Instagram #1

Online

Handige WordPress plugins

28 oktober 2015

Dat WordPress een erg fijn cms is om je blog bij te houden is voor de meeste mensen wel bekend. Eén van de grote voordelen is de hoeveelheid plugins die beschikbaar zijn. De mogelijkheden met WordPress worden hierdoor nog groter. Een tijd geleden deelde ik al een aantal fijne WordPress plugins die ik op dat moment zelf in gebruik had. Vandaag deel ik wederom een aantal handige WordPress plugins.

Broken Link Checker
Deze plugin controleert regelmatig al je linkjes, zodat je ze eventueel aan kunt passen wanneer ze niet meer kloppen. Heel fijn, want niets is zo vervelend als linkjes die niet meer werken. Ik probeer op deze manier zoveel mogelijk voor kloppende linkjes te zorgen.

Column Shortcodes
Op de pagina met linkjes naar mijn favoriete blogs maak ik gebruik van kolommen. Helaas zit dit niet standaard in WordPress en daarom maak ik gebruik van deze plugin. De plugin is erg makkelijk in gebruik en in een mum van tijd heb je een mooie tabel in gebruik.

Featured Images in RSS w/ Size and Position
Voorheen stonden mijn instellingen altijd zo dat je via rss de volledige blogpost kon lezen. Ik wilde dat graag aanpassen naar een beknopte weergave, maar helaas liep ik er dan tegenaan dat er bij Bloglovin’ geen foto meer werd getoond. Met deze plugin los je dat probleem op. Het is wel belangrijk dat je voortaan een featured foto/uitgelichte afbeelding kiest. Dat laatste is sowieso aan te raden, omdat veel mooie thema’s hier ook mee werken. Zelf heb ik het ooit met terugwerkende kracht in zitten stellen.. veel werk, maar het was de moeite waard.

Frizzly
Deze plugin zorgt ervoor dat er een button op de foto’s verschijnt om het bericht te delen op social media.

20150500SfeerOpschrijfboekjes2WordPress SEO van Yoast
Ik denk dat veel mensen deze plugin wel gebruiken. Deze plugin geeft wat aanwijzingen, zodat je de SEO van je blog kunt verbeteren. Laura van Blogaholic schreef er wat uitgebreider over, mocht je het lastig vinden om deze plugin in te stellen kun je op haar blog tips vinden hierover.

WPtouch Mobile Plugin
Hoewel mijn thema geschikt is voor weergave op de mobiele telefoon en er dan ook erg mooi uit ziet vind ik deze plugin nog wel handig. Dat komt omdat hij zorgt voor een beknopte weergave die ik erg prettig vind.

Delightful downloads
Deze plugin gebruik ik voor mijn printables. Op deze manier zijn de freebies voor jullie makkelijker te downloaden en kan ik bijhouden hoe vaak ze gedownload worden.

Comment reply notification
Deze plugin zet ik er twijfelend bij. Hij is erg handig, want je kunt instellen dat mensen een e-mail krijgen als je op hun reactie reageert. Je kunt er hierbij voor kiezen dat ze alleen een e-mail krijgen als een beheerder reageert. Het nadeel is dat deze plugin al heel lang niet meer bijgewerkt is. Hij werkt nog prima voor mij, maar ik zou eigenlijk op zoek moeten naar een versie die nog bijgehouden wordt.

Oh ja…

Het is belangrijk om je plugins bij te werken op het moment dat er een update is. Ik blog nu al jaren met WordPress en ik heb nog nooit problemen gehad na een update van zowel plugins als WordPress zelf. Wees er dus niet te bang voor, maak voor de zekerheid een back-up en updaten maar. Verouderde versies van plugins en WordPress kunnen ervoor zorgen dat je site minder veilig is.

Let er wel op dat je niet oneindig veel plugins installeert. Plugins kunnen je website trager maken. Installeer alleen de plugins die je echt gebruikt.

Wat zijn jouw favoriete WordPress plugins?

 • Anne
  28 oktober 2015 at 08:45

  Ha, ik geloof dat ik er hier nog geen een van gebruik! Er zitten er toch wel een aantal bij die me heel handig lijken, dus dank voor je tips 🙂

 • Saskia
  28 oktober 2015 at 08:51

  Ik gebruik ook geen enkele van deze plugins. Ik gebruik zelf de kalender en die vind ik super handig!

