Instagram #1

Europa

Eten in Berlijn

27 september 2013
Berlijn

Wat is een citytrip zonder lekker eten? In Berlijn kun je op zo ontzettend veel plekken lekker en betaalbaar eten. Dit varieert van ouderwets Duitse eetcafeetjes tot hippe saladbars, sushirestaurants en broodjes curryworst op straat. Ik vind het eten in Berlijn niet extreem duur, over het algemeen ben je in Berlijn een stuk goedkoper uit dan een gemiddeld Nederlands restaurant.

Een van de restaurantjes waar we aten is Chipps. Wat aten daar zo ontzettend lekker dat ik de foto’s graag met jullie wil delen. Het restaurantje zelf is erg modern, maar toch sfeervol en heeft een open keuken. Ik hou van open keukens, omdat ik graag kijk hoe de koks werken. Je kunt bij Chipps overigens als vegetariër goed terecht. Vlees of vis zit namelijk niet in de hoofdgerechten verwerkt, maar kun je alleen als sidedish bestellen.

Berlijn

Huisgemaakte ijsthee en appelsap en vers warm brood.

BerlijnDeze soep was zo ontzettend lekker! Ik zou jullie dan ook graag vertellen wat er allemaal inzat, maar helaas! Van één ingrediënt ben ik 100% zeker, er zat kokosmelk in. Echt deze soep was zo lekker, ik had het bakje wel uit willen likken, maar ja.. dat staat zo gek hè? ; )

BerlijnIk at als hoofdgerecht een strüdel van aardappel en knolselderij samen met linzen en een salade van wortel en gember. Delicious!! Mijn voornemen? Thuis vaker koken met linzen.

BerlijnMocht je binnenkort naar Berlijn gaan dan kun je Chipps vinden vlak bij de Gendarmenmarkt in de Jägerstraße 35, 10117 Berlin-Mitte.

 • Dita
  27 september 2013 at 10:53

  Thanks voor de tip! Ik ga over 3 week 5 dagen naar Berlijn..:)

 • Anne
  27 september 2013 at 11:21

  Wat een mooie foto’s! Een bakje uitlikken in een restaurant staat een beetje gek ja, haha! Maar het is wel een goed teken 😉 Ik ga het plekje onthouden, wie weet kom ik er eens voorbij.

 • Aline
  27 september 2013 at 13:26

  Ik wil zo graag nog eens naar Berlijn! Ziet er heerlijk uit en mooie foto’s!

 • Nena - whatevergivesjoy
  27 september 2013 at 16:17

  Deze ga ik lekker onthouden!

 • Mariekjen
  27 september 2013 at 21:55

  Berlijn! Vorige week nog geweest, loved it 🙂 Mooie foto’s!

 • Marlyssa
  28 september 2013 at 08:42

  Ziet er leuk uit! Ga in december waarschijnlijk naar Berlijn dus onthouden:)

 • Marcella
  29 september 2013 at 16:01

  Yum, klinkt heerlijk! Leuk dat hier de gerechten vega zijn en je vlees kunt bij bestellen. Anders dan de ‘standaard’, daar hou ik van 😉

 • Sas
  30 september 2013 at 08:50

  Oh dat klinkt echt wel lekker! Mooie foto’s ook weer.

 • Tessa
  15 mei 2015 at 16:52

  Yummy! Had ik deze blogpost maar eerder gelezen, vorige week net in Berlijn geweest 🙂 Maar: ik onthou Chipps voor de volgende keer, want Berlijn is zo’n leuke stad; ik ga sowieso weer eens terug!

Stay weird