Instagram #1

Boeken

Familie vakantiedagboek

15 juli 2017

Een tijdje geleden kreeg ik het mooie familie vakantiedagboek van Elma van Vliet opgestuurd. Een leuk dagboek om je vakantie in bij te houden. Vandaag wat foto’s van dit mooie dagboek.

Familie vakantiedagboek

Inhoud

Het boek begint met een paar pagina’s waarop je het gezin voor kunt stellen. Op elke pagina is plek voor een foto en voor een familielid om te vertellen wat hij/zij het leukste vindt aan de vakantie en welke landen hij/zij nog wil zien.

Verderop in het boek vind je een kaart van alle landen waarop je aan kunt kruisen waar je al bent geweest en waar je nog naartoe wilt. Ook is er in het boek ruimte om paklijsten te maken. Een grote lijst voor iedereen en dan nog een aantal lijstjes voor iedereen persoonlijk. Een checklist voor vertrek ontbreekt ook niet. De rest van het boek bestaat uit pagina’s om adressen en tips te noteren en natuurlijk de dagboekpagina’s zelf.

De dagboekpagina’s zijn volledig vrij om zelf in te vullen. Schrijf een stukje over de dag en plak er een foto bij. Aan het einde van het dagboek zitten nog een boel lege pagina’s om wat te tekenen, schrijven of om achteraf nog wat foto’s te plakken.

Familie vakantiedagboek

Vormgeving

Het boekje is kleurrijk, maar toch rustig. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de kleuren blauw en geel, waardoor het een rustig geheel is. De kaft is een hardcover met een frisse blauwe kleur. Aan de achterzijde is een geel elastiek bevestigd, zodat je het boek dicht kunt maken en houden. Achter in het boek vind je een vak om kleine briefjes en bonnetjes in te doen. Het papier zelf is prima, niet te dun, niet te dik. Het heeft een matte afwerking.

Familie vakantiedagboek

Conclusie

Zelf heb ik altijd een beetje een haat/liefdeverhouding met dit soort boeken. Enerzijds vind ik het ontzettend leuk om herinneringen te bewaren, ik schrijf graag en wil het later ook graag teruglezen. Tegelijkertijd dwingen zulke boekjes je op een bepaalde manier te schrijven. Door de opdrachten, door de indeling van de pagina’s. Ik moet er wel bij zeggen dat het in dit boekje wel mee valt, de indeling is eigenlijk heel erg vrij. Vind jij het niet erg om ‘begeleid’ te worden in je schrijven dan is dit sowieso absoluut een heel leuk dagboek om aan te schaffen, maar ook als je meer vrijheid wilt is dit dagboek geschikt.

We zijn momenteel flink aan het brainstormen om een mooie reis te maken, voordat de oudste naar school gaat. Ik ga het dagboek bewaren voor die reis.

Je kunt het boek o.a. kopen bij Bol.com en Bruna.

Familie vakantiedagboek

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. In deze blogpost maak ik tevens gebruik van affiliatelinks, dat betekent dat ik een heel klein percentage krijg als jij via deze link een aankoop doet. Het product heeft dezelfde prijs als wanneer je het niet via deze affiliatelink zou kopen. Blogposts als deze maken Bringinghappiness.nl mede mogelijk! Lees mijn disclaimer.

 

 

 • Karlijn
  16 juli 2017 at 12:11

  Ziet er leuk en lekker fris uit. Ik snap wat je bedoelt qua manier van schrijven, daarom kies ik meestal toch voor een ‘gewoon’ notitieboekje. Maar als gezin met kleine kinderen is dit natuurlijk wel handig en ik denk dat de kinderen het ook leuk vinden om aan mee te werken toch? Ik ben benieuwd naar jullie reis!

 • Madelon
  16 juli 2017 at 13:31

  Het ziet er leuk uit! Ik herken je probleem met de manier van schrijven. Ik vind het ook altijd lastig om dit soort boekjes bij te houden. Ik begin altijd heel gemotiveerd en dan halverwege vergeet ik het bestaan van het boekje. Ik ben benieuwd naar wat voor een reis jullie gaan maken!

 • Daantje
  16 juli 2017 at 15:58

  Wat ontzettend leuk!

 • Marleen
  27 juli 2017 at 09:23

  Ik heb inderdaad hetzelfde als madelon, meestal begin ik enthousiast en dan zakt het in. Toch vind ik het een leuk boekje, misschien motiveert het mij wel om dit jaar meer te gaan schrijven! Ga erover nadenken!

 • Sheila
  8 augustus 2017 at 09:05

  Wat een mooi boek. Ik houd wel van lijstjes bij houden (en dagboeken). Ik doe van alles tegelijk (en bloggen), waardoor ik erg achterloop. Maar goed, dit klinkt wel erg leuk. Ik zou het best willen gebruiken voor onze reis naar New Zealand, maar dat is natuurlijk totaal niet praktisch omdat het boek best groot is. Niet iets om mee te nemen in je backpack. Dus dat wordt een ‘ouderwets’ dagboek 🙂

Stay weird