 • Puck
  28 oktober 2015 at 09:05

  Check, check check. De belangrijkste gebruiken wij ook allemaal. De columns, buttons, printables en responsive niet, maar hebben we vooralsnog niet nodig. Fijn dat er al on track zijn, terwijl we pas vrij kort bloggen.

 • Kim | Kimsbloglife
  28 oktober 2015 at 09:11

  Handig, een deel ervan kende ik nog niet! Comment email reply vind ik zelf een geweldige, ik vond het altijd zo vervelend dat ik reacties beantwoordde en mijn lezers dat antwoord dan nooit te lezen kregen, en nu is dat dus opgelost! Zelf vind ik het ook vervelend als ik geen melding krijg als mijn reactie beantwoord is, dus ik moedig het aan dat elke blogger deze plugin installeert haha!

 • Dita
  28 oktober 2015 at 09:48

  Calender is wel mijn favoriet. Zo heb je in een oogopslag een mooi beeld van welke artikelen er wanneer online komen.

 • Linda
  28 oktober 2015 at 11:01

  Handig lijstje! Een deel kende ik al maar sommige ook nog niet, ik ga die even goed bekijken!

 • Anouk
  28 oktober 2015 at 11:03

  Broken Link Checker schijnt wel een gevaarlijke plugin te zijn…

 • Joyce
  28 oktober 2015 at 11:12

  Handige tips! Een aantal ken ik nog niet maar zijn zeker een toevoeging.

 • Tiffany
  28 oktober 2015 at 13:12

  Ik vind die comment reply mail altijd heel handig! helaas werkt die plug-in niet bij mij 🙁 ben nog steeds op zoek naar een andere plugin maar nog steeds geen fijne gevonden.

 • Renske
  28 oktober 2015 at 13:16

  Een mooi lijstje! Sommige plugins ken ik al (en gebruik ik), anderen ken ik nog niet. De plugin ‘Frizzly’ klinkt erg handig! Ook moet ik Yoast eens gaan installeren. Tja, slechte blogger, haha. Helaas doet Comment Reply Notification het niet bij mij. Daar moet ik nog even een andere plugin voor zoeken. Het feit dat mijn bezoekers een reactie achterlaten is een waardering an sich waard. Helaas krijgen zij geen melding als ik reageer op de gegeven reactie. Even rondneuzen dus naar een goede plugin! 🙂

 • Aleid
  28 oktober 2015 at 13:28

  Dank je voor de tips 🙂 Hier heb ik zeker iets aan!

 • Marloes
  28 oktober 2015 at 14:40

  Oh Frizzly ga ik uitproberen! Zoiets zocht ik al een tijdje. Thanks voor het delen, erg nuttig!
  – X Marloes

 • Mama van Vesper
  28 oktober 2015 at 15:25

  ooh dat is een handig lijstje! Ga ze eens bekijken!

  • http://www.gamecoinsbuzz.win/
   27 juni 2017 at 11:06

   hey man I’m not saying your stuff is a fraud because its not! I’m sure people do get success with it, Iv used it for ages to see if it works… and same outcome… no replies. I still feel that it only works for certain people and not everyone, thanks, hisham

 • Angelina
  28 oktober 2015 at 16:54

  De meesten gebruik ik ook, zeer handig! En wat leuk dat ik bij je lijstje sta van favoriete blogs sta ^_^ al voel ik mij niet echt een interieurblog 😛 haha. Ik voel mij zeker vereerd!! X

 • Anita
  28 oktober 2015 at 17:33

  Ik gebruik maar erg weinig plugins, maar de meest fijne vind ik wel de kalender.

 • marjolein
  28 oktober 2015 at 18:01

  O daar staan best handige bij; ik heb me er allemaal niet in verdiept.. Oeps..

 • Nathalie
  28 oktober 2015 at 21:24

  Wat een handige tips! Ik heb dit artikel direct opgeslagen.. Bedankt!

 • Eva
  28 oktober 2015 at 22:07

  Goede tips, Frizzly kende ik nog niet maar ben al heel lang op zoek geweest naar zoiets, thanks! 🙂 Oh en ik zweer daarnaast nog bij Comment form7 (oid) als contactformulier, alhoewel er tegenwoordig ook veel themes zijn met ingebakken formulier.

 • zwartraafje
  28 oktober 2015 at 22:20

  Die Broken Link Checker leek me uiterst handig. Maar toen ik hem enkele maanden terug liet installeren deed hij mijn hele blog vastlopen. Sinds dien heb ik hem geen tweede kans meer durven geven.

