Instagram #1

Recepten

Gezonde eiwit wafels

31 maart 2016
Eiwit wafels - Bringinghappiness.nl

Hij stond echt al zo lang op mijn verlanglijstje, een wafelijzer. Met kerst kreeg ik hem cadeau van mijn ouders. Het eerste exemplaar veroorzaakte kortsluiting, een boel vonken en hield er, zonder ook maar een wafel te hebben gebakken, mee op. Het duurde dan ook even voor ik het vervangende exemplaar uit durfde te proberen. Het moest er natuurlijk wel een keer van komen en aangezien ik gestart ben met Weight Watchers moest het wel een redelijk gezonde variant worden. Daarom ging ik onder andere met whey / eiwitpoeder aan de slag. Het resultaat is heerlijk!

Je kunt de wafels warm of koud eten. Ze zijn heerlijk met een beetje Griekse yoghurt en wat vers fruit of een klein beetje jam.

Eiwit wafels - Bringinghappiness.nl

Ingrediënten

▲ 4 eiwitten
▲ 1 scoop eiwitpoeder (bijvoorbeeld Cookies and Cream)
▲ 40 gram havermout of havermeel
▲ 30 ml magere melk of ongezoete amandelmelk
▲ 1,5 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

▲ Verwarm alvast je wafelijzer. ▲ Mix alle ingrediënten goed door elkaar. ▲ Giet nu een deel van het beslag op je ijzer en pak ongeveer 4 minuten. Het ene ijzer is sneller dan de andere dus houd je wafel in de gaten. ▲ Het beslag is bij een ijzer voor ronde wafels genoeg voor 2,5 wafel.

Eiwit wafels - Bringinghappiness.nl

Topping

Voor de topping mengde ik wat pindakaaspoeder (say what?) door Griekse Yoghurt 0%. Verder at ik er wat frambozenjam bij.

Weight Watchers

Dit gerecht is, zonder de toppings, maar vier punten! Eiwitpoeder = 1 SP, havermout = 3 SP. De rest is 0 SP.

 • Tineke
  31 maart 2016 at 07:46

  Als je nog moet ontbijten is het niet zo`n goed idee om dit te gaan bekijken, honger! Maar ze zien er heerlijk uit.
  Liefs

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:32

   @Tineke: Dat is de bedoeling 😉

 • sammie
  31 maart 2016 at 08:12

  Ze zien er heerlijk uit! Wij hebben geen wafelijzer dus zal het niet snel maken. Onze keukenkastjes zijn wel vol.. 🙂 Heb trouwens via jouw link bloemen bij Bloom on besteld en ze komen als het goed is vanavond, ben zo benieuwd!

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:32

   @Sammie: Dat ken ik. Misschien kun je ze ook in de pan bakken?
   Wat leuk dat je bloemen hebt besteld. Ik krijg ze toevallig ook vanavond binnen en ik ben ook erg benieuwd!

 • Katrien
  31 maart 2016 at 11:01

  Echt geweldig recept!
  Ga het morgen meteen proberen, het is namelijk ook “mijn” dieet proof!! 😉

  • Lonneke
   31 maart 2016 at 17:31

   @Katrien: Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt 🙂

 • Suuz
  31 maart 2016 at 18:07

  oooh dit klinkt lekker zeg! ik heb alleen nooit eiwitpoeder in huis, maar een keer halen!

 • Vlijtig Liesje
  1 april 2016 at 09:46

  Ik heb ook zo’n wafelijzer voor hartjes. Heerlijk echt!

 • Leoni
  2 april 2016 at 11:23

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Wij bakken best wel vaak wafels, maar dan wel de slechte variant inclusief een laag chocola erover. oeps. Deze variant wil ik wel eens testen! Toch een stuk gezonder 😉

 • Anne-Sterre
  6 april 2016 at 07:47

  Een wafelijzer staat ook zeker nog op mijn wishlist! Deze wafels zien er heerlijk uit moet ik zeggen 🙂

 • Mariet
  9 april 2016 at 20:55

  Wat zien die wafels er heerlijk uit! En fijn dat ze Health Proof zijn. Ik zou wafels moeten kunnen maken met de tosti-ijzer, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd… Durf ik niet zo goed ofzo, zie het niet voor me haha!

Stay weird