Instagram #1

Frequently asked questions

Regelmatig krijg ik e-mailtjes met vragen over allerlei onderwerpen. Ik vind dat erg leuk en daarom beantwoord ik hier de meest gestelde vragen. De frequently asked questions om dat zo mooi in het engels te zeggen. Al is er met de term ‘veelgestelde vragen’ ook niets mis ;).

Bringinghappiness.nl

Maak je alle foto’s op je blog zelf?
Ja ik maak alle foto’s zelf. Ik vind het zo leuk om zelf foto’s te maken dat ik lang geleden al heb besloten om alle foto’s zelf te maken. Eerlijk is eerlijk, dat is behoorlijk veel werk, maar ik heb het er voor over.

Welke camera heb je?
De foto’s op mijn blog zijn gemaakt met een Nikon D70s (inmiddels heengegaan), Nikon D7100, Panasonic DMC-FZ28 en mijn iPhone. Momenteel maak ik alleen nog gebruik van mijn Nikon D7100 en mijn iPhone. Ik ben echt gek op mijn Nikon. Beste aankoop ever!

En wat voor lenzen heb je dan?
Het meeste werk ik met de Nikon AF-S NIKKOR 35mm 1:1.8G DX en de Nikon AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G. Wat een fijne lenzen! Verder heb ik de Tamron SP AF17-50mm F/2.8XR LD Aspherical (IF) en de Nikon 18-70mm f/3.5-4.5g ED-IF AF-S DX. De laatste lens kreeg ik bij de aankoop van mijn Nikon D70s. Ik gebruik hem nooit, omdat hij niet heel lichtsterk is.

Welke programma’s gebruik je om je foto’s te bewerken?
Mijn foto’s bewerk ik met Adobe Lightroom. Het is een programma met veel mogelijkheden, maar ook een begrijpelijk programma. De meeste mensen zullen snel overweg kunnen met dit programma.
Als ik de foto bewerkt heb gebruik ik Adobe Photoshop om hem verder uit te snijden en om er eventueel een tekst overheen te zetten.

Mag ik een artikel van jou delen op mijn blog?
Natuurlijk, heel graag zelfs! Je mag één foto uit de originele blogpost gebruiken, altijd onder vermelding van mijn naam en een link naar de betreffende blogpost. Mijn posts mag je natuurlijk altijd delen op Pinterest.

Met welk programma maak je, je printables?
Voor het maken van mijn printables maak ik gebruik van Adobe Photoshop. Ik vind dit programma prettig werken en kan er inmiddels goed mee overweg. Als je een print wil maken met puur tekst kun je natuurlijk ook gebruik maken van een programma als Word.

Mag ik je printables verkopen en doen alsof ik ze zelf gemaakt heb?
Nee, lees voor het downloaden van mijn printables even de voorwaarden. Ik steek veel tijd in het maken van printables die ik gratis en voor niks met jullie deel. Ze zijn voor persoonlijk gebruik.

Mag ik iets naar je opsturen?
Natuurlijk mag dat, altijd! Nu vind ik het niet zo’n goed plan om mijn adres hier zomaar neer te gooien dus stuur me even een e-mail of vul het contactformulier in.

Heb je, je site helemaal zelf gemaakt?
Ik maak gebruik van een template die ik dan net zo lang tweak tot ik tevreden ben. Tot nu toe maakte ik daarvoor altijd gebruik van de gratis theme’s die op het internet te vinden zijn. Overigens heb ik wel websites helemaal van het begin af gemaakt, maar dat was toen ik nog geen gebruik maakte van WordPress en ze waren ook nog niet erg mooi. Op dit moment maak ik gebruik van een theme dat ik gekocht heb. Ik kom niet vaak thema’s tegen die gelijk mooi vind, maar deze vond ik super. Ik heb er dus niet zoveel aanpassingen aan hoeven te doen.

Wat zijn jouw favoriete blogs?
Echt, mijn Bloglovin’ loopt over. Wat zijn er momenteel toch ontzettend veel leuke blogs te vinden. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet, je kunt ze vinden op mijn favoriete blogs-pagina.

Maak je ook thema’s voor anderen?
Hoewel ik mensen graag help met hun layout is dat echt een uitzondering. Het kost veel tijd en aangezien ik chronisch tijdtekort heb is dat lastig. Ik heb het veel gedaan en dat ging altijd ten koste van mijn eigen vrije tijd. Soms moet je in het leven ‘nee’ leren zeggen en dat heb ik wat betreft het maken van thema’s voor anderen ook gedaan. Neemt niet weg dat je me altijd een e-mail mag sturen als je een vraag hebt.

Mag ik je een e-mail sturen? Ik heb namelijk een vraag of een opmerking.
Altijd! Je mag me altijd een e-mail sturen als je een vraag of een opmerking hebt. Ik probeer je e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden, maar door mijn drukke leventjes zal dit niet altijd dezelfde dag nog zijn. Je kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen, die is er niet voor niets 😉

Heb jij de leukste lezers van het land?
Hell yeah! Zonder gekkigheid, ik vind het onwijs leuk dat jullie de moeite nemen om mijn blog te bezoeken. Of je nu wel of niet reageert, ik voel me vereerd dat jullie hier zijn! Ik doe heel erg mijn best om ook al jullie blogs te bezoeken, maar het lukt me helaas niet altijd. Absoluut geen desinteresse, maar soms heb ik het gewoon te druk en ik heb geleerd om dan pas op de plaats te nemen.

Stay weird