 • Veerlez
  29 oktober 2015 at 11:58

  Frizzly ziet er wel mooi uit! Ik verwacht eigenlijk niet dat mensen mijn afbeeldingen zouden willen delen, dus ik vind het zonde om dan weer een extra plugin te gebruiken 🙂

 • Kimberley
  29 oktober 2015 at 16:09

  Dankjewel! Ik ga Delightful downloads meteen even bekijken, handigggg.

 • Mariet
  29 oktober 2015 at 20:16

  Handige tips! Volgensmij gebruik ik helemaal geen plug ins… Ik ga me er maar eens in verdiepen want het lijkt me reuze handig en leuk!

 • Estrella
  30 oktober 2015 at 12:45

  Die comment reply notification plugin las ik gister op een andere blog toevallig ook over. Toch eens installeren. Eigenlijk dacht ik dat mensen sowieso een notificatie per mail kregen als er op hun reactie gereageerd wordt. Blijkbaar niet. 🙂

 • Annouska
  30 oktober 2015 at 12:55

  Oeh die collumn shortcodes en frizzly kende ik nog niet en voegen zeker wat toe aan mijn site. Ik ga ze meteen installeren.

 • Marieke
  4 november 2015 at 18:19

  Ik heb een vraag, misschien heb jij een die als ervaren rot in het bloggersvak: ik kan maar geen goeie plugins vinden om mijn site te backuppen, zowel de database met al m’n teksten als de wordpress-mappen met de rest. Of ze werken niet goed, of ik snap ze niet, etc. Heb jij tips?

 • Marcella
  13 november 2015 at 20:33

  Fijne tips Lonneke! Ik was al een tijdje op zoek naar een plugin die links checkt en ook hoe je een foto kunt delen. Maar je andere tips zijn ook fijn!

 • Michelle Kaiser
  17 december 2015 at 20:22

  Ik heb best veel plug-ins geïnstalleerd. Wellicht ook veel te veel, maar meestal probeer ik sommige gewoon eventjes uit en als ik na een tijdje merk dat ik het niet gebruikt heb, dan verwijder ik het weer. Maar dit is wat ik heb geïnstalleerd.

  Akismet
  Black Studio TinyMCE Widget
  Bol.com partner plugin for WordPress
  CommentLuv
  Easy Google Fonts
  Fast Secure Contact Form
  Google AdSense
  Google Analytics door Yoast
  iframe
  Jetpack door WordPress.com
  jQuery Pin It Button For Images
  Public Post Preview
  Related Posts by Zemanta
  Senanga
  Social Media and Share Icons (Ultimate Social Media)
  Theme Test Drive
  TinyMCE Advanced
  WordPress Editorial Calendar
  WordPress Importeerder
  WP Statistics
  WPtouch Mobile Plugin
  Yoast SEO
  Dus ja, het is een flinke lijst, maar uiteindelijk werkt mijn blog goed, dus denk ik dat het wel goed is.

  • auto ins quotes in Fullerton
   7 juni 2017 at 12:38

   Hi Patti! I actually have heard from both Ellen and Mike separately, with the funny coincidence that they both travel to the Portland area, Ellen having a home near there. It was a small world kind of thing. I am very interested in organic farming, etc. and Mike mentioned some stuff about that. I tell him about all our reunions, but no word yet on whether he’s tempted to come! I hope to see him again someday!

  • pokemon go hack coins 2017
   26 juni 2017 at 03:17

   That’s a mold-breaker. Great thinking!

 • Tiffany
  23 december 2015 at 14:30

  Zou ik mogen vragen welke plugin jij gebruikt voor de Instagram footer onderaan je blog? Die vind ik zo mooi!!

  • Lonneke
   24 december 2015 at 12:28

   @tiffany: Ik gebruik de plugin WP Instagram Widget van Scott Evans 🙂

   • Tiffany
    24 december 2015 at 14:13

    Bedankt! Ga er eens naar kijken 🙂

 • Stefanie
  25 juli 2016 at 12:59

  Hoi Lonneke,
  Welke Instagram plugin gebruik jij in de sidebar? Die is mooi en overzichtelijk 🙂 Ik had er één maar die werkt niet meer.

  • Lonneke
   27 juli 2016 at 12:50

   @Stefanie: Ik maak gebruik van WP Instagram Widget van Scott Evans!

Stay weird