Instagram #1

Europa

Eten in Italië

27 juni 2013
Salade caprese - Bringinghappiness.nl

Lijnen en tijd door brengen in Italië is geen goede combinatie, want eten in Italië is een feest! Heerlijke pasta’s, salades, pizza’s en vlees. Lekkere wijnen, prachtig weer en steden die allemaal net grote musea zijn. Het was de eerste keer dat ik zelf voor Italië als vakantiebestemming koos, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Bringinghappiness.nlFavorite pasta Pasta Vongole
Men neme een prachtig terras in Firenze/Florence, leuk gezelschap, goed weer, lekker wijn en delicious food! Deze overheerlijke pasta Vongole at ik daar en wat was dit lekker zeg! Echt zonder overdrijven.. dit gerecht smaakte goddelijk!

pasta vongoleFavorite jam Vijgenjam
Op een cracker gesmeerd, bij een stuk Parmezaanse kaas, een stukje droge worst of met wat Pecorino.. deze vijgenjam is heerlijk. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat er een paar potten mee naar Nederland zijn gekomen.

Bringinghappiness.nlFavorite salad Salade Caprese
Deze salade doet het bij mij altijd goed. Tomaat, mozzarella (wel goede mozzarella en niet zo’n stuk plastic), verse blaadjes basilicum en wat lekkere olijfolie. Zomer op je bord!

salade capreseFavorite moment BBQ by sunset with lovely people
Een zonnig terras, lekkere salades, een goed glas rosé en gezellig mensen. Zeg nou zelf dat is de ultieme barbecue! Tegen de tijd dat het eerste stukje vlees op tafel komt heb ik me meestal alleen al volgegeten aan de lekkere salades ; )

Bringinghappiness.nlFavorite homemade dish De risotto van mijn zwager
Ik hield dus niet van risotto. Je leest het goed, ik hield niet van risotto, maar na tijdens mijn vakantie een aantal maal genoten te hebben van de risotto van mijn zwager (met champignons, courgette en Parmezaanse kaas) hou ik echter ineens heel veel van risotto! Ik ben zodra ik thuis kwam op zoek gegaan naar recepten. Binnenkort maar eens zelf maken.Risotto

Goed.. en dan gaan we nu maar weer eens terug naar het strengere regime wat eten betreft.

 • Dita
  27 juni 2013 at 18:22

  Mmhh lekker

 • Masha
  27 juni 2013 at 18:30

  Mmm ik ga over twee weekjes naar Italië en ik verheug me zo verschrikkelijk op het eten!

 • Selma
  27 juni 2013 at 18:52

  Mmmm, salade caprese, ook één van mijn favorieten!

 • Mieke
  27 juni 2013 at 19:48

  Hoe de Italiaanse dames zo slank blijven is mij ook een raadsel. Het ziet er heerlijk uit allemaal!

 • Eline
  28 juni 2013 at 05:40

  ziet er erg lekker uit!

 • Bianca
  28 juni 2013 at 07:00

  Heerlijk! Binnenkort kan ik ook van het echte Italiaans genieten!

 • tineke
  28 juni 2013 at 07:02

  ohhh, wat ziet het er allemaal weer goed uit, zeg!

 • Serena
  28 juni 2013 at 08:23

  Ik eet geen jam, maar voor de rest ben ik het volledig met je eens!!!

 • Angelina
  28 juni 2013 at 09:11

  Ohh heerlijk, een van de redenen waarom ik zo graag naar Italië wil haha!! <3

 • Marieke
  28 juni 2013 at 11:55

  Jaaa Italie is fantastisch! Vooral het eten! ik ben ook zo gek op risotto’s, zie mijn receptenblog:
  http://brouwertje.com/2012/08/23/liefde-voor-risotto/

  En salade caprese, altijd goed!

 • Wanda
  28 juni 2013 at 18:10

  Risotto met geitenkaas of met garnalen is ook erg lekker!
  En ja, Italië ken ik alleen nog maar van het Garda- en Comomeer maar wil zeker nog een keertje richting Toscane…

 • annouska
  29 juni 2013 at 17:35

  Wat ziet dat er heerlijk uit:D

 • Linda
  29 juni 2013 at 17:57

  Wat een fijn lijstje en nog fijnere foto’s 🙂 Een tripje naar Rome staat hoog op mijn verlanglijst!

 • Sas
  30 juni 2013 at 12:03

  Ik krijg altijd honger van die food-foto’s van je 😉

 • Marcella
  30 juni 2013 at 17:34

  Ik heb net lasagne gegeten, maar krijg spontaan weer honger 😉 Heerlijk Lon! En risotto, i like!

 • Kelly
  11 mei 2015 at 01:28

  Wat een leuk artikel en heerlijke gerechtjes. Heb er gelijk trek van gekregen!
  Ik lees met plezier je reisartikelen 🙂

Stay weird