Instagram #1

Groen doen Shoppen

Ik fiets op een fiets van uhm.. IKEA?

20 april 2016
IKEA fiets - Bringinghappiness.nl

Schreef ik onlangs al over het feit dat IKEA zich meer gaat richten op oplaadbare batterijen, kreeg ik niet veel later een berichtje binnen dat ze ook gaan starten met de verkoop van een onderhoudsvriendelijke fiets. Zij willen met de fiets een duurzame en actieve leefstijl voor mensen in de stad stimuleren. Tja.. een fiets is beter voor het milieu, daar is niet veel op af te dingen.

IKEA fiets - Bringinghappiness.nl
De fiets is zelfs bekroond met een Red Dot-award, Best of the Best designprijs. Ik moet zeggen dat ik hem, afgaande op de paar foto’s, het een aardige fiets vind om te zien. Geen poespas en op zich houd ik daar wel van, maar ik ben niet direct verliefd het op design. Ik denk dat ik hem te zijner tijd maar eens in het echt moet gaan bekijken.

[bctt tweet=”Ik fiets op een fiets van uhm.. IKEA?” username=”lonn3k3″]

De SLADDA fiets heeft een lichtgewicht aluminium frame en is deze zomer verkrijgbaar. De fiets gaan voor IKEA Family leden € 499 kosten en voor niet-leden € 699. Er zijn een heleboel accessoires verkrijgbaar, zodat je de fiets helemaal naar jouw wens kunt maken. Dankzij een kliksysteem kun je makkelijk accessoires zoals bagagedrager, fietstas of een fietsmand bevestigen.

De fiets heeft overigens geen ketting, maar een aandrijfriem die schoner en duurzamer zou moeten zijn dan een ketting. De aandrijfriem zou zeker 15.000 kilometer mee moeten gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee heb of dat nu veel is, maar he.. dat zal best wel. Ik fiets het niet 123 in ieder geval.

Wat vind jij van deze fiets? Of vooral het feit dat IKEA een fiets gaat verkopen? Gevalletje schoenmaker blijf bij je leest of juist tof?

 • Rianne
  20 april 2016 at 20:00

  Ik vind het wel een leuke vooruitgang van IKEA en kan me voorstellen dat mensen er blij mee zijn.. Al denk ik dat ik het voorlopig nog even doe met mijn geroeste studenten-omafiets πŸ™‚

 • Maris Maria Renne
  20 april 2016 at 20:33

  Zou je deze ook zelf in elkaar moeten zetten en dan met onderdelen blijven zitten?

  • Puck
   21 april 2016 at 08:53

   Oh ja! Dan krijg je straks dat je je extra moet verzekeren met je IKEA-fiets, want die maken 75% meer ongevallen, meestal door enkele vergeten schroefjes…

 • Estrella
  20 april 2016 at 20:36

  Apart idee dat IKEA fietsen gaat verkopen. Zelf zou ik hem overigens niet kopen, ik wil niets anders dan mijn mountainbike. πŸ™‚

 • Lottes Anekdotes
  20 april 2016 at 23:01

  Ik juich het idee alleen maar toe natuurlijk, want zelf ben ik gek op fietsen Γ©n op een beter leefmilieu, maar zo’n prijs voor een fiets die met kliksystemen aan elkaar hangt? Dat vind ik nogal aan de hoge kant. Ik denk niet dat ik er mijn geld aan zou geven, dan ga ik liever bij een echte fietsenmaker langs…

 • Leoni
  21 april 2016 at 09:21

  Leuk dat ze een fiets maken, maar zo’n riem vind ik een beetje dubieus. Het klinkt eerder als een trucje om dat onderdeel te kunnen verkopen dan dat het echt zo duurzaam is. Ik bedoel, is jou ketting van je fiets ooit af gegaan? Die van mij niet hoor! Als je hem goed smeert gaat die denk ik jaaaaaaaren mee!

 • Jennifer
  21 april 2016 at 09:28

  Ik vind het wel apart. Vraag me alleen af of je hem ook als bouwpakketje krijgt hahaha.
  Ook vraag ik me af hoe een ketting duurzaam kan zijn? Ik fiets namelijk al 15 jaar op dezelfde fiets met dezelfde ketting :’)

 • zwartraafje
  21 april 2016 at 09:31

  Dit is voor mij echt een nieuwtje. Ik had er nog niets over opgevangen. Zelf heb ik ondertussen ongeveer één jaar een elektrische fiets en daar ben ik heel blij mee. Ik zal dus niet meteen op zoek moeten naar vervanging. Blijkbaar heb ik dankzij die nieuwe aankoop op 1 jaar tijd zo’n 1130 km gefietst. Zelf was ik onzettend verbaasd door dat aantal vemrits ik doorgaans vrij kleine afstanden doe. Ik fiets wel meer als vroeger, maar lange afstanden kan ik nog steeds niet aan.

 • Lilian
  21 april 2016 at 12:31

  Ik vind hem er op zich best leuk uitzien! Ik ben alleen altijd bang dat mijn fiets gejat wordt, en koop daarom eigenlijk nooit een nieuwe..

 • Victoria
  21 april 2016 at 14:21

  Ik kan het idee alleen maar toejuichen natuurlijk.. maar zou het zelf niet zo snel kopen…denk ik

 • Eline
  21 april 2016 at 19:07

  Erg leuk! Ik heb zelf al een hele mooie fiets, maar anders wie weet!

 • sammie
  22 april 2016 at 11:12

  Bij het idee van Ikea en fietsen denk ik gelijk aan onmogelijke bouwpakketjes en uren gevloek. Ik ben toch al niet zo’n fietser dus ik sla over πŸ™‚

 • EsmΓ©e
  29 april 2016 at 10:48

  Wel een toffe fiets, maar ik vind hem best prijzig! x

  • Lonneke
   29 april 2016 at 13:37

   Ja dat vind ik ook wel moet ik zeggen. Waarschijnlijk koop je ook alleen de basis en moet je de rest nog bijkopen.

 • Joost
  21 augustus 2016 at 11:58

  Leuk, ben eigenlijk wel benieuwd of iemand hem heeft gekocht en er tevreden over is.

Stay weird