Instagram #1

Mama & Mini

Hapjes voor je baby maken (HEMA blog)

1 juni 2016
HEMA voedingsbakjes - Bringinghappiness.nl

Mijn jongste dochter wordt al weer bijna 5 maanden oud. Langzaamaan kunnen we dus gaan beginnen met het geven van hapjes. Ik weet nog dat we dat bij de oudste vol spanning haar eerste hapje gaven, ze vond het niet vies, maar was ook niet echt dolenthousiast.

Voor HEMA schreef ik een blogpost met daarin een aantal tips en recepten voor het maken van eigen babyhapjes. Zelf maken is stukken goedkoper, je weet precies wat erin gaat en je kunt ook een voorraadje maken om in te vriezen. Je kunt de blogpost hier vinden.

Overigens gaf ik ook regelmatig gewoon een potje uit de winkel. De grap is dat ze die soms beter at dan mijn met zorg samengestelde gestoomde hapjes. Sta je dan met je goede gedrag, een baby haar neus ophaalt voor jouw zelfgemaakte verse zalm-met-worteltjes, maar dat viezig ruikend potje bruine bonen met appel uit de winkel binnen mum van tijd op eet. Duss…

HEMA voedingsbakjes - Bringinghappiness.nlDe voedingspotjes op de foto zijn uiteraard van HEMA en kun je hier vinden. Ik vind ze momenteel echt een ideaal formaat hebben om rozijntjes, druiven of kleine tomaatjes in mee te nemen voor mijn oudste dochter.

 • Nienke
  1 juni 2016 at 08:07

  Oh hahaha dat klinkt bekend dat de potjes uit de winkel er soms beter ingaan dan mijn zelf gekookte hapjes. Terwijl ik die zelf toch echt een stuk smakelijker vind… Leuke bakjes trouwens! Die kan je nooit genoeg hebben 😉

 • Frauke
  1 juni 2016 at 08:07

  Hé, wat een ontzettend leuke potjes! Ik zou die ook wel gebruiken, maar dan niet voor hapjes haha. Voor groenteknabbeltjes of wat beleg lijkt het me perfect! En typisch toch, dat van die kant-en-klaar potjes worden verkozen boven zelfgemaakte goeie dingen. Het verwondert me niks, haha! X

 • Nesrin
  1 juni 2016 at 16:29

  Dit is inderdaad een ideaal formaat voor stukjes komkommer of snoeptomaatjes. Perfect voor in de tas.

 • Kevin | NS kortingsacties
  13 juni 2016 at 21:32

  Deze bakjes zijn ideaal! Gebruik ze inderdaad ook voor rozijnen, worteltjes en tomaatjes voor de kids. Heb ze ook nog een maatje groter om powerseeds in te bewaren.

  Hilarisch trouwens he, dat ze die bonen met appeltjes prut liever hebben dan de vers gemaakte zalm puree (ik zou het wel weten hoor!).

 • Bo
  23 januari 2017 at 17:51

  Hallo,
  Mijn dochtertje is 2,5 maanden oud en ik wou graag je receptjes voor groenten/fruitpapjes lezen op de blog van Hema, maar als ik de link gebruik kom ik op de webshop uit.

  Groetjes first time mom Bo

Stay weird