heerlijk (letterlijk) om elke week weer nieuwe gerechten te ontdekken.

Rensina doet ook mee met de kookchallenge, net als Sofie. Heb jij ook zin om mee te doen? Laat het me dan vooral weten, leuk!

Let op, in deze blogpost maak ik gebruik van affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 • Lenneke
  1 maart 2015 at 09:23

  Ik wil vooral gewoon een naked chef in m’n huis.

 • lonneke
  1 maart 2015 at 11:09

  Oh dit lijkt me echt een geweldig kookboek, dankjewel!
  En prachtige foto’s zoals altijd weer.
  Liefs Lonneke

 • Rensina Steursma
  1 maart 2015 at 11:54

  Wat een leuke gerechten, ze lijken me allemaal erg lekker!
  En wat lief dat je me hebt genoemd 🙂
  Ben benieuwd naar je nieuwe boek.
  Groetjes, Rensina

 • Margot
  1 maart 2015 at 12:56

  Wat zien de pannenkoeken er heerlijk uit!

 • Kimberley
  1 maart 2015 at 13:08

  Dit is echt een hele leuke challenge voor jezelf! Die pannenkoekjes lijken me onwijs lekker. De gezonde versie vind ik overigens ook gewoon heel lekker, haha. Maar goed, deze winnen het 😉

 • Suuz
  1 maart 2015 at 13:49

  Oeh ik ben gek op Jamie!!! heerlijke gerechten heeft hij, al ben ik nu ontzettend nieuwsgierig geworden naar je nieuwe kookboek zeg!

 • Xaviera
  1 maart 2015 at 14:16

  Haha ik moest erg lachen om ‘geprakte-banaan-met-ei-meuk-die-zogenaamd-geweldig-gezond-is-maar-eigenlijk-niet-zo-heel-lekker’, precies hoe ik erover denk! 😉 Die pannenkoeken van Jamie zien er heerlijk uit. Ik blijf ook altijd hangen als hij op 24Kitchen voorbij komt, geweldig die passie voor eten die hij heeft. Ik heb nog geen enkel kookboek van hem, daar moet gauw eens verandering in komen!

 • Elsbet | La Vie Pure
  1 maart 2015 at 15:47

  Aaaah die pancakes ♥

 • Liliane
  1 maart 2015 at 18:17

  Curry, jummieeee!
  Ik ga eens nadenken of ik mee ga doen aan deze challenge, vind het erg leuk bedacht 😀
  Moet ik even mijn kookboeken opscharrelen hoor 😉

 • Lidia
  1 maart 2015 at 19:59

  Wat heb jij geweldig leuke kookboeken! Dat allen al is inspiratie;-)

 • Joyce
  2 maart 2015 at 08:58

  Leuk boek denk ik. Ik heb zelf geen boeken van Jamie, maar blijf net als jij wel altijd bij zijn programma’s hangen op televisie.
  Misschien moet ik ook eens iets vaker nieuwe recepten uit proberen uit de vele kookboeken die we hebben 🙂

 • writingmonique
  2 maart 2015 at 09:38

  Ik ben gek op Jamie Oliver; deze gerechten lijken me ook weer heerlijk!

 • Linda
  2 maart 2015 at 21:00

  Ohhh die pannenkoeken zien er echt perfect uit! Maar ik vind bananenpannenkoeken wel. heel. lekker. 🙂

 • Andrea
  7 maart 2015 at 11:05

  Super leuke challenge!! Ik ga binnenkort ook meedoen, want heb hier ook veel boeken staan die nooit worden gebruikt. Eerst even de andere blogjes van jou hierover lezen!

Stay